Ronyons de xai al xerès

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • Un quilo de ronyons de xai
  • Un grapat de grans de pebre negre
  • Una ceba picada
  • Dos alls pelats
  • Una fulla de llorer
  • Un litre de xerès blanc sec
  • Un cullerot de sofregit de tomàquet [Veure recepta]
  • Oli d'oliva
  • Sal
  • Pebre negre en pols

4 racions

Utensilis

Un bol de vidre gran
Una paella gran
Una cassola de terrissa mitjana
Uns estalvis
Un plat de fusta

Elaboració

Primerament, netegem els ronyons i els tallem a rodanxes de mig dit de gruix.
Seguidament, els fiquem en el bol de vidre coberts amb el xerès, d'un dia per l'altre.
En el moment de fer-los, els escorrem ben bé, els sofregim uns cinc minuts salpebrats i els reservem.
A continuació, en una cassola de terrissa amb un raig d'oli d'oliva, fregim: la ceba picada, els alls laminats, la fulla de llorer i un grapat de grans de pebre negre.
Tot seguit, afegim un cullerot de sofregit de tomàquet i deixem que cogui tot plegat uns deu minuts. Seguidament, afegim els ronyons i el xerès fins a la meitat dels ronyons, i deixem que coguin a foc baix, fins que estiguin cuits al nostre gust, i ja els podrem servir a taula amb uns
estalvis a sota.

1h 30min


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

4547 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: