Faves a la pagesa

Categoria:
Tipus de plat:
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 800 grams de faves petites congelades
  • Sis talls de cansalada viada (sense la cotna)
  • Una botifarra culana negra
  • Sofregit de tomàquet [Veure recepta]
  • Oli d'oliva
  • Sal
  • Una branca d'api
  • Mitja ceba pelada
  • Tres alls tendres
  • Dues cebes tendres
  • Dues fulles de llorer
  • Julivert
  • Un brot petit de menta
  • Moscatell

4 racions

Utensilis

Una cassola metàl·lica fonda
Una escorredora
Una cassola de terrissa gran
Uns estalvis de vímet

Elaboració

En una cassola fonda posem: aigua, un pessic de sal, una fulla de llorer, mitja ceba pelada, una branca d'api, i un brot de julivert, i fem que arrenqui el bull, i tot seguit hi afegim les faves, i les deixem coure a foc mitjà, fins que estiguin cuites al nostre gust.
A continuació, en una cassola de terrissa amb un raig d'oli d'oliva, fregim: la cansalada viada tallada a trossos menuts, juntament amb les cebes tendres picades, els alls tendres picats, una fulla de llorer, i un brot de menta fresca.
Quan tot plegat és ben sofregit, hi afegim un cullerot de sofregit de tomàquet i mig got de moscatell, i deixem que redueixi.
A continuació, hi afegim dos cullerots del brou de coure les faves (colat), i deixem que cogui uns dotze minuts, corregim de sal, tot seguit hi afegim les faves i la botifarra tallada en rodanxes, ho remenem amb les nanses de la cassola, i deixem que s'acabi de coure tot plegat uns dotze minuts, apaguem el foc i deixem que reposi cinc minuts, abans de servir-ho a taula amb la mateixa cassola amb uns estalvis a sota.

1h


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1500 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: