Lluç amb velouté de menta
Categoria:
Peixos i mariscos
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 4 supremes de lluç
- Farina, sal, pebre, mantega
- Menta amb fulla i unes gotes de licor de menta
4 racions
Utensilis
Una plàtera de forn i un cassó.
Elaboració
Es posa el lluc en una plàtera de forn,
previament salpebrat i amb tres fulles de menta fresca talladetas a tires
i es cou en escalfat, uns 7' aprox. afegint un esquitx d'aigua.
Una vegada cuit, no del tot, es cola el suc de la safata i
en un cassó s'hi afegeix una mica de mantega i una cullerada de farina,
una vegada cuita la farina s'afegeix el caldo colat,(si cal afegir una mica d'aigua
si queda molt espès, es remena i a foc baix fins que tingui una consistencia lligada,
un cop al gust s'afegeixen unes gotes de licor de menta i es cobreix tot el lluç,
es torna a posar al forn uns 5' i ja està llest per servir.
45min
Notes
Es pot acompanyar am unes patates bullides i amb la salsa per sobre,
i una bona amanida verda.
Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1382 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Mercè, imagino que la deus haver tastat! Celebró que t'hagi agradat!
Quina bona pinta..!!!
Nuri, els espigalls es una varietat de la familia de les cols, ara es la temporada, si vas a un mercat o a pagesos en...
M'agrada molt aquest plat jo el faig però amb arros com si fós una minestrone, el probaré amb pasta, te molt bona...
Aquest any em toca fer-les a mi, així les feia el meu pare, tal com vosté les fà, el que em cal n'es trovar una garrafa...