Carrot cake (Pastís de pastanaga)

Categoria:
Recepta per
Típica de: Regne Unit
Dificultat: Fàcil

Ingredients

Per la massa del pastís:

  • 2 ous
  • 150 ml. d'oli de gira-sol
  • 150 grs. de sucre morè
  • 200 grs. de pastanaga (estafanòria o carrota)
  • 200 grs. de farina de força
  • 1 i 1/2 cullereta de bicarbonat
  • 3 culleretes de canyella mòlta
  • 50 grs. de nous
  • 100 grs. de panses (sense llavors)
  • Ratlladura d'una taronja
  • Un pols de nou moscada

Per el frossting (cobertura):

  • 100 grs. de formatge d'untar (Philadelphia)
  • 50 grs. de mantega
  • 50 grs. de sucre glass

8 racions

Elaboració

Pre-escalfar el forn a 175º
Ratllar les pastanagues i reservar-les.
Batre uns minuts els ous, el sucre morè i l'oli de gira-sol.
Tamissar juntament la farina, el bicarbonat, la nou moscada i la canyella i afegir-ho a la barreja anterior.
Posar-hi també la ratlladura de taronja, les pastanagues ratllades, les panses i les nous picades grollerament.
Barrejar-ho bé tot plegat, i posar en un motlle prèviament untat amb oli i enfarinat.
Posar al forn durant 5 minuts, passats els quals s'ha d'abaixar la temperatura a 160º i deixar-l'hi de 35 a 45 minuts més. Això depèn del forn i del motllo. Per saber si està cuit, clavar un escuradents al mig del pastís, i si surt net ja està fet.
La cobertura (frossting) es fa simplement barrejant els 3 ingredients que la formen, i s'ha d'e posar damunt el pastís quan aquest ja sigui fred.
Aquesta cobertura és opcional, però és un dels elements principals d'aquest postre. A mí personalment no m'hi agrada gaire, però sempre n'hi poso, ja que qui la vol treure ho pot fer amb molta facilitat.
Hi fa molt bo una miqueta de pell de taronja confitada (Vegeu recepta)

1h 30min

Notes

El Carrot Cake és el pastís més típic del Regne Unit. La seva popularitat es remonta a la edad mitja, quan disposar de sucre era un luxe, i la gent utilitzava la pastanaga per endolcir els pastissos, ja que és una de les hortalisses amb major concentració de sucre.
Però l'esclat definitiu del Carrot Cake va tenir lloc a la segona guerra mundial. En aquella època, al Regne Unit estaven racionats pràcticament tots els productes alimentaris , però no la pastanaga, de manera que en la majoria de les cases britàniques, en l'època de més privacions alimentàries, sempre hi havia un pastís de pastanaga per "matar el cuc". Avui en dia, és difícil trobar un restaurant, un pub o una cafetería anglesos on el Carrot Cake no sigui el rei de la carta de postres.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

19086 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Marcada com a favorita per:

3 comentaris:

Dolça diu:
M'encanta el carrot cake! El que no entendré mai és el perquè d'aquest frossting, trobo que emmascara el gust del pastís ( és el meu gust personal, que no s'ofengui ningú!). De fet els anglesos ja les tenen aquestes coses!!
Josep Murlà Janó diu:
Jo sempre el trec. A mí tampoc m'hi agrada. Però l'he posat a la recepta perquè qui vulgui l'hi posi, i qui no vulgui... no.
Un pols de sucre glass per damunt, li pot proporcionar la dolçor que algú pot trobar a faltar en el Carrot Cake.
Lara Narbona diu:
Ja he fet 4 cops aquesta recepta i de veritat que no em canso d'ella...

Gràcies per posar-la!!


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!