Sardines farcides

Aquestes sardines són senzilles de fer i delicioses de menjar. Pots menjar-les com a piscolabis, només una o dues; com a entrant amb una mica d'amanida o com a plat principal amb patates fregides i amanida.... Serveix-les amb una mica de llimona per sobre i menjaràs sardines encara que no t'agradin les de llauna.

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Estació:
Dificultat: Inexperts

Ingredients

  • 1 bulb petit de fonoll, amb les fulles
  • 1 tassa de pa ratllat fresc o pa ratllat panko
  • 1 grapat de pinyons lleugerament torrats
  • 1 grapat de marduix, orenga o julivert, només les fulles
  • Una mica de parmesà o pecorí ratllat (opcional)
  • Sal marina i pebre negre acabat de moldre
  • Oli d'oliva verge extra
  • 8 talls de panceta o de bacó fumat curat
  • 8 sardines fresques, escamades, esbudellades i filetejades
  • 8 branquetes de romaní o escuradents

4 racions

Elaboració

Retireu la part superior de les fulles i la tija del fonoll. Guardar els trossos de fulla i rebutjar les tiges. Tallar el bulb de fonoll per la meitat i picar finament. Poseu el pa ratllat en un bol amb el fonoll, els pinyons, les herbes i amb el formatge ratllat si s'utilitza. Assaoneu-ho bé i barregeu-ho amb 4 o 5 cullerades d'oli d'oliva.
Pre-escalfar el forn a 220C. En una taula de picar neta, posar un tall de panceta. Col·loqueu un filet de sardina, amb la pell cap avall, en angle recte. Empolvoreu la sardina amb part de la barreja de pa ratllat.
Poseu un altre filet de sardina, amb la pell cap amunt, a sobre.
Escampar-hi una mica més de la barreja de pa ratllat, i a continuació enrotllar la panceta al voltant i punxar amb una branqueta de romaní o un escuradents. Repetiu l'operació fins a tenir 8 petits sandvitxos de sardines. Col·locar-los sobre paper d'enfornar oliat en una safata per a forn.
Rostir a la part superior del forn pre-escalfat durant 8 minuts o fins que la panceta i el pa ratllat estiguin cruixents.
Serviu-ho amb una mica d'amanida de rúcula, un tros de llimona i empolvoreu-ho amb les fulles de fonoll verd.


Recepta de cuina de Sardines farcides
per Teresa Reay
Recepta de cuina de Sardines farcides
per Teresa Reay
Recepta de cuina de Sardines farcides
Aqui les vaig servir amb patates al forn amb llimona i farigola i espinacs a la catalana.
per Teresa Reay
Recepta de cuina de Sardines farcides
Ahir les vaig acompanyar amb patates fregides al forn i una amanida d'enciam amb cirerols i amb vinagre balsamic de figues.
per Teresa Reay

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

636 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: