Bacallà a la catalana

recepta de temporada

Ingredients

  • 600 g de bacallà dessalat
  • 2 cebes
  • 5 tomàquets madurs
  • 500 g de patates
  • 250 g de pèsols
  • 4 carxofes
  • 3 ous durs
  • 100 ml de vi blanc
  • 3 grans d'all
  • Julivert
  • 4 brins de safrà
  • Farina i oli d'oliva

Elaboració

Netegeu les carxofes de fulles exteriors i de la part superior, trossegeu-les a quarts i fregiu-les en una paella amb 300 ml d'oli. Reserveu-les.
En el mateix oli, fregiu el bacallà enfarinat i tallat en porcions de 150 g. Quan estigui mig fregit, passeu-lo a una cassola.
Canvieu l'oli, a la mateixa paella, sofregiu les cebes picades fines i els tomàquets ratllats. Afegiu-hi el vi, i deixeu-lo reduir. Afegiu-hi dos gots d'aigua i coeu-ho 5 minuts.
Poseu la cassola al foc amb el bacallà i repartiu el sofregit per sobre. Afegiu-hi les patates pelades i trossejades, els pèsols i les carxofes. Coeu-ho a foc suau uns 30 minuts.
Cap al final de la cocció, incorporeu-hi els ous durs tallats en dos i una picada feta amb el safrà, els alls i el julivert. Coeu-ho 5 minuts més i serviu-ho.

1h

Notes

Poseu posar-hi una fulla de llorer.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2434 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:

1 comentaris:

Karla Muray diu:
El bacalla cal posarlo quan falten 10 minuts per acabar, sino amb mija hora de coure, es desfa.

Afegir comentari
 


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: