
Arròs de cranc blau
Un arròs diferent, amb un gust a mar
Categoria:
Arrossos i pastes
Tipus de plat: Paella
Típica de: Espanya → Amposta
Estació: primavera
estiu
Dificultat: Fàcil

Ingredients
- Per al fondo
- 2 crans blaus
- 4 dents d'all
- 1 nyora
- 4 tomates madures
- Copeta de ron
- Per l'arròs
- 1 cran blau més, se sol posar mig per persona
- Pimentó roig i verd
- 2 tomates madures
- 1 gra de all
- 250 gr d'arròs (mengen una mica massa)
- Sal, oli AOVE
2 racions
Utensilis
Un olla per fer lo fondo
Una paellera
Elaboració
Es tracta de fer un fondo concentrat a estil salmorreta.
A una olla posem AOVE posem els crans partits per la mitat, i en quant estiguin de color roig, posem el rom i flamegem.
Afegim els alls ecrasé, i la nyora sense pepites, ho deixem fregir un poc, i posem la tomata tallada a trocets petits. Deixem fregir a foc lent. Ho salem, més aviat poc, ja rectificarem al arròs.
Posem aigua, deixen que bulli, espumem, i passem lo túrmix per triturar tot el que pugem, deixem fer un fondo concentrat.
Colem i reservem el fondo.
A una paella, posem AOVE, i fem un sofregit a foc lent amb el cran partit per la mitat, els pimentons tallats molt petits, els alls i la tomata, sofregim l'arròs fins a nacarar.
Posem ara el fondo (el necessari) i rectifiquem de sal, deixem coure l'arròs com tenim constum.
1min
Notes
L'arròs a cada un li agrada en un punt de cocció, este arròs es pot fer sec com a paella o caldoset.


Etiquetes:
Arros
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3930 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Gràcies per comentar, ja ni m'en recordava que algún dia vaig escriure tot estes receptes.
Bona nit Marcel, pos tinc que portar-te la contraria en això, quan alguna vegada em comsumit nocilla de compra, li hem...
Hola Mestre, ja ni recordaba que tenien això que ho van fer a clase, jejejeje Temperatura varoma ara passats 10 anys ja...
Jordi, per a probar-lo Felicitats!!!
Aixo pareix dificil pero no ho es tant, i els meus invitats van quedar maravellats, per la presencia i per lo bo que estaba.