Sardines farcides

Aquestes sardines són senzilles de fer i delicioses de menjar. Pots menjar-les com a piscolabis, només una o dues; com a entrant amb una mica d'amanida o com a plat principal amb patates fregides i amanida.... Serveix-les amb una mica de llimona per sobre i menjaràs sardines encara que no t'agradin les de llauna.

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Estació:
Dificultat: Inexperts

Ingredients

  • 1 bulb petit de fonoll, amb les fulles
  • 1 tassa de pa ratllat fresc o pa ratllat panko
  • 1 grapat de pinyons lleugerament torrats
  • 1 grapat de marduix, orenga o julivert, només les fulles
  • Una mica de parmesà o pecorí ratllat (opcional)
  • Sal marina i pebre negre acabat de moldre
  • Oli d'oliva verge extra
  • 8 talls de panceta o de bacó fumat curat
  • 8 sardines fresques, escamades, esbudellades i filetejades
  • 8 branquetes de romaní o escuradents

4 racions

Elaboració

Retireu la part superior de les fulles i la tija del fonoll. Guardar els trossos de fulla i rebutjar les tiges. Tallar el bulb de fonoll per la meitat i picar finament. Poseu el pa ratllat en un bol amb el fonoll, els pinyons, les herbes i amb el formatge ratllat si s'utilitza. Assaoneu-ho bé i barregeu-ho amb 4 o 5 cullerades d'oli d'oliva.
Pre-escalfar el forn a 220C. En una taula de picar neta, posar un tall de panceta. Col·loqueu un filet de sardina, amb la pell cap avall, en angle recte. Empolvoreu la sardina amb part de la barreja de pa ratllat.
Poseu un altre filet de sardina, amb la pell cap amunt, a sobre.
Escampar-hi una mica més de la barreja de pa ratllat, i a continuació enrotllar la panceta al voltant i punxar amb una branqueta de romaní o un escuradents. Repetiu l'operació fins a tenir 8 petits sandvitxos de sardines. Col·locar-los sobre paper d'enfornar oliat en una safata per a forn.
Rostir a la part superior del forn pre-escalfat durant 8 minuts o fins que la panceta i el pa ratllat estiguin cruixents.
Serviu-ho amb una mica d'amanida de rúcula, un tros de llimona i empolvoreu-ho amb les fulles de fonoll verd.


Recepta de cuina de Sardines farcides
Recepta de cuina de Sardines farcides
Recepta de cuina de Sardines farcides

Aqui les vaig servir amb patates al forn amb llimona i farigola i espinacs a la catalana.

Recepta de cuina de Sardines farcides

Ahir les vaig acompanyar amb patates fregides al forn i una amanida d'enciam amb cirerols i amb vinagre balsamic de figues.

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1977 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: