Pastís de xocolata

Ingredients

  • 200 g de mantega
  • 200 g de xocolata amb un 70% de cacau
  • 150 g de sucre
  • 100 g de farina
  • 4 ous
  • Per a la ganache.
  • 200 g de xocolata negra
  • 100 ml de nata líquida

6 racions

Elaboració

Es preescalfa el forn a 210ºC.
Es fon la xocolata al bany Maria. Fora del foc, s'hi afegeix la mantega tallada a trossos petits i es barreja fins obtenir una textura llisa.
Es separen les clares dels rovells. Es baten els rovells amb el sucre durant 2 minuts i s'afegeixen a la mescla de la xocolata. Es munten les clares a punt de neu.S'incorporen a la mescla.
S'afegeix la farina tamisada remenant amb compte amb una espàtula. S'aboca dins un motlle de 24cm, prèviament untat de mantaga, es cou al forn durant 25 a 30 minuts. Es deixa refredar sobre una reixeta.
Per a la ganache.
Es trosseja la xocolata dins un bol.
En un cassó, es bull la nata.
A continuació, s'aboca al damunt de la xocolata a poc a poc.
Es remena delicadament formant cercles concèntrics (començant sempre pel centre del bol) amb l'ajuda d'una espàtula.
S'aboca al damunt del bescuit i es deixa refredar a temperatura ambient.
La podeu decorar com més us agradi.

50min

Notes

Amb una copa de cava ben fred.


Etiquetes:       Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

16527 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

4 comentaris:

Eulalia Juncosa diu:
Pilar, t'ha quedat de professional.
Enhorabona!!!
Mª Pilar López diu:
Mª Eulalia,moltes gràcies!
És el pastís que li vaig fer a la meva filla Laura el dia del seu aniversari, és una addicta a la xocolata i volia que el seu pastís tingués molta xocolata per dins i per fora,i el resultat va ser aquest.
Una salutació.
Montse F diu:
Donc fé de que aquest pastís es molt bò!,
M'he permés tunejarlo , l'he tallat per la meitat i l'he farcit de mermelada de maduixes i .......
Molt bona recepta!!!
Siscu Hernandez Pla diu:
Et felicito és un pastís molt bo, et dono la meva paraula de cavaller.

Afegir comentari
 


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: