Caldereta de xai amb bolets i carxofes

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • Tres braons de xai tallats a trossos regulars
  • Un pit de xai tallat a trossos regulars
  • Dos colls de xai tallats a trossos regulars
  • Dos pots mitjans de botonets de rovelló (400 grams aproximadament)
  • 500 grams de carxofes congelades
  • Aigua
  • Sal
  • Pebre negre en pols
  • Un ram de julivert
  • Dues fulles de llorer
  • Una branca de farigola
  • Una branca de romaní
  • Tres alls aixafats
  • Una ceba tendra picolada
  • Sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)
  • Brou de pollastre casolà (el trobareu a les meves receptes)
  • Pa fregit
  • Julivert picolat
  • Vi ranci
  • Ametlles torrades pelades
  • Llard de porc
  • Oli d'oliva

5 racions

Utensilis

Una cassola de terrissa gran amb tapa
uns estalvis
Un cassó gran
Una paella gran
Una safata plana
Un bol de vidre gran
Un colador
Una batedora elèctrica
Un pot per la batedora

Elaboració

Primerament, en un cassó amb: aigua, un polsim de sal i una rama de julivert, bullim les carxofes fins que estan cuites al "dente", les escorrem i les reservem en un bol de vidre coberts amb el seu brou.
A part, fem una picada amb: pa fregit, un grapat d'ametlles torrades, un all pelat, una mica de julivert picolat, un got de vi ranci i un got del brou de les carxofes, tot seguit passem la batedora, i un cop feta la picada, la reservem.
Tot seguit, escorrem els rovellons, els salpebrem i els saltem en una paella amb oli d'oliva fins que hagin deixat anar tota la seva aigua, i els reservem.
A continuació, en una cassola de terrissa amb una mica de llard i un raig d'oli d'oliva, posem els talls de xai salpebrats a foc ben fort fins que estiguin una mica daurats, tot seguit fiquem el foc a temperatura mitjana i hi afegim: la ceba picolada, els alls aixafats, dues fulles de llorer, una branca de farigola i una branca de romaní, i quan tot plegat ja està ben sofregit, afegim tres cullerots de sofregit de tomàquet, ho remenem tot ben remenat, i seguidament, afegim el brou de pollastre que cobreixi tota la carn, fiquem el foc baix, tapem la cassola i deixem que cogui fins que la carn estigui gairebé cuita, i llavors afegirem: els bolets, les carxofes i la picada, i amb la cassola destapada deixarem que s'acabi de coure tot plegat, corregim de sal, i deixem que cogui uns dotze munts més, retirarem la cassola del foc, la posarem damunt uns estalvis, i la deixarem reposar uns cinc minuts més, abans de servir-la a taula.

1h 30min


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

609 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Marcada com a favorita per:


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!