Agenda gastronòmica
Consulta l'agenda gastronòmica de Receptes.cat
La gran festa popular de la gastronomia i l'alimentació torna a Barcelona per satisfer els amants de la bona cuina Barcelona Degusta arriba a la seva 6ª edició amb nous continguts i un clar objectiu: apropar l'univers gastronòmic a tots els públics aficionats a l'alimentació de qualitat La coincidència amb La Mercè garanteix l'èxit de l'esdeveniment.
El saló es dirigeix a un públic divers i plural, format per famílies, comerciants, productors, gastrònoms, sibarites i tot tipus de food-lovers Aquest gran festival gastronòmic popular renova els seus continguts i incorpora noves seccions i activitats amb l'objectiu d'oferir el més ampli recorregut transversal per l'alimentació. http://www.youtube.com/watch?v=lin9NMgQ-bM
L'Alcopica, la ruta gastronòmica alcoverenca, es concentrarà en dos caps de setmana i en aquesta tercera edició hi pendran part 12 restauradors, un més que l'any passat.
Els establiments participants oferiran les seves creacions culinàries
Els restauradors d'aquesta tercera edició són: Cafeteria i menjars Bonillo, Bar Cafeteria Kebab, Bar Cafeteria Plaça Nova, Bar Colomí, Pastisseria Can Tomàs, l'Ermita del Remei, La Cova de Bandolers, el Xitxarel·lo, el Cercle d'Amics, el Pub Els Amics, Fonda Mas Rosich i Mas Rosich Pub. Entrades Preu: 2,5 € (beguda inclosa) o 2 € (sense beguda)
Dins de la Programació d'estiu als museus, monuments i jaciments de la Generalitat de Catalunya.
Santa Teca és la conjunció de producte local de qualitat, gastronomia de fusió i petits tastets de cultura contemporània El mercat ofereix cuina experimental, productes saludables, tastos de vins ecològics i cerveses artesanes En paral·lel discorre una programació d'activitats culturals: concerts, exposicions, accions poètiques, presentacions i conferències Menjar, beure, aprendre i gaudir.
Seguiu l'enllaç "Programació d'estiu" per consultar informació detallada de les activitats. Entrades Preu: 8 € (copa + 2 tastos)
La Pobla de Mafumet donarà el tret de sortida aquest divendres dia 15, a la quarta edició del Poblatapa, la ruta gastronòmica del municipi
Els establiments adherits a la campanya oferiran en total, 13 propostes culinàries, els tapejadors podran degustar una tapa acompanyada d'una beguda, dintre de l'horari especificat per cada establiment
Entrades Preu: 2,5 € (tapa i beguda), si reuneixes 10 segells, rebràs l'exclusiva gerra del Poblatapa, a més d'entrar en el sorteig de 3 fantàstics caps de setmana a Mallorca per a dues persones.
L'Apatapa, la ruta gastronòmica del Morell, en aquesta segona edició hi participan 16 establiments del Morell relacionats amb l'alimentació oferin també tapes sense gluten i vegetarianes. Entrades Preu: 2,5 € (beguda inclosa) o 2 € (sense beguda)
Una experiència que fusiona la música i la gastronomia
Per als amants de tastar nous gustos acompanyats de música, s'han creat les vetllades amb els Maridatges musicals als jardins de la Vil·la Casals
A càrrec del col·lectiu Terra i Taula i Músics del Baix Penedès, amb un joc de sabors, aromes i música Una experiència única per als sentits
Cal fer reserva prèvia
Podeu consultar la programació a l'enllaç "Activitats d'estiu 2016". Entrades Preu: 20 €
Segon taller de preparació de ratafia segons les receptes recollides a la comarca de l'Alt Empordà A cura de Montse Parada, Llorenç Parés i Joan Vallès i amb l'ajut de Pere Olivera i Laia Peralba Els participants han de dur una ampolla (de coll tan ample com sigui possible) de més o menys un litre i l'anís o aiguardent Les plantes necessàries ja seran al Museu En el decurs del taller s'oferirà un tast de ratafia Cal inscriure-s'hi prèviament (fins al divendres 17 de juny al tel 972 504585 o bé a l'a/e: reserves@jc.cat)
Entrades Quota d'inscripció: 8 €
La mostra "Menús de guerra Cuina d'avantguarda i supervivència" posa el focus en un moment singular, brillant, de la història de casa nostra: la Segona República Com en tants d'altres ordres de la societat i la cultura, la primera meitat dels anys trenta a Catalunya va significar, també per a la cuina, un instant de gran creativitat i de gran empenta per oferir una mirada nova i modernitzadora
Aquesta exposició s'inaugura el dissabte 18 de juny, Dia Internacional de les persones refugiades
L'objectiu és la presentació de 24 tapes a càrrec de 12 establiments locals amb l'acompanyament de vins de la DO Empordà i de la cervesa de la Mar d'Amunt Vegeu el programa detallat.
