Braç de piquillos, formatge i rúcula
Categoria:
Amanides i plats freds
Dieta: vegetariana
Dificultat: Fàcil
Ingredients
Per la planxa del braç de gitano:
- 150 grs. de pebrots del piquillo
- 150 grs. de farina
- 3 ous
- 100 grs. de iogourt natural
- 12 grs. de llevat Royal (3/4 de sobre)
- 75 grs. d'oli d'oliva
- Sal i pebre a gust
Per el farcit:
- 200 grs. de formatge de cabra
- 200 grs. de formatge d'untar (Philadelphia)
- 75 grs. de rúcula (o canonges, o una barreja de brots tendres, com vulgueu)
- 100 grs. de nous pelades
8 racions
Elaboració
- Triturar en la batedora tots els ingredients del braç. Ha de quedar una massa molt fina, sense grumolls. Deixar reposar 10 minuts, fins que no hi hagi bombolles a la superfície. (Mentrestant es pot escalfar el forn)
- Folrar la safata de forn amb paper vegetal, i escampar-hi la massa.
- Fornejar a 180º durant 12-13 minuts. Deixar refredar.
- Per fer el farcit, treure de la nevera els formatges una estona abans, per poder treballar millor amb ells. (Si el formatge de cabra té crosta, s'ha de treure). Amb l'ajut d'una forquilla, aixafar-los i barrejar-los bé.
- Finalment, escampar la barreja de formatges sobre la planxa del braç deixant uns 3 cms. a la part llarga superior sense farcit
- Picar molt lleugerament la rúcula i posar-la sobre el formatge. Posar-hi les nous (si es vol, picades també lleugerament)
- Enrotllar el braç de gitano (va bé ajudar-se amb el paper vegetal). Embolicar amb paper film i deixar a la nevera unes 2 hores perquè es refredi i agafi consistència. (Encara és més bo si l'heu fet el dia abans)
30min
Notes
La recepta original d'aquest braç la vaig trobar navegant per internet, i l'autor és un xef de Granada que es diu Javier Vilchez. Els honors són per a ell, jo només he fet de missatger.
En la recepta original, la quantitat de formatge de cabra era el doble que la de Philadelphia. Jo ho faig meitat i meitat, i la veritat és que així agrada a tothom, fins i tot als qui són reacis al gust del formatge de cabra, que en aquesta recepta queda esmorteït per el Philadelphia i els piquillos. Però podeu experimentar amb els formatges que us agradin més a vosaltres.
Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1968 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Podries indicar les quantitats d'aigua i sucre per fer el caramel? I el diàmetre del motlle de la foto?
Podries dir la quantitat d'aigua que hi poses i els temps de cocció, tant al foc com al forn? Gràcies.
Un kilo de pèsols per dues persones? No és massa?
No s'hi posa gens de llevat a la massa?
Podríes indicar el pès dels bolets, sisplau? O va a gust de cadascú?