Gelat de torró de Xixona

Ingredients

  • Una rajola de torró de Xixona de 300 g
  • 4 rovells d'ou
  • 100 g de sucre
  • Mig litre de llet
  • Un bric de 200 g de nata per muntar
  • Una culleradeta de sucre vainillat

6 racions

Utensilis

Un recipient metàl·lic

Elaboració

Primer preparem una crema anglesa, treballant els rovells d’ou amb el sucre fins que comencé a blanquejar la pasta.
Posem al foc la llet perfumada amb la vainilla i quan bulli la barregem amb la pasta de rovells i sucre barrejant’ho tot bé. A continuació la tornem a posar al foc, sense parar de remenar, fins que arrenqui el bull, però evitant que bulli. La retirem de immediatament del foc i comtinuem remenant una estoneta.
Triturem el torró i en reservem una mica per decorar.
El torró no ha de quedar fet pols, ja que s'han de notar una mica els trossets quan ens el mengem.
Afegim el torró esmicolat a la crema i remenem. El triturem una mica amb el minipimer i deixem refredar.
Quan la barreja estigui freda, ja podem incorporar la nata muntada batent la crema amb la batedora de mà.
Fiquem el gelat a la nevera i quan estigui completament fred, el posem al congelador en un recipient metàl·lic.
El deixem refredar durant 1 hora.
El treiem del congelador i el removem fins que quedi una crema fina. D'aquesta manera no es fromaran cristalls.
El tornem a ficar al congelador fins que estigui gelat (2 hores aproximadament) i ja el tindrem a punt de servir.
El posem en forma de bola en una copa o plat i li tirem per sobre el torró esmicolat que havíem reservat.
El podem servir acompanyat d'una neula.

30min

Notes

Si el volem fer amb antelació, el deixarem al congelador durant els dies que vulguem, però el posarem al frigorífic 1 h abans de servir-lo.
Per fer les boles de gelat podem utilitzar un utensili especial per fer boles o una cullera.
Aquesta és una manera molt bona d'aprofitar les restes de torró que ens han quedat.


Recepta de cuina de Gelat de torró de Xixona

Així ès com queda el gelat a punt de servir
per Àngels Fernández Guillén

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

10996 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Marcada com a favorita per:

1 comentaris:

Montse Mercader diu:
fa molt bona pinta, ideal per aquestes festes


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: