Petxina de pelegrĂ­, ( vieira), farcida amb marisc

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Origen: Espanya > Catalunya
EstaciĂł:
Dificultat: FĂ cil

ValoraciĂł: Encara no te valoracions Afegir valoraciĂł

Ingredients

  • Sis petxines de pelegrĂ­,( vieires) fresques
  • 200 grams de gambes pelades,( congelades)
  • Sis varetes de delicies de mar
  • El blanc de tres porros
  • Conyac
  • Oli d'oliva
  • Sal
  • Farina
  • Salsa beixamel,( la podeu trobar a les meves receptes)
  • Formatge ratllat
  • Nata lĂ­quida per muntar

6 racions

Utensilis

Sis closques de petxina de pelegrĂ­, ( un cop fetes les primeres, les closques les podem aprofitar).
Una trinxadora elèctrica
Una safata plana metĂ lica, per anar al forn.
Una espĂ tula de fusta.
Una mĂ nega pastissera, amb un broc rissat

ElaboraciĂł

Primerament, amb l'ajud d'un ganivet que talli molt, buidem les petxines i posem la seva carn en una paella amb un raig d'oli, juntament amb: les gambes, les varetes de cranc picolades, i els porros ben picolats.
Quan tot plegat ĂŠs ben fregit, ho passem per la trinxadora i ho passem a un cassĂł, on acabarem de fer la farsa.
Amb el foc mÊs aviat baix, deixem que s'escalfi la barreja de marisc, i tot seguit, afegim un raig de conyac i ho flamegem. A continuació afegim un toc de nata líquida, un polsim de farina, corregim de sal, i anem remenant amb l'ajud d'una espàtula de fusta, fins aconseguir una pasta fina i homogènea.
Seguidament, amb l'ajud de la mĂ nega pastissera amb un broc rissat, omplim les closques de les petxines amb la farsa, i les posem ben planes a la safata per anar al forn. Tot seguit, les cobrim amb la salsa beixamel, les espolsem amb formatge ratllat, i les gratinem al forn, a 180Âş, fins que sĂłn ben rossetes, i ja les podrem treure a taula, en plats individuals.

1h 30min


Etiquetes:   Afegir etiqueta

Recepta arxida a: Petxina de pelegrĂ­, ( vieira), farcida amb marisc

Enllaça aquesta recepta:

1445 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol¡licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.




Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!