Frit mallorquí

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Mallorca
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

2 racions

Utensilis

Cassola de fang i cullera de fusta.

Elaboració

Es tallen els filets de fetge a daus d'uns dos centímetres. La sang també la tallarem a daus de la mateixa mida. Es netegen les cebes tendres i les tallarem ben fines emprant tot: la part blanca i les fulles verdes. Tallarem els alls a daus ben petits. Prepararem les patates per a fer-les fregides (fines i allargades).
En una paella amb oli d'oliva procedirem a fregir les patates. Han de quedar cruixents de fora i toves per dintre. Mentre es van fent, posarem una cassola de fang al foc mitjà i posarem oli d'oliva. Fregirem el fetge amb la fulla de llorer i el bitxo. Deixarem que es vagi fregint fins que comenci a daurar-se. Li afegirem els alls i remenarem. Afegirem les cebes tendres, una mica més de sal i remenarem. Deixarem que es vagi fent lentament i anirem remenant de tant en tant. Li posarem la sang i remenarem tot per tal que la sang es desfaci. Mirarem que no es cremi. La sang ha de queda ben desfeta per la qual cosa anirem ajudant a desfer-la amb una cullera de fusta. Li afegirem les fulles de fonoll tallades ben fines, remenarem i apagarem el foc. Les patates que segurament ja estaran fregides, les haurem posat en una plata i les haurem salat (tenint en compte que en el conjunt el plat no quedi molt salat).
Muntarem la tapa o plat: Patates fregides en un costat i al centre el frit. També podem posar les patates com a fons i el frit per sobre.
S'ha de menjar calent. Bon profit.

1h


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se