Llenties amb xoriç i verdures
Categoria:
Llegums i verdures
Estació: tardor
hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 350g Llenties.
- 1 Xoriç.
- 1 pebrot verd italià.
- 1 pebrot vermell.
- 1 pastanaga.
- 2 Patates.
- Ceba i all.
4 racions
Elaboració
Netejar les llenties amb un bon raig d’aigua. Desprès pelar la pastanaga i les patates i talla-les quadrats, també tallar el xoriç.
Posar les llenties en una olla i afegeix 1,5L d'aigua a foc mitjà. Als 5 minuts (abans que l’aigua comenci a bullir), afegeix la pastanaga i les patates ja tallades. Una mica més tard (10 min) afegeixo el xoriç. Hi ho deixo a foc mig durant 45-60minuts. (Tot depèn del tipus de llenties).
A part, faig una salsa per engreixar una mica el brou. Tallo en daus un all i ½ ceba i deixo que es dori una mica en una paella. Tallo una mica de pebrot verd i vermell. Agafo la ceba amb l’all, els dos tipus de pebrot i una mica de pa torrat hi ho passo per la “minipimer” (trituro aquestes verdures, perquè a casa no els hi agraden gaire. Triturades no les veuen i no diuen res).
Afegeixo aquesta salsa quan ja porto 15-20min de cocció. Cap al final rectifico de sal.
50min

Etiquetes:
Llenties
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
4967 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Berta, m’ha agradat molt la teva recepta i el vídeo encara més. Molt bona la idea d’utilitzar el sucre glass per...
Moltes gràcies Quim.
En algunes ocasions, he vist que es fa la carbonara amb un ou cru al final. Quan tenen ja tota la carbonara feta, afegeixen...
Moltes gracies Quim, sempre s’aprenen coses. Una abraçada.
Moltes gràcies a tu.