Frit mallorquí
Categoria:
Carns
Tipus de plat: Tapes
Típica de: Espanya → Mallorca
Estació: primavera hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Dos filets de fetge de vedella
- Sang de be (ja la venen bullida o fregida)
- Un manat de cebes tendres
- 4 dents d'all
- 4 patates mitjanes tirant a grosses
- Una fulla seca de llorer
- Un bitxo (o dos) depenent si agrada picant o molt picant
- Fulles fresques de fonoll (3 o 4 branques)
- Sal
- Oli d'oliva
2 racions
Utensilis
Cassola de fang i cullera de fusta.
Elaboració
Es tallen els filets de fetge a daus d'uns dos centímetres. La sang també la tallarem a daus de la mateixa mida. Es netegen les cebes tendres i les tallarem ben fines emprant tot: la part blanca i les fulles verdes. Tallarem els alls a daus ben petits. Prepararem les patates per a fer-les fregides (fines i allargades).
En una paella amb oli d'oliva procedirem a fregir les patates. Han de quedar cruixents de fora i toves per dintre. Mentre es van fent, posarem una cassola de fang al foc mitjà i posarem oli d'oliva. Fregirem el fetge amb la fulla de llorer i el bitxo. Deixarem que es vagi fregint fins que comenci a daurar-se. Li afegirem els alls i remenarem. Afegirem les cebes tendres, una mica més de sal i remenarem. Deixarem que es vagi fent lentament i anirem remenant de tant en tant. Li posarem la sang i remenarem tot per tal que la sang es desfaci. Mirarem que no es cremi. La sang ha de queda ben desfeta per la qual cosa anirem ajudant a desfer-la amb una cullera de fusta. Li afegirem les fulles de fonoll tallades ben fines, remenarem i apagarem el foc. Les patates que segurament ja estaran fregides, les haurem posat en una plata i les haurem salat (tenint en compte que en el conjunt el plat no quedi molt salat).
Muntarem la tapa o plat: Patates fregides en un costat i al centre el frit. També podem posar les patates com a fons i el frit per sobre.
S'ha de menjar calent. Bon profit.
1h
Etiquetes: Fetge Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
6431 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.