Fideus amb conill

Categoria:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Mitjana

Ingredients

  • 1 conill sencer, .......... tallat a trossets
  • 4 tires de cansalada virada " "
  • 3/4kg de fideus sense forat nº4
  • Oli,sal,pebre,romaní, llorer,
  • Sucre (per l'acidesa del tomaquet).
  • 2 cebes mitjanes, 3 tomaquets,
  • 4 carxofes tallades a 8tens i fregides
  • Pesols al gust
  • 4 patates escantonades i mig fregides
  • All i julivert, uns brins de safrá
  • Brou fluix

10 racions

Utensilis

Paelles, cassola, olla, morter.

Elaboració

En una cassola grand es posa oli i es fregirà el conill amanit amb sal i pebre, una vegada ros, es posarà en una olla a la que hi afegirem caldo fluix i calent, una vegada al foc s'hi posarà el branquilló de romaní i el llorer, tot plegat ha de coure 12', aixó es fà per que el conill quedi ben melós.
En la mateixa cassola de fregir el conill i enrossirem la cansalada, quan sigui rossa, l'apartarem sense treure-la de la cassola en un raconet, ara es quan es posa la ceba, tallada a la brunoise i es sofregeix a foc fluix, quan ja està cuita s'afegeixen els tomaquets ratllats tot i afegint-hi una cullereta de sucre i també es couen a foc suau. Quan tot el sofregit està cuit, s'afegeixen els, fideus i es donen unes remenades tot, seguit s'afegeix el conill que, ja tindrem mig tendre i el brou de coura'l, i posarem les patates mig fregides, els pesols i les carxofes, i es deix coure a mig foc, 5' abans de treura'l s'hi, fà una picada amb all, julivert i els brins de safrà i es deixata amb una mica de brou o aigua i, una vegada cuit es deix reposar 10', avans d'escudellar.
Desitjo que ùs agradi.
Ares

1h 30min

Notes

Es un guisat molt bó, i la coció del conill a l'olla (els 12') fan que, aquest en acabar el guisat sigui tou i melós.
El brou a on es cou es molt sustanciós i per aixo tot plegat queda molt gustós.
En lloc de pesols es pot afegir-hi faves tendres.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

992 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

1 comentaris:

Fernanda Bausili diu:
M'agradat molt aquesta recepta a mes es molt nutritiva


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!