Codonyat

Categoria:
Típica de: Catalunya
Estació:
Dificultat: Mitjana

Ingredients

Utensilis

Una olla mitjaneta.

Elaboració

Posem els codonys pelats i tallats a trossos i el sucre en una olla, i ho deixem 24 hores, tapat amb un drap de cuina. Hi deixem les peladures també.
Passat aquest temps, veurem que el sucre s'ha desfet, i ha quedat un suc fosc.
Posem la mateixa olla al foc, i ho fem bullir tot durant uns 30 minuts amb una mica d'aigua, havent tret abans algunes peladures i els cors
Ho trinxarem amb una batidora manual, i ho seguirem bullint a foc lent, remenant contínuament per tal que no se'ns enganxi, fins que veiem que queda una pasta compacta.
Ho deixarem refredar, i llest per a posar-ho en motlles i menjar.

1h

Notes

Aquest postre, és deliciós acompanyat de qualsevol formatge blanc. El de "la tetilla", és un dels més adients.
Podem fer-lo també sense deixar-lo 24 hores amb el sucre. Aleshores cal bullir els codonys sols, amb algunes peladures i sense els cors, i desfent a part amb una mica d'aigua el sucre.


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se