Brunyols de bacallá amb pasta choux

Categoria:
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 100 gr. de bacallà salat
  • 100 gr. de mantega
  • 125 gr de farina
  • 4 ous
  • 1/4 d'aigua
  • 2 alls tendres
  • Julivert
  • Un pessic de sal
  • Oli d'oliva

4 racions

Elaboració

Abans de començar, haig de dir que el bacallà és salat, només s'ha de rentar ( NO POSAR-LO EN REMULL)
Primer, esmicolem el bacallá, el rentem i escorreguem......apretem amb les mans.
Farem la massa choux : posem en un cassó l'aigua amb la mantega i un polsim de sal. Escalfem fins que es desfasi la mantega i retirem del foc. Afegim la farina i remenem molt be. Posem els ous d'un en un, anem remenant molt be, fins que ens quedi una massa.
Agafem el bacallà i l'afegim a la massa juntament amb els alls tendres, tallats molt petits i el julivert. Remenem.
Tindrem una paella amb l'oli d'oliva, calent, i amb una cullera, anem fent els brunyols.
Una vegada fets, els deixem en una safata amb paper absorvent perquè treguin l'excés d'oli.

40min

Notes

Aquesta recepta me le varen dir l'any passat, i surten molt bons.
Amb cent grams de bacallá salt, surten molt de brunyols...(a Girona diem...brunyols, no bunyols)
Aquests brunyols, es podem menjar tot l'any, no només per Quaresma.


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

4206 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

3 comentaris:

Jordi Bosch Negre diu:
Molt maca aquesta recepta, hem recorda la meva mare , sempre en feia. Per cert,molt maca tambè la foto de Girona, m´agrada.
Lourdes Xargayo diu:
Hola Jordi, a més de maca, es que son molt bons.!!
La foto es feta quan hi ha "Girona Temps de Flors", i en aquest "paisatge" van filmar part de la película "El Perfum". salutacions
Conxita Ferrer diu:
Hola Lourdes!
Doncs sí que queden molts bons el brunyols !
Però també quedan molt bé, sense fer Pasta Choux o sense utilitzar pasta de fregir, feta a casa.
Els faig diferents, esmicolo bacallà , l'all i julivert trinxats, un rovell d'ou i la clara a punt de merenga. Després de barrejar-ho bé, es poder fregir els brunyols, agafant la pasta a culleradetes i tinguin cura que l'oli estigui calent.
Salutacions, des del Gironès !

Afegir comentari
 


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: