Llenties "monestir"

Categoria:
Tipus de plat:
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Una sípia gran de un quilo aproximadament
  • Una ceba i mitja, (mitja picolada, i una de sencera)
  • Sis alls pelats
  • Una branca d'àpi
  • Un porro net
  • Una pastanaga pelada
  • Aigua
  • Sal
  • Oli d'oliva
  • Un quilo de llenties seques
  • Dues fulles de llorer

8 racions

Elaboració

Primer de tot, posem les llenties en remull amb aigua i sal, la nit abans de fer-les.
En una olla gran, posem a bullir : la sípia, l'api, la ceba sencera sense tallar, el porro, i la pastanaga. Deixem que bulli uns 40 minuts, i seguidament, colem el brou de bullir la sípia, i la sípia la guardem per fer-la amb patates i pèsols, com explico en les meves receptes {3517}.
A la cassola on farem les llenties, sofregim amb oli d'oliva, la mitja ceba picolada, els alls pelats, i dues fulles de llorer. Quan tot plegat és ben fregit, afegim el brou de la sípia, i hi afegim les llenties. Deixem que bullin, fins que estiguin cuites. Corregim de sal, i ja les tenim llestes per servir a taula.

2h

Notes

Aquestes llenties, les vaig menjar el dia que vaig anar de visita a Poblet, i us puc assegurar, que són boníssimes.
Penseu que en el monestir, acostumen a cuinar, per unes 30 persones.
Actualment, ja tenen servei d'hostatgeria.
Aquesta recepta, forma part del recull de receptes de cuina monàstica, que tinc penjades en el meu bloc.


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2514 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: