Albergínies farcides a la mallorquina

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Quatre albergínies grosses
  • Sofregit de tomàquet (el podeu trobar a les meves receptes)
  • Dues cebes tendres picolades
  • 500 grams de sobrassada de Mallorca
  • Salsa Aurora (la trobareu a les meves receptes)
  • Formatge ratllat
  • Mantega
  • Oli d'oliva
  • Vi blanc

4 racions

Utensilis

Una safata refractària
Una paella gran
Una espàtula metal·lica plana
Uns estalvis
Un cassó gran
Una safata plana amb paper de cuina

Elaboració

Primerament, tallem les albergínies a lo llarg en llesques de mig dit aproximadament, les salem i les fregim en una paella amb oli d'oliva, i tot seguit, les reservem en una safata plana amb paper de cuina per treure l'exccés d'oli.A part, agafem una albergínia, la pelem i la tallem en brunoise ben menuda.
Seguidament, en una paella amb oli d'oliva, sofregim les cebes tendres, i quan són transparents, afegim la sobrassada, l'albergínia en brunoise, un cassó de sofregit de tomàquet i deixem que cogui tot plegat fins que el conjunt és ben desfet.
Tot seguit, afegim un got de vi blanc i deixem que redueixi, corregim de sal i ho deixem refredar.
A part, fem la salsa Aurora com explico a la meva recepta, i un cop feta, la reservem damunt la planxa calenta.
A continuació, fiquem quatre llesques d'albergínia a la safata refractària, les omplim amb el farcit de sobrassada i ho tapem amb una llesca d'albergínia.
Quan ja tenim les quatre albergínies farcides, les cobrim amb la salsa Aurora, les espolsem amb formatge ratllat, els hi posem dues nous de mantega al damunt de cada albergínia, i les gratinem en el forn a 180º, fins que veiem que el formatge ja és ben daurat, i les podrem servir a taula en la mateixa safata, amb uns estalvis a sota.

1h 30min


Etiquetes:       Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

4603 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de juny:

Fideuà de gambes i calamars
Fideuà de gambes i calamars
Arrossos i pastes
Coca de sant Joan
Coca de sant Joan
Postres i dolços Coca
Gaspatxo de síndria
Gaspatxo de síndria
Sopes i cremes
Gelatina de taronja amb stevia
Gelatina de taronja amb stevia
Postres i dolços
Patates Hasselback
Patates Hasselback
Llegums i verdures Rostit

Veure receptes de juny i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: