Carxofes amb prunes
Categoria:
Llegums i verdures
Tipus de plat: Estofat
Dieta: vegetariana
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Inexperts
Ingredients
- Una carxofa per cada comensal
- Cebes
- Salsa de tomata Cal Valls o similar
- Una copa de vi blanc
- Prunes seques sense pinyol
- Avellanes torrades, all, julivert, carquinyoli o pa fregit (picada)
- 1 ou per cada comensal
- Oli d'oliva verge extra
- Cereal cuit, per acompanyar
Elaboració
Enrossir a foc fort les cebes tallades, i les carxofes anar-les afegint quan es van netejant i porcionant (amb guants).
Posar una mica de salsa de tomàquet i la copa de vi blanc. Als 15 minuts, tallar les prunes per la meitat i afegir-les. Fer la picada, deixatar-la amb una mica d'aigua i afegir-la, tapar i fer coure a foc baix uns 10 minuts més. Vigilar que no quedi massa sec.
Coure els ous 8-10 minuts, sense arribar a bullir. Posar en aigua freda. Pelar i tallar per la meitat a lo llarg. Amanir-los amb sal d'herbes i un raig d'oli picant.
Emplatar una bola o flam de cereal, l'estofat i les dues meitats d'ou a sobre.
1h
Notes
L'aigua de bullir els ous, un cop refredada, és molt bon aliment per les plantes...
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1466 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.