Tronc de nadal
												Categoria: 
						
						 Postres i dolços
 
						Postres i dolços
						
						
						
						
						Recepta per forn
						
						
						Estació:  primavera
 primavera  estiu
 estiu  tardor
 tardor  hivern
 hivern 
													Dificultat: Fàcil
						
						
Ingredients
- Per la planxa
- 150 gr. d’ou (3 ous.
- 80 gr. de farina.
- 100 gr. de sucre.
- Per la trufa
- 500g. de nata per muntar.
- 50 g. de sucre.
- 100 g. de xocolata de cobertura.
 6 racions
 6 racions
Elaboració
							Primer prepararem la trufa, perquè l'hem de deixar reposar com a mínim 12h. ho sigui que ho podem fer un dia per l'altre.
Fem bullir la nata amb el sucre, quant bulli la traiem del foc hi afegim la xocolata, fins que es desfaci, la deixem refredar i la posem a la nevera, fins que la necessitem.
Encenem el forn a 220º. 
Per fer la massa del  braç, separem els rovells de les clares i posem en dos bols. En un hi posem les clares i la meitat del sucre i ho barregem fins que ens quedi una crema blanquinosa, i esponjosa. Per l'altre banda muntem les clares a punt de neu i anem afegint a poc a poc el sucre i un pols de sal, ho reservem.
Agafem el vol amb els rovells i anem afegint la farina a poc a poc fins que quedi tot ben barrejat suaument, desprès hi afegim les clares a punt de neu. 
A una safata grossa hi posem paper de cuina i escampem la massa, ho posem al forn 10 minuts.
Mentrestant preparem un drap de cuina i el humitegem.  
Traiem la plata del forn hi posem la massa girada a sobre el drap i li traiem amb compte el paper, desprès enrotllem el drap amb la placa de pa de pessic. El deixem refredar i tornem a estirar, desprès hi escampem la trufa i tornem a enrotllar-ho, hi el cobrim amb la trufa restant, desprès el posem dins a la nevera perquè es refredi.
Havans de servir-lo agafem una forquilla i li fem unes ratlles com si fos un tronc i li posem encenalls de xocolata per sobre.
Va ser tot un èxit
														
 Etiquetes: 
						Dolços de Nadal
 
						Etiquetes: 
						Dolços de Nadal  						   Afegir etiqueta
 Afegir etiqueta
						
 Recepta arxivada a:
 Recepta arxivada a: 
						
						 Enllaça aquesta recepta:
 Enllaça aquesta recepta: 						
						 9166 visites.
 9166 visites.
						
 
						Si alguna cosa no es correcta pots  sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
 sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
						
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
    



 Afegir valoració
 Afegir valoració 
								![Enviar recepta per correu electrònic [Send]](/images/send_big.png)
![Imprimir recepta [Print]](/images/print_big.png)
![Comentar recepta [Comment]](/icons/comment_big.gif)
![[correct]](/icons/erase2.png)

 30 min.
 30 min. 
  Peixos i mariscos
 Peixos i mariscos Sopes i cremes
 Sopes i cremes Sopa
 Sopa Llegums i verdures
 Llegums i verdures Altres
 Altres Amanides i plats freds
 Amanides i plats freds
 Arrossos i pastes
 Arrossos i pastes Carns
 Carns





 Facebook
 Facebook
					 Twitter
 Twitter
					 Telegram
 Telegram