Els restaurants participants introdueixen dins la seva carta diferents plats elaborats amb el producte estrella: el pop, protagonista d'aquestes jornades per ser un mol·lusc que habita en grans quantitats als fons rocosos de la costa de Mont-roig, i especialment a les cales de Miami Platja A més, les seves propietats nutritives i alimentàries fan que sigui un producte amb un gran ventall de possibilitats gastronòmiques dins de la cuina mediterrània
· Diumenge 5 de juny: Diada del Pop, a partir de les 11.30 h a la Pèrgola de la Platja Cristall de Miami Platja Degustació popular dels diversos plats participants a les Jornades en un entorn incomparable Amb activitats pels més petits
Podeu consultar més informació a l'enllaç anomenat "Jornades del Pop". Entrades Preus:
· 2 degustacions: 3 €
· 8 degustacions: 10 € http://www.youtube.com/watch?v=Xka-2eKAKsI
Hi intervindrà l'autora, Marta Castells Entrades Entrada lliure
Activitats gastronòmiques a la plaça del Sortidor.
Sortim al carrer per oferir-vos un tastet de les propostes d’A Taula! Si encara no ens coneixes, vine a descobrir les diferents opcions que tens d’apropar-te a la cultura gastronòmica: tallers en família, sortides culturals, conferències sobre nutrició i tallers per a gurmets. Tot al voltant de la cuina i l’alimentació saludable!
Som el que mengem i el funcionament del nostre cervell també depèn en gran manera dels aliments que consumim. En aquest taller parlarem dels ingredients que no poden faltar en una dieta saludable i aprendrem a utilitzar-los en receptes senzilles i saboroses per al dia a dia.
Inscripcions al Casal de barri del Poble Nou, fins al 10 de juny. Entrades Preu segons el nombre de participants
Per tercer any consecutiu, La Rambla esdevé un autèntic passeig gastronòmic vestit de diferents temàtiques culinàries Els 50 establiments participants es repartiran entre 5 zones amb propostes que defineixen la gastronomia barcelonina: cuina d'autor, cuina tradicional, tapes i platillos, pastisseries i entrepans de Barcelona
"Tast a la Rambla" ofereix una ocasió única per degustar plats d'alta cuina -molts d'ells procedents d'establiments amb estrella Michelin- a un preu de 4 € cada tapa
Paral·lelament a la degustació, "Tast a la Rambla" proposa un programa d'activitats i tallers a l'Arts Santa Mònica (Rambla de Santa Mònica, 7).
Per conèixer tots els establiments implicats i el programa complet, podeu consultar l'enllaç "Tast a la Rambla".
Amb jornada tècnica, degustacions, demostracions de cuina, visites a les barques de pesca (12,13, 17 i 19 h) i altres activitats Vegeu-ne el programa detallat dins del web de la Fira
Amb parades de cireres del municipi i altres productes tradicionals
Programa d'activitats
- 8a Marxa Popular organitzada pels Xiquets de Llers (8.30 h, preu: 5 €, que inclou esmorzar i obsequi)
- Inauguració de la Fira (10 h) Es podrà visitar l'exposició de bruixeria de l'Avi Cirera
- 7a Trobada ornitològica amb exposició d'ocells
- 13a Trobada intercomarcal de col·leccionistes de plaques de cava
- 13a Trobada de puntaires
- 10a Trobada de cotxes d'època i concentració de Seat 600 (11 h)
- Demostració del joc de les bitlles catalanes (11 h)
- Sessió de partides simultànies d'escacs organitzada pel Club d'Escacs Dotze Castells de Llers (12 h)
- Cercavila de caprgrossos amb l'acompanyament dels Grallers d'Espolla, la Colla Gegantera de Roses, la Colla Gegantera de Castelló d'Empúries, els Gegants d'Albanyà, la Colla Espàrrec de Vilaür, la Colla Curcollera de Palau Santa Eulàlia i el Grup d'Instruments Tradicionals Catalans Els GraLlers.
