Llenties "monestir"
Categoria:
Llegums i verdures
Tipus de plat: Sopa
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Una sípia gran de un quilo aproximadament
- Una ceba i mitja, (mitja picolada, i una de sencera)
- Sis alls pelats
- Una branca d'àpi
- Un porro net
- Una pastanaga pelada
- Aigua
- Sal
- Oli d'oliva
- Un quilo de llenties seques
- Dues fulles de llorer
8 racions
Elaboració
Primer de tot, posem les llenties en remull amb aigua i sal, la nit abans de fer-les.
En una olla gran, posem a bullir : la sípia, l'api, la ceba sencera sense tallar, el porro, i la pastanaga. Deixem que bulli uns 40 minuts, i seguidament, colem el brou de bullir la sípia, i la sípia la guardem per fer-la amb patates i pèsols, com explico en les meves receptes {3517}.
A la cassola on farem les llenties, sofregim amb oli d'oliva, la mitja ceba picolada, els alls pelats, i dues fulles de llorer. Quan tot plegat és ben fregit, afegim el brou de la sípia, i hi afegim les llenties. Deixem que bullin, fins que estiguin cuites. Corregim de sal, i ja les tenim llestes per servir a taula.
2h
Notes
Aquestes llenties, les vaig menjar el dia que vaig anar de visita a Poblet, i us puc assegurar, que són boníssimes.
Penseu que en el monestir, acostumen a cuinar, per unes 30 persones.
Actualment, ja tenen servei d'hostatgeria.
Aquesta recepta, forma part del recull de receptes de cuina monàstica, que tinc penjades en el meu bloc.
Etiquetes: Cister Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2240 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.