Llenties "monestir"
												Categoria: 
						
						 Llegums i verdures
 
						Llegums i verdures
						
						
						
						Tipus de plat: Sopa
						
						
						
						Estació:  primavera
 primavera  tardor
 tardor  hivern
 hivern 
													Dificultat: Fàcil
						
						
 Afegir valoració
 Afegir valoració
													Ingredients
- Una sípia gran de un quilo aproximadament
- Una ceba i mitja, (mitja picolada, i una de sencera)
- Sis alls pelats
- Una branca d'àpi
- Un porro net
- Una pastanaga pelada
- Aigua
- Sal
- Oli d'oliva
- Un quilo de llenties seques
- Dues fulles de llorer
 8 racions
 8 racions
Elaboració
							Primer de tot, posem les llenties en remull amb aigua i sal, la nit abans de fer-les.
En una olla gran, posem a bullir : la sípia, l'api, la ceba sencera sense tallar, el porro, i la pastanaga. Deixem que bulli uns 40 minuts, i seguidament, colem el brou de bullir la sípia, i la sípia la guardem per fer-la amb patates i pèsols, com explico en les meves receptes {3517}.
A la cassola on farem les llenties, sofregim amb oli d'oliva, la mitja ceba picolada, els alls pelats, i dues fulles de llorer. Quan tot plegat és ben fregit, afegim el brou de la sípia, i hi afegim les llenties. Deixem que bullin, fins que estiguin cuites. Corregim de sal, i ja les tenim llestes per servir a taula.
														
 2h
 2h 
Notes
Aquestes llenties, les vaig menjar el dia que vaig anar de visita a Poblet, i us puc assegurar, que són boníssimes.
Penseu que en el monestir, acostumen a cuinar, per unes 30 persones.
Actualment, ja tenen servei d'hostatgeria.
Aquesta recepta, forma part del recull de receptes de cuina monàstica, que tinc penjades en el meu bloc.
 Etiquetes: 
						Cister
 
						Etiquetes: 
						Cister  						   Afegir etiqueta
 Afegir etiqueta
						
 Recepta arxivada a:
 Recepta arxivada a: 
						
						 Enllaça aquesta recepta:
 Enllaça aquesta recepta: 						
						 2586 visites.
 2586 visites.
						
 
						Si alguna cosa no es correcta pots  sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
 sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
						
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
    


![Enviar recepta per correu electrònic [Send]](/images/send_big.png)
![Imprimir recepta [Print]](/images/print_big.png)
![Comentar recepta [Comment]](/icons/comment_big.gif)
![[correct]](/icons/erase2.png)
 Sopes i cremes
 Sopes i cremes Sopa
 Sopa Peixos i mariscos
 Peixos i mariscos Arrossos i pastes
 Arrossos i pastes Carns
 Carns
 Postres i dolços
 Postres i dolços
 Altres
 Altres




 Facebook
 Facebook
					 Twitter
 Twitter
					 Telegram
 Telegram