Pastís de xocolata
Categoria:
Postres i dolços
Tipus de plat: Pastís
Recepta per forn
Dieta: hipocalòrica
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 200 g de mantega
- 200 g de xocolata amb un 70% de cacau
- 150 g de sucre
- 100 g de farina
- 4 ous
- Per a la ganache.
- 200 g de xocolata negra
- 100 ml de nata líquida
6 racions
Elaboració
Es preescalfa el forn a 210ºC.
Es fon la xocolata al bany Maria. Fora del foc, s'hi afegeix la mantega tallada a trossos petits i es barreja fins obtenir una textura llisa.
Es separen les clares dels rovells. Es baten els rovells amb el sucre durant 2 minuts i s'afegeixen a la mescla de la xocolata. Es munten les clares a punt de neu.S'incorporen a la mescla.
S'afegeix la farina tamisada remenant amb compte amb una espàtula. S'aboca dins un motlle de 24cm, prèviament untat de mantaga, es cou al forn durant 25 a 30 minuts. Es deixa refredar sobre una reixeta.
Per a la ganache.
Es trosseja la xocolata dins un bol.
En un cassó, es bull la nata.
A continuació, s'aboca al damunt de la xocolata a poc a poc.
Es remena delicadament formant cercles concèntrics (començant sempre pel centre del bol) amb l'ajuda d'una espàtula.
S'aboca al damunt del bescuit i es deixa refredar a temperatura ambient.
La podeu decorar com més us agradi.
50min
Notes
Amb una copa de cava ben fred.
Etiquetes: Pastís xoco Pastis de xocolate Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
17620 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.