Calçots a la brasa amb la seva salsa

Categoria:
Típica de: Espanya → Catalunya-Valls i altres
Dieta: baixa en greixos
Estació:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

Per el calçots:

  • Uns 20 calçots per persona

Per la salsa:

  • 1 cabeça d'alls escalivats i 1 all cru
  • 100 g. d'ametlles torrades i pelades
  • 30 g. d'avellanes torrades i pelades
  • 4 o 5 tomacons madurs escalivats
  • 80 cl. d'oli d'oliva arbequina
  • 1 llesca de pa sec i torrat xopat amb vinagre
  • 1 Polpa de nyora
  • Sal

4 racions

Utensilis

Morter.

Elaboració

Per coure els calçots:

-Preparem els calçots un a un per treure la mica se sorra que poden portar i els tallem més o menys a la mateixa mida.
-Preparem un foc fort, millor amb llenya de sarment. Els calçots, a més de fer-se a la brasa, han de quedar cremats una mica per fora, així aconseguirem que es pelin millor al menjar-los.
-Esperem que el foc baixi una mica i, sense que desapareguin les flames, els estenem i col•loquem a sobre la graella. La deixem cremar uns minuts perquè així els calçots no agafin el gust del que s'hagi cuinat prèviament.
-Disposem els calçots a sobre de la graella un al costat de l'altre. Quan ja estiguin ben cremats per fora ( en el moment en que veiem que els surt una mica d'aigua, ja podem donar-li la volta) , els donem la volta i els acabem de coure.
-Els servirem en una teula o embolicats amb paper de diari. Esperem uns minuts que s'acabin de coure amb el seu propi calor i ja es poden menjar.
S'acompanyen amb la salsa.

Per fer la salsa:

-En un morter (o batedora) primer posarem la sal al gust.
-Després picarem els alls.
-Afegirem i picarem les ametlles i les avellanes.
-Picarem els tomacons.
-Afegirem l'oli a poc a poc sense deixar de picar (o batre), fins que veiem que la salsa quedi bé per a sucar-hi el calçot (depèn de l'oli la podrem fer més espessa o més clara).
-Finalment afegirem la llesca de pa, la polpa de la nyora .

30min


Recepta de cuina de Calçots a la brasa amb la seva salsa
Calçots acabats d'arrencar.
per Jordi Garcia Miguel
Recepta de cuina de Calçots a la brasa amb la seva salsa
Calçots coent al foc del sarment.
per Jordi Garcia Miguel
Recepta de cuina de Calçots a la brasa amb la seva salsa
Teula amb 18 calçots i la seva salsa.
per Jordi Garcia Miguel
Recepta de cuina de Calçots a la brasa amb la seva salsa
Calçot preparat per menjar.
per Jordi Garcia Miguel

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1504 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: