Latkes de patata

Ingredients

  • 4 patates grosses
  • 1 ceba mitjana
  • 2 ous
  • 3 cullerades soperes de farina
  • Sal i pebre negre mòlt a gust del cuiner
  • Un pessic de pebre vermell (opcional)
  • Oli per a fregir. Tant pot ser d'oliva (suau) com de gira-sol

4 racions

Elaboració

1. Pelar i ratllar les patates i la ceba i posar-les en un recipient amb abundant aigua molt freda. Tenir-les en remull 10 minuts passats els quals s’ha de canviar l’aigua (altra vegada ben freda) i deixar-les-hi 10 minuts més
2. En un altre bol batre els dos ous amb la farina, la sal (abundant), el pebre mòlt i el pebre vermell (si heu decidit de posar-n'hi) fins obtenir una massa homogènia i sense grumolls.
3. Apretant fort amb les mans, escòrrer la major part possible de l’aigua, i anar tirant les patates i la ceba ratllades, un cop escorregudes, en el bol on hi tenim la barreja d’ous i farina. Remenar-ho tot bé.
4. Posar oli a escalfar en una paella. Quan és ben calent, baixar una miqueta el foc i anar fregint els latkes. Va bé agafar la massa amb una cullera sopera i un cop a l’oli, aixafar-la una miqueta perquè quedi de 1 a 2 centímetres de gruix. La mida és a gust del cuiner, però com més petits són, més cruixents.
5. Un cop fregits, posar els lakes en un plat amb paper absorvent per treure l’excés d’oli.
6. Servir ben calents amb un xic de julivert picat. (opcional)
7. Tradicionalment es serveixen acompanyats d’una crema de poma, però són molt bons amb qualsevol salsa. A mí personalment m’agraden amb maionesa reina (maionesa amb all), però qualsevol salsa serveix. També són molt bons amb un ou ferrat esclafat al damunt.

30min

Notes

Tot i que he indicat que aquest plat és típic d'Israel, en realitat és propi de la cuina jueva, i l'elaboren totes les comunitats jueves d'arreu del món.
Els latkes són el menjar tradicional del Hannukah, celebració que dura 8 dies i que comença el 25è dia del mes Kislev del calendari jueu, corresponent a finals de novembre-finals de desembre del calendari gregorià.
El Hannukah, "Festa de les Llums" commemora el solstici d'hivern segons algunes fonts, o la Recuperació i Purificació del Temple de Jerusalem en el segle II abans de Crist segons unes altres.


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

3572 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:

1 comentaris:

Alícia Ribot i Sabaté diu:
Segur que els faré!

Afegir comentari
 

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: