Bunyols de peix i marisc
Categoria:
Peixos i mariscos
Tipus de plat: Bunyols
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Sis filets de lluç, congelats
- 300 grams de gambes pelades, congelades
- Quatre varetes de delicies de mar
- La part blanca de quatre porros
- Un got de conyac
- Farina
- Oli d'oliva
- Un sobre de llevat en pols
- Un polsim de sal
- Un rovell d'ou
- Llet sencera
6 racions
Utensilis
Una paella de ferro fonda
Una aranya de filferro
Paper de cuina
Una espàtula de fusta
Una safata de porcellana ben bonica
Elaboració
Primerament, en un bol gran barrejem: la llet, la farina, el llevat, un polsim de sal, i un rovell d'ou. Ho remenem ben remenat amb l'ajud d'una espàtula de fusta, i deixem que reposi durant mitja hora.
A part, en una paella amb oli d'oliva, fregim: els filets de lluç descongelats, ben picolats amb l'ajud d'un ganivet, les gambes picolades, les varetes de delicies de mar, també picolades, i els porros tallats en una brunoise ben menuda.
Quan tota aquesta farsa és mig cuita, afegim un raig de conyac, ho flamegem, corregim de sal, i deixem que acabi de coure. Quan la barreja és freda, l'afegim a la pasta per fer bunyols, remenem amb l'espàtula de fusta, i ja podrem passar a fregir els bunyols.
Posem la paella fonda amb força oli al foc, i quan l'oli és ben calent, amb l'ajud de dues culleres grans, anem fent bunyols tot remenant-los amb l'aranya, per tal que no es cremin, quan siguin ben rossets, els posem en una safata amb un paper de cuina, per treure l'exccés d'oli. Seguidament, els posem en una safata de porcellana, i els traiem a taula.
1h
Etiquetes: La cuina dels bunyols Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2163 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.