Platillo de xai

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Dos braons de xai, tallats a trossos regulars
  • Dos pits de xai, tallats a tires
  • Tres colls de xai, tallats a trossos regulars
  • 200 grams de pèsols congelats
  • Una ceba picolada
  • Sis alls pelats
  • Dues fulles de llorer
  • Sal
  • Oli d'oliva
  • Sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)
  • Vi ranci
  • Conyac
  • 200 grams de cebetes de platillo
  • Sucre
  • Mel
  • Pebre negre en pols
  • Brou de pollastre casolà (el trobareu a les meves receptes)

6 racions

Utensilis

Una cassola de terrissa gran
Uns estalvis
Una paella gran

Elaboració

En una paella amb oli d'oliva, posem : les cebetes de platillo, un polsim de sucre, sal, i un raig de mel. Deixem que vagin coent-se a foc baix, fins que siguin toves.
A part, en una cassola de terrissa, posem: un raig d'oli d'oliva, i els talls de xai salpebrats. Ho fregim una estona, fins que són rossos. Seguidament, afegim: la ceba, els alls pelats, el llorer, i un cullerot de sofregit de tomàquet.
Quan ha fregit tot plegat una estona, afegim un raig de conyac, i vi ranci. Deixem que redueixi, i tot seguit afegim brou de pollastre, que cobreixi la carn.
Tot seguit, posem els pèsols i les cebetes ja cuites, i deixem que cogui tot plegat, fins que tot plegat ja és cuit. Ho corregim de sal, i ho deixem cinc minuts més, abans de treure-ho a taula, en la mateixa cassola amb una estalvis a sota.

1h 30min


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1240 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!