Espatlla de xai al forn amb herbes aromàtiques
Categoria:
Carns
Recepta per forn
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 1 Tros d’espatlla de xai
- 1 Ceba
- 2 Tomàquets madurs
- 1 Cabeça d'alls
- 1 Copeta de vi blanc
- 1 Copeta de vi ranci
- Oli d’oliva
- Sal
- Herbes aromàtiques variades (romaní, farigola,…)
1 racions
Elaboració
Fem unes incisions molt petites a l’espatlla amb un ganivet. Salem l’espatlla i la posem en una safata d'anar al forn, amb poc oli a foc viu perquè deixi anar el greix i, un cop daurada, la reservem.
En una paella,amb un bon raig d'oli, sofregim la ceba i,un cop cuita, l'afegim a la safata amb l’espatlla, els tomàquets i la cabeça d'alls. Ho reguem tot amb el vi blanc i el vi ranci.
Hi afegim una mica d'aigua per acabar-ho de cobrir. Rectifiquem de sal i ho posem al forn a 200º, previament preescalfat, durant uns 60 minuts , a mitja cocció hi afegim les herbes aromàtiques i hi tirem suc per sobre. La servim sense la ceba, tomàquets i alls però amb les herbes aromàtiques. La serveixo sense la ceba, tomàquets i alls, per un costum meu de menjar exclusivament la carn, però es pot servir amb els anteriors ingredients.
1h 20min
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2732 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.