Coc zebra

Ingredients

  • 300 g de farina de blat.
  • 250 g de sucre.
  • 250 ml d'oli de girasol.
  • 250 ml de llet ( a temperatura ambient )
  • 4 ous grans.L
  • 2 cullerades de cacao pur.
  • 2 culleradas de farina.
  • 1 cullerada de llevat químic ( tipus Royal)
  • Dos culleradetes d'essència de vainilla.

10 racions

Elaboració

Engeguem el forn a 180º. Preparem el motlle untant-lo amb mantega i espolsat de farina un motlle rodó.
En un bol gran començarem batent els ous amb el sucre fins que blanquegin.
A poc a poc i sense deixar de batre afegim l'oli de girasol, com quan fem maionesa.

Incorporem de la mateixa forma la llet i l'essència de vainilla.
Afegim la farina barrejada amb el llevat químic.
L'anirem integrant també a poc a poc, sense deixar de batre amb les varetes.
Quan estigui tota la farina incorporada separem la massa en dues parts iguals i a una d'elles li afegim el cacao pur.
Nota important: afegir a la part blanca de vainilla, tantes cullerades de farina com se li ha posat a la de cacao... Exemple, si vam posar 2 cullerades de cacao a una part (la que quedaria de xocolata) llavors posarem a l'altra part de la massa (que quedaria blanca) 2 culladares de farina, així es mantenen les mateixes densitats de les dues mases.
Aconseguir aquestes ratlles té un truc… primer tirem una cullerada de massa blanca al motlle. A sobre d’aquesta, tirem una cullerada de massa de xocolata i just a sobre tornem a tirar una de massa blanca. Anirem alternant cullerades de massa de diferent color tenim la precaució que sempre tirarem les cullerades exactament al mateix lloc que les anteriors.
Quan acabem amb tota la massa, donem uns cops sobre el marbre per tal que s’escampi bé.
Fiquem el motlle en el forn durant uns 40 minuts. Traiem del forn, deixem refredar i ja està llest per servir.

1h


Recepta de cuina de Coc zebra

No em direu que no té bona pinta, eh?
per Mª Pilar López

Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2233 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

19 comentaris:

Marta CuinaDiari diu:
Impressionant!! Marta
Eulalia Juncosa diu:
Hola Pilar: felicitats per aquest pastis tant original, m'ha agradat molt.
Voldria saber, si al pes total de la farina, ja hi son afegides les dos cullerades de mes, per compensar el cacao? O, son els 300gr, mes les dues cullerades de farina?. Gràcies per l'aclariment.
Mª Pilar López diu:
Moltes gràcies ets molt amable!!
M Eulalia, les dues cullerades de farina no estan incloses en els 300g. vaig decidir posar-les-hi jo perquè vaig veure que una part quedava les clara que l'altra. Disculpa'm si no m'he explicat molt bé. Gràcies a tu!
Àngels Fernández Guillén diu:
Hola Mª Pilar. el teu coc és molt original. El faré un día d'aquests.
Una abraçada!
Mª Pilar López diu:
Hola Ángels!
T'asseguro que si ho fas tindràs molt èxit, fes-ho és impressionant el sabor que té, i molt millor d'un dia per a un altre, ja m'ho diràs.
Una abraçada!
Josep Murlà Janó diu:
Quina pinta! Si és tant bo com bonic... Aquesta tarda el faré i ja et diré si hem triomfat. (Segur que sí)
Josep Murlà Janó diu:
Provat! i boníssim! Ha agradat molt a tothom. Primer t'entra pels ulls i després et guanya amb el sabor. Moltes gràcies per la recepta.
Mª Pilar López diu:
Josep estic contenta que l'hagis fet,i també m'alegro molt els hagi agradat.
Les gràcies no es mereixen, és un plaer compartir!!
Eulalia Juncosa diu:
Hola Pilar, i altres,
vaig fer el teu pastís, impressionant de maco i bo. M'han dit que si l'he pintat..., queda molt bonic.
Gràcies per explicar aquesta recepta tant especial i sobretot el truqui, que és bàsic.
Mª Pilar López diu:
M Eulalia m'alegro molt que ho fessis, i que el resultat hagi estat satisfactori, sincerament em va costar fer tres coc fins a trobar-li el truquillo en les mesures justes!!
Em sento satisfeta del resultat, és molt vistós i està molt bo. Quan tinc un compromís ho faig i les amistats queden amb la boca oberta.
M'agrada explicar les receptes tal com jo les faig. Penso que és bonic compartir i aprendre.

