Cruixent de Emmental amb olives

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Costa Brava Nord
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Una peça de formatge Emmental d'un mig centimetre de gruix
  • Unes quantes olives verdes sense pinyol
  • 1 ou
  • Una mica de pa ratllat
  • Oli d'oliva

2 racions

Elaboració

Posem una paella al foc amb l'oli de oliva a escalfar
Preparem un plat amb l'ou batut
Preparem un altre plat amb el pa ratllat
Les olives verdes les escorrem bé i les fem a trossos ben petits i les barregem amb el pa ratllat
El formatge en traiem la pell i en fem tires
Passem el formatge per l'ou batut i seguidament el passem pel pa ratllat que hem preparat amb olives
Ben calent l'oli de la paella, hi anem fregint aquestes tires de formatge
Un cop siguin rosses, les traiem de la paella i les escorrem en paper de cuina
Recomano menjar aquest formatge deixat refredar, queda cruixent i molt bo.

30min


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1100 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Marcada com a favorita per:

6 comentaris:

Aniol Aneolus diu:
Quantes olives més o menys en número?
Quants grams de pa ratllat?
Jordi Bosch Negre diu:
Per les cinc tires que jo he fet, amb 6 olives en vaig tenir prou, i de pa ratllat vaig posar el fons de un plat soper, no se segur si ni hauria uns 100 grams, no se dir exacte.
Joan Corminas diu:
Company Jordi, aquesta recepta s'utilitza amb freqüència en la Suïssa francesa, principalment en el canto de Friburg, quan jo la faig la passo dues vegades per l'ou i l'empanada, doncs a vegades amb una sola vegada, al fregir es fon el formatge i s'escampa per la paella
Joan Corminas diu:
m'he oblidat que aquí es fa sense les olives
Jordi Bosch Negre diu:
Moltes gràcies pel conssell amic Joan, sempre aprenent coses noves per aquí.
Aniol Aneolus diu:
Per la foto, jo havia vist alguna cosa semblant a alguns forns de pa de València, i realment estava molt bo. No recordo ara com en deien.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!