Bullit de peix

Categoria:
Origen: Espanya → Eivissa, Formentera i Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Peix de roca,
  • Patates,
  • Ceba,
  • Porro,
  • Tomàquet,
  • Safrà en bri,
  • Aigua,
  • Sal,
  • Pebre,
  • Oli d'oliva,
  • All i julivert i
  • Ou per al all i oli.

4 racions

Elaboració

Picar la ceba i el porro, posar oli d'oliva i sofregir.
Quan estigui sofreginat afegir la salsa de tomàquet.
Tallar les patates i sofregir.
Afegeix aigua que cobreixi les patates i quan comenci a bullir abaixar el foc i cure uns 10 minuts, al cap d'aquest temps tirar el peix de roca trossejat, i coure uns deu minuts mes n'hi ha prou.
Fer una picada amb all i julivert, i una mica de pebre, afegir la picada i els brins de safrà quan faltin uns cinc minuts.

Notes

Aquesta és una recepta de la mar al plat, com ho poden ser el cim i tomba o el marmitako, són diferents però l'esperit i l'origen és el mateix, aprofitar el que es té a mà en les dures jornades marineres i fer el guisat a bord. Aquest bullit de peix és típic d'Eivissa i Formentera. Se serveix el peix i les patates sense brou i per sobre se li posa una mica d'allioli, si el peix és de qualitat, jo li poso poc all i oli, per no matar el gust. Amb el brou, es fa un arròs sec en una paella i es menja després el peix i les patates. El peix és millor de roca, no morralla, de la millor qualitat possible, en aquest cas he fet servir Escorpora, aranya i bròtola, podeu fer servir el que més us agradi, rap, mero, Sampedro, rata, ferran o qualsevol altre similar. Després, si sobra, a la nit, sopa i croquetes de peix de roca, superbes. L'arròs es serveix com un arròs a banda, hi ha qui li posa sípia o calamar, mongetes tendres i pebrots i per al brou es pot posar també una mica de llorer o pebre vermell, això ja va a gustos. Quant al all i oli, hi ha qui ho serveix amb "all i oli anegat", tenim un munt de variants, però el més important és la qualitat del peix de roca i les patates, la resta ve sol


Etiquetes:       Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

319 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!