Albergínies farcides a la mallorquina
Categoria:
Llegums i verdures
Tipus de plat: Lasanya
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Quatre albergínies grosses
- Sofregit de tomàquet (el podeu trobar a les meves receptes)
- Dues cebes tendres picolades
- 500 grams de sobrassada de Mallorca
- Salsa Aurora (la trobareu a les meves receptes)
- Formatge ratllat
- Mantega
- Oli d'oliva
- Vi blanc
4 racions
Utensilis
Una safata refractària
Una paella gran
Una espàtula metal·lica plana
Uns estalvis
Un cassó gran
Una safata plana amb paper de cuina
Elaboració
Primerament, tallem les albergínies a lo llarg en llesques de mig dit aproximadament, les salem i les fregim en una paella amb oli d'oliva, i tot seguit, les reservem en una safata plana amb paper de cuina per treure l'exccés d'oli.A part, agafem una albergínia, la pelem i la tallem en brunoise ben menuda.
Seguidament, en una paella amb oli d'oliva, sofregim les cebes tendres, i quan són transparents, afegim la sobrassada, l'albergínia en brunoise, un cassó de sofregit de tomàquet i deixem que cogui tot plegat fins que el conjunt és ben desfet.
Tot seguit, afegim un got de vi blanc i deixem que redueixi, corregim de sal i ho deixem refredar.
A part, fem la salsa Aurora com explico a la meva recepta, i un cop feta, la reservem damunt la planxa calenta.
A continuació, fiquem quatre llesques d'albergínia a la safata refractària, les omplim amb el farcit de sobrassada i ho tapem amb una llesca d'albergínia.
Quan ja tenim les quatre albergínies farcides, les cobrim amb la salsa Aurora, les espolsem amb formatge ratllat, els hi posem dues nous de mantega al damunt de cada albergínia, i les gratinem en el forn a 180º, fins que veiem que el formatge ja és ben daurat, i les podrem servir a taula en la mateixa safata, amb uns estalvis a sota.
1h 30min
Etiquetes: Cuina de tardor La cuina dels gratinats Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
4420 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.