Albergínies farcides amb bacallà, gratinades amb salsa Aurora
Categoria:
Llegums i verdures
Tipus de plat: Lasanya
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Tres albergínies de mida mitjana
- Sal
- Oli d'oliva
- Salsa Aurora
- Formatge ratllat
- Una ceba picolada
- 600grams de bacallà esqueixat dessalat
4 racions
Utensilis
Quatre plats plans de porcellana blanca
Una safata plana metal·lica, amb un full de paper sulfuritzat
Una espàtula metal·lica plana, molt fina
Una paella gran
Una espàtula de fusta
Paper de cuina
Elaboració
Primerament, fem la salsa Aurora com explico a la meva recepta, i la reservem damunt la planxa calenta.
A continuació, en una paella amb oli d'oliva fregim la ceba picolada, fins que comença a ser transparent.
Tot seguit, afegim el bacallà ben esmicolat,donem unes voltes amb l'espàtula de fusta, i ho reservem.
Seguidament, tallem les albergínies en tires a lo llarg de mig dit de gruix (vuit tires) les salem i les fregim amb oli d'oliva fins que estan mig cuites.
Tot seguit, fiquem quatre tires d'albergínia damunt la safata per anar al forn, amb un full de paper sulfuritzat a sota, les farcim amb la barreja de ceba i bacallà.
Seguidament, les tapem amb un altre tira d'albergínia, les cobrim amb salsa Aurora, les espolsem amb formatge ratllat, i les gratinem a 180º, fins que el formatge és torradet.
Amb l'ajud de l'espàtula metal·lica fina i amb molta cura, anem posant les albergínies cada una en un plat, i ja les podrem servir a taula.
1h
Etiquetes: Cuina de tardor Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2545 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.