Cassola de pasta petita amb gambes i calamars
Categoria:
Arrossos i pastes
Tipus de plat: Paella
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 4 cullerots de pasta per a sopa petita (estrelles, lletres, mariscs, pinyons, pistons mitjans...)
- 8 cullerots de brou de peix (pot ésser de peix de roca, de peix de platja, de peix de closca...)
- 2 calamarsos nets tallats a rodanxes
- gambes vermelles petites
- musclos fets al vapor
- 3 dents d'alls
- 2 grells (cebes tendres)
- 6 tomàquets madurs triturats
- 1/2 got de vi blanc
- pebre vermell, sal i oli d'oliva
4 racions
Elaboració
Tallem els alls a quadrets. Tallem les cebes tendres molt fines incloent la part verda. Posem oli d'oliva en una cassola i quan estigui calent posem a sofregir l'all i la ceba tendra amb un polsim de sal. Remenem i deixem que es faci uns tres minuts i afegim els calamarsos. Tornem a remenar. Deixem que es vagi fent a foc lent i anem remenant per tal que no es cremi. Posem el pebre vermell i afegim la polpa de tomàquet. Deixem que es vagi fent a foc lent. Quan veiem que s'està assecant, afegim el mig got de vi blanc i tornem a remenar. Deixem que es begui el vi i li afegim el brou de peix calent. Quan comenci a bullir afegim la pasta de sopa i remenem. Afegim les gambes crues i els musclos i deixem que es vagi fent a foc mitjà uns deu minuts (mirar temps de cocció de la pasta que emprem).
Quan la pasta estigui feta al dente, apaguem el foc, tapem la cassola i deixem que reposi uns cinc minuts.
Ja ho podem servir.
1h 30min

Etiquetes:
Calamarsos Gambes Pasta per a sopa
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1795 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Aquesta recepta ha estat publicada en el Tot Badalona en el número 133 del dia 16-3-2018 (pag 33)...
Moltes gràcies, Joan
D'entrada, la paraula burballa, en el català de mallorca, significa encenall. En cuina, parlem de burballes arrissades quan...
Sí, ho faré. Gràcies
Hi ha l'opció de posar-hi crema d'ametlla en lloc del iogurt però pel meu gust queda una mica massa dolç.