- Dinar de germanor (14 h)
- Audició de sardanes amb la cobla Els Rossinyolets (18 h) Fira de la Cirera de Llers Font: Jaume Pahissahttp://www.youtube.com/watch?v=DOQkHYThtOc
Amb mostra i venda de cireres dels diferents productors i diferents activitats complementàries: V Cursa Marxa de muntanya Cirera de Terrades, concurs infantil de pintura ràpida, trobada de percussió a càrrec del grup Tramuntakada, audició de sardanes amb la cobla La Principal de Porqueres i altres activitats Per a tenir-ne una informació més detallada, vegeu el programa
A càrrec de Judit Carreira (Formatges de l'Abadessa) i Mercè Lagrava (Formatgeria Serrat Gros) Durada: 7 hores Cal inscriure-s'hi prèviament (a l'a/e: info@formatgeriaserratgros.com) Entrades Preu: 50 €
L'Espai Ermengol-Museu de la ciutat de la Seu d'Urgell torna a organitzar un nou cicle de visites a formatgeries artesanes de l'Alt Urgell L'objectiu és donar valor a aquest producte agroalimentari del territori i als seus productors, difondre la cultura pirinenca, així com el coneixement de les característiques i producció del formatge com a part d'aquesta Cada mes es visitarà una de les sis formatgeries artesanes que formen part d'aquesta ruta.
Aquesta proposta engloba una visita guiada a l'Espai Ermengol, explicant la història del territoria a través del formatge, i la visita a una formatgeria artesana de la comarca.
La proposta consta de les següents sessions:
- Diumenge 22 de maig, visita a Mas d'Eroles d'Adrall.
- Diumenge 26 de juny, visita a la formatgeria Serrat Gros, d'Ossera.
- Diumenge 24 de juliol, visita a la formatgeria artesana Baridà, de Bar.
- Diumenge 21 d'agost, visita a la formatgeria artesana de Castell-llebre.
- Diumenge 18 de setembre, visita a la formatgeria l'Oliva d'Oliana.
- Diumenge 23 d'octubre, visita a la formatgeria artesana la Reula.
- Diumenge, 20 de novembre, visita a l'explotació ramadera Cal Parra, de la Seu d'Urgell.
- Diumenge, 11 de desembre, visita a la formatgeria Cal Majuba, de la Seu d'Urgell.
Per poder participar en aquesta ruta cal fer una reserva prèvia als telèfons: 973 351511 i 973 353112
El trepat és la varietat de raïm autòctona de la Conca de Barberà, dóna vins de bona acidesa i graduació alcohòlica mitjana molt característics Amb el trepat s'obtenen uns vins rosats i uns vins base per a caves molt personals, però també es troben cada cop més vins negres i algun blanc, que estan obtenint un gran reconeixement
El "leitmotiv" de la Festa del Trepat d'aquest any 2016 és la solidaritat i és per aquest motiu que es vol fer un esforç per tal de recaptar diners durant els actes de celebració de la Festa per destinar-los a diferents entitats de caire social "set de Trepat, set de Solidaritat" En aquest sentit hi ha programats diferents actes tals com:
· Presentació de la Fundació Noèlia, nens contra la distròfia muscular congènita per dèficit de col·lagen VI
· Presentació de l'ONG Free Minor Africa a càrrec de Fernando Morelés, guanyador del XIV Premi internacional de fotografia Humanitària Luis Valtueña, per la seva sèrie fotogràfica \ldblquote Niños prisioneros en cárceles africanas Menores encarcelados en las prisiones de Sierra Leona\rdblquote
· Tast solidari "Vi per Vida" amb el sommelier Xavi Ayala, per un món lliure de metàstasi En col·laboració amb l' Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona.
També està previst que els participants de la Festa puguin fer aportacions que aniran destinades al programa prorefugiats de l'ONG Save the Children.
Podeu consultar més informació de la Festa a l'enllaç anomenat "Festa del Trepat". http://www.youtube.com/watch?v=4bBInk5pk-8
Les Jornades Gastrònomiques de la Tonyina s'inauguraran el dia 29 de maig, que també es celebra la XI Diada de la tonyina, durant la qual els assistents podran tastar les "tonyi-tapes" fetes per tots els restauradors que prenen part en aquestes jornades La degustació de "tonyi-tapes" serà a la Plaça de Catalunya de l'Hospitalet de l'Infant.
Al llarg de les Jornades, un total de 14 bars i restaurants de l'Hospitalet de l'Infant, Masboquera i Pratdip prepararan menús amb la tonyina com a ingredient protagonista
Per conèixer els establiments i el menú que ofereixen vegeu l'enllaç "Programa Jornades". http://www.youtube.com/watch?v=GN1K_dUvu3g
Aquesta fira compta amb la participació de cellers i cooperatives de la DO Tarragona procedents de les quatre comarques del territori
|