Bullit de peix

Categoria:
Típica de: Espanya → Eivissa, Formentera i Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Peix de roca,
  • Patates,
  • Ceba,
  • Porro,
  • Tomàquet,
  • Safrà en bri,
  • Aigua,
  • Sal,
  • Pebre,
  • Oli d'oliva,
  • All i julivert i
  • Ou per al all i oli.

4 racions

Elaboració

Picar la ceba i el porro, posar oli d'oliva i sofregir.
Quan estigui sofreginat afegir la salsa de tomàquet.
Tallar les patates i sofregir.
Afegeix aigua que cobreixi les patates i quan comenci a bullir abaixar el foc i cure uns 10 minuts, al cap d'aquest temps tirar el peix de roca trossejat, i coure uns deu minuts mes n'hi ha prou.
Fer una picada amb all i julivert, i una mica de pebre, afegir la picada i els brins de safrà quan faltin uns cinc minuts.

Notes

Aquesta és una recepta de la mar al plat, com ho poden ser el cim i tomba o el marmitako, són diferents però l'esperit i l'origen és el mateix, aprofitar el que es té a mà en les dures jornades marineres i fer el guisat a bord. Aquest bullit de peix és típic d'Eivissa i Formentera. Se serveix el peix i les patates sense brou i per sobre se li posa una mica d'allioli, si el peix és de qualitat, jo li poso poc all i oli, per no matar el gust. Amb el brou, es fa un arròs sec en una paella i es menja després el peix i les patates. El peix és millor de roca, no morralla, de la millor qualitat possible, en aquest cas he fet servir Escorpora, aranya i bròtola, podeu fer servir el que més us agradi, rap, mero, Sampedro, rata, ferran o qualsevol altre similar. Després, si sobra, a la nit, sopa i croquetes de peix de roca, superbes. L'arròs es serveix com un arròs a banda, hi ha qui li posa sípia o calamar, mongetes tendres i pebrots i per al brou es pot posar també una mica de llorer o pebre vermell, això ja va a gustos. Quant al all i oli, hi ha qui ho serveix amb "all i oli anegat", tenim un munt de variants, però el més important és la qualitat del peix de roca i les patates, la resta ve sol


Recepta de cuina de Bullit de peix
per Joan Corminas
Recepta de cuina de Bullit de peix
per Joan Corminas
Recepta de cuina de Bullit de peix
per Joan Corminas

Etiquetes:         Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1504 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: