Bacallà a la catalana
recepta de temporada
Categoria:
Peixos i mariscos
Estació: primavera
tardor
hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 600 g de bacallà dessalat
- 2 cebes
- 5 tomàquets madurs
- 500 g de patates
- 250 g de pèsols
- 4 carxofes
- 3 ous durs
- 100 ml de vi blanc
- 3 grans d'all
- Julivert
- 4 brins de safrà
- Farina i oli d'oliva
Elaboració
Netegeu les carxofes de fulles exteriors i de la part superior, trossegeu-les a quarts i fregiu-les en una paella amb 300 ml d'oli. Reserveu-les.
En el mateix oli, fregiu el bacallà enfarinat i tallat en porcions de 150 g. Quan estigui mig fregit, passeu-lo a una cassola.
Canvieu l'oli, a la mateixa paella, sofregiu les cebes picades fines i els tomàquets ratllats. Afegiu-hi el vi, i deixeu-lo reduir. Afegiu-hi dos gots d'aigua i coeu-ho 5 minuts.
Poseu la cassola al foc amb el bacallà i repartiu el sofregit per sobre. Afegiu-hi les patates pelades i trossejades, els pèsols i les carxofes. Coeu-ho a foc suau uns 30 minuts.
Cap al final de la cocció, incorporeu-hi els ous durs tallats en dos i una picada feta amb el safrà, els alls i el julivert. Coeu-ho 5 minuts més i serviu-ho.
1h
Notes
Poseu posar-hi una fulla de llorer.

Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1564 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Pero al mejor gusta lo falta suquet.
HOLA JORDI, JO TAMBE LA FAIG IGUAL, PERO PER SOBRE BATU UNA MICA LES CLARES I DESPRES I POSO EL ROVELL AIXI DONA MES COLOR DE...
Son canyes de riu
Hola Sra Fernanda, com ja dic a les notes de la recepta els suc no es posa al flam, s pot veure en un got una abraçada joan
els bolets reservats també han de estar cuits.