Arròs de cranc blau

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Amposta
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Per al fondo
  • 2 crans blaus
  • 4 dents d'all
  • 1 nyora
  • 4 tomates madures
  • Copeta de ron
  • Per l'arròs
  • 1 cran blau més, se sol posar mig per persona
  • Pimentó roig i verd
  • 2 tomates madures
  • 1 gra de all
  • 250 gr d'arròs (mengen una mica massa)
  • Sal, oli AOVE

2 racions

Utensilis

Un olla per fer lo fondo
Una paellera

Elaboració

Es tracta de fer un fondo concentrat a estil salmorreta.
A una olla posem AOVE posem els crans partits per la mitat, i en quant estiguin de color roig, posem el rom i flamegem.
Afegim els alls ecrasé, i la nyora sense pepites, ho deixem fregir un poc, i posem la tomata tallada a trocets petits. Deixem fregir a foc lent. Ho salem, més aviat poc, ja rectificarem al arròs.
Posem aigua, deixen que bulli, espumem, i passem lo túrmix per triturar tot el que pugem, deixem fer un fondo concentrat.
Colem i reservem el fondo.
A una paella, posem AOVE, i fem un sofregit a foc lent amb el cran partit per la mitat, els pimentons tallats molt petits, els alls i la tomata, sofregim l'arròs fins a nacarar.
Posem ara el fondo (el necessari) i rectifiquem de sal, deixem coure l'arròs com tenim constum.

1min

Notes

L'arròs a cada un li agrada en un punt de cocció, este arròs es pot fer sec com a paella o caldoset.

Per


Recepta de cuina de Arròs de cranc blau

Arròs de cran blau
per Charo

Recepta de cuina de Arròs de cranc blau

Mateixa recepta, però esta vegada per a 43 persones
per Charo

Etiquetes:   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1962 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!