Troncs de patates farcits amb fuagràs casolà gratinats amb formatge
Categoria:
Altres
Tipus de plat: Aperitiu
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Fuagràs casolà(el trobareu a les meves receptes)
- Vuit patates de mida mitjana(si pot ser totes iguals)
- Oli d'oliva
- Sal
- Formatge ratllat
4 racions
Utensilis
Una safata refractària rectangular gran
Un estri per buidar verdures de diametre mitjà
Una mànega pastissera amb un broc llís
Una fregidora elèctrica
Una safata plana amb paper de cuina
Una paella fonda gran
Unes pinces de cuina
Uns estalvis
Elaboració
Primerament, fem el fuagràs casolà com explico a la meva recepta, i el reservem.
Seguidament, escapçem les patates tant per la part de dalt, com per baix. Amb l'ajud de l'estri per buidar fruites, foradem les patates i anem tallant-les a lo llarg amb l'ajud d'un ganivet fi.
Quan ja tenim les patates en forma de tub, les fiquem a fregir(si les fregim amb fregidora elèctrica les fregirem a 160º, fins que siguin ben toves, i després les acabarem a 180º, fins que estiguin ben daurades).
Si pel contrari, les fregim a la paella, el sistema és el mateix(primer les fregirem amb el foc baix fins que veiem que són toves, i després les acabem de fregir amb el foc a màxima potencia, fins que estiguin daurades).
Un cop fregides, les deixem reposar damunt un paper de cuina, per treure l'excés d'oli i deixem que refredin.
Seguidament, amb l'ajud de la mànega pastissera les omplim amb el fuagràs casolà i les fiquem ben posades a la safata refractària, espolsades amb formatge ratllat pel damunt, i les gratinem en el forn a 180º, fins que el formatge estigui daurat, i ja les podrem servir a taula, amb uns estalvis a sota.
1h 10min
Notes
Aquesta recepta, tant la podem fer com: aperitiu, primer plat o com a guarnició.
Etiquetes: Cuina de tardor Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2603 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.