No m'agrada amagar informació.


Gràcies a tu i una abraçada!
Eulalia Juncosa diu:
Hola Pilar, torno a ser jo, no per ser pesada sinó, perquè busco la millor manera de fer un pastís que m'agrada i que agradi. Podries dir-me, la diferència que hi ha entre fer el pastis amb farina de blat o farina de força?
Com queda millor? Gràcies.
diu:
Mª Eulalia, em sembla correcte que t'agradi investigar a mi també em passa, jo el que et puc dir és el que jo sé, tinc entès que la diferència d'una farina a l'altra està en el gluten.
La farina de blat no porta tant gluten com la de força.


La farina de blat és la que s'utilitza per a masses que no necessiten deixar-les reposar, per a la reposteria o pastisseria per fer bescuits, magdalenes, plum -cake, polvorons, hojaldrinas ...també s'usa per a les salses arrebossats, etc.


La farina de força al contari de la fluixa és una farina riquisima en gluten que és el que necessitem quan pastem masses que necessiten un temps de fermentat, per fer tota clase de pans, croissant, tortell de reis, pasta fullada, etc...


Mª Eulalia, totes les receptes que he fet del coc de zebra, estan fetes amb farina de blat, si a tu et sembla correcte fer-la amb farina de força t'animo a que la facis i ja em diràs que tal t'ha sortit.

Gràcies a tu!!
Mª Pilar López diu:
Mª Eulalia, em sembla correcte que t'agradi investigar a mi també em passa, jo el que et puc dir és el que jo sé, tinc entès que la diferència d'una farina a l'altra està en el gluten.
La farina de blat no porta tant gluten com la de força.


La farina de blat és la que s'utilitza per a masses que no necessiten deixar-les reposar, per a la reposteria o pastisseria per fer bescuits, magdalenes, plum -cake, polvorons, hojaldrinas ...també s'usa per a les salses arrebossats, etc.


La farina de força al contari de la fluixa és una farina riquisima en gluten que és el que necessitem quan pastem masses que necessiten un temps de fermentat, per fer tota clase de pans, croissant, tortell de reis, pasta fullada, etc...


Mª Eulalia, totes les receptes que he fet del coc de zebra, estan fetes amb farina de blat, si a tu et sembla correcte fer-la amb farina de força t'animo a que la facis i ja em diràs que tal t'ha sortit.

Gràcies a tu!!
Eulalia Juncosa diu:
Pilar, l'he fet amb la de força i puja molt. Queda com més bombat, però és quarteja una mica de dalt.
Vaig veure que havies fet el Bizcocho zebra i pensava que era el mateix que el coc. Ara, ja se la diferència.
Això sí, èxit assegurat. Gràcies per tot.
Mª Pilar López diu:
Mª Eulalia el secret d'aquest coc és que no ha de ser molt esponjos si no més aviat compacte.

Potser es va esquerdar perquè la temperatura del forn estava molt alta o per que li faltava una mica de líquid a la recepta, o oli o llet.

La recepta del bescuit zebra porta farina de reposteria i més llevat, ni el sabor ni la textura de la massa és la mateixa, són diferents, a mi personalment m'agrada molt més el sabor del coc que la del bescuit
Gràcies a tu!!
Enriqueta Ribalta Segarra diu:
Hola Pilar, le probat i es bonisssssssssssim.Graçies per compartir aquesta recepta
Mª Pilar López diu:
Enriqueta, ès tot un honor per a mi, que una gran cuinera com ets tu em diguis que t'ha agradat.
Moltes gràcies a tu per fer-la!!

Una salutació.
Siscu Hernandez Pla diu:
No tens per que envejar a un gran cuiner.
Felicitats és impressionant!!
Montserrat Codony Ferré diu:
Moltes gràcies per la recepta, avui l'he descobert i ja me l'estic menjant! És boníssima , però no m'ha quedat el dibuix de zebra tan ben definit, on m'he equivocat, em podeu ajudar?

MERCI!!!


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!