Canelons de carbassó amb marisc

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Mitjana

Ingredients

  • Sis carbassons de mida grossa
  • Vuit escamarlans congelats de mida gran
  • Sis gambots congelats de mida gran
  • 200 grams de vianda de musclos congelada
  • Tres cebes tendres picolades
  • Sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)
  • Oli d'oliva
  • Nata líquida
  • Farina
  • Glaçons de gel
  • Salsa Aurora (la trobareu a les meves receptes)
  • Formatge ratllat
  • Mantega
  • Conyac

4 racions

Utensilis

Una cassola metàl·lica fonda
Quatre cassoletes de terrissa de mida mitjana
Unes pinces pel forn
Un cassó gran
Un batedor de varetes
Una picadora elèctrica
Un bol de vidre gran
Un drap de cotó gran
Una espàtula de fusta
Una mandolina
Una paella gran
Una mànega pastissera sense el broc
Una aranya de filferro

Elaboració

Primerament, fem la salsa Aurora com explico a la meva recepta, i un cop feta la reservem damunt la planxa calenta.
Seguidament, pelem el marisc descongelat i guardem les closques i els caps en el congelador, per quan vulguem fer un fumet o qualsevol salsa de marisc.
Tot seguit, en una paella amb un bon raig d'oli d'oliva, fregim les cebes picolades i quan ja estan daurades, afegim el marisc tallat a trossos menuts i quan ja tot plegat està fregit, afegim un raig de conyac i ho flamegem.
A continuació, afegim tres cullerades de sofregit,un raig de nata líquida i un polsim de farina, i ho remenem amb l'espàtula de fusta, i seguidament, ho passem per la picadora i ho reservem.
Seguidament, agafem els carbassons els hi tallem les puntes, i tot seguit els tallem amb la mandolina en tires fines a lo llarg fins aconseguir 36 làmines.
Tot seguit, posem una cassola fonda al foc ben viu amb aigua i un polsim de sal, i quan l'aigua ja bull, anem posant les tires de carbassó i deixem que coguin tres minuts, i tot seguit les anem traient amb l'aranya de filferro, i les anem posant en un bol de vidre amb aigua i un grapat de glaçons de gel.
A continuació, anem agafant les tires de carbassó, i les anem posant de tres en tres damunt un drap de cotó sobreposades una amb l'altre, fins aconseguir fer un rectangle.
Quan ja tenim fets dotze rectangles, omplim la mànega pastissera amb el farciment de marisc, i anem fent una tira ben ample en el centre.
Quan ja tenim tots els rectangles plens de marisc, amb molt de compte els emboliquem com si féssim canelons, i els anem ficant de tres en tres,en cada cassoleta amb una capa de salsa Aurora ben fina en el fons, i els cobrim amb la salsa, els espolsem amb el formatge ratllat, fiquem dues nous de mantega al damunt, i ho enfornem a 180º, fins que veiem que el formatge és ben daurat, i ja ho podrem treure del forn amb les pinces, fiquem cada cassoleta damunt un plat,per no cremar-nos, i ja ho podrem servir a taula.

1h 30min

Notes

Aquesta recepta la podem fer amb marisc fresc, però jo la faig amb marisc congelat, perquè resulta més econòmica.


Etiquetes:       Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1913 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: