Agenda gastronòmica
Consulta l'agenda gastronòmica de Receptes.cat
Hi col·laboren un total de 18 establiments de Vila-seca i la Pineda
Entrades Tapa, acompanyada d'un quinto, té un preu de 2,50 euros.
El Mercat del Préssec de Sant Pau d'Ordal permet, durant els caps de setmana d'estiu, l'intercanvi comercial directe entre els productors de préssec d'Ordal i els consumidors amants d'aquesta fruita tan apreciada.
De nou els vins de la Denomació d'Origen Empordà es presenten a Girona Enguany la novetat és la incorporació de tastos en edificis singulars Vegeu l'explicació detallada
Entrades Preu de la degustació de vins: 6 € (inclou copa i 5 tiquets)
Preu de la degustació de tapes: 5 € (inclou 4 tiquets de tapes)
Festa de la Cirera amb l'objectiu de donar a conèixer l'exquisidesa que li donen al producte unes condicions climatològiques adients i les mans i el saber fer dels nostres pagesos, professionals unes vegades, aficionats unes altres, apassionats per la pagesia sempre.
A part de conèixer les diferents varietats i degustar tant les cireres com els productes derivats (coques, licors, melmelades...) i altres com oli, ametlles, altres varietats de fruita, etc podreu assistir a presentacions de llibres relacionats amb el món de la natura i les plantes, demostracions de diferents treballs artesanals, exposicions variades (des de miniatures fins a quadres, labors, vestits de núvia, fotografies, objectes artesanals fets de fusta, etc.) També trobareu menjades populars, dansades de jota, nits de ball i gresca...
Durant els dos caps de setmana, hi haurà servei gratuït de taxi des dels diferents punts d'aparcament a l'inici del recorregut de la Fira També hi haurà servei de barra, a la Plaça Major
Hi participen 15 restaurants tossencs, que formen part del col·lectiu que potencia la cuina tradicional de la vila Vegeu l'explicació detallada
Una cinquantena de cuiners i cuineres no professionals de Santa Cristina d'Aro i rodalies presentaran els resultats de les seves habilitats en els fogons Vegeu l'explicació detallada
Entrades Es vendran anticipadament els tiquets a la Boutique Romy, a la Carnisseria Deulofeu i al Forn de Pa M Pijoan Preu: 11 € (6 tiquets) Fins a 9 anys 2 tiquets valen 3 euros.
Dins de la programació del segon trimestre de 2016 del Parc Natural del Cadí-Moixeró i amb motiu de la Setman Bio per a l'Alimentació Ecològica.
A càrrec de Sara Curriu, especialista en alimentació energètica i saludable
Entrades Entrada lliure
L'aplec del Caragol de Lleida és una festa gastronòmica organitzada al voltant de la cuina del caragol.
Aquesta festa, també anomenada Aplec del Cargol, ha estat declarada Festa Tradicional d'Interès Nacional per la Generalitat de Catalunya, així com també Festa d'Interès Turístic Nacional.
Actualment, l'Aplec és una gran festa, coneguda arreu de l'Estat i d'Europa, que acull durant tres dies milers de lleidatans i foranis per passar-s'ho bé, conèixer la nostra gastronomia i la ciutat de Lleida. Aplec del Caragol Lleida 2014http://www.youtube.com/watch?v=SbK7o2Nr4n0
En el marc de Tarraco Viva, el Festival Romà de Tarragona.
Enguany, dinou restaurants i establiments gastronòmics de la ciutat participaran en una nova edició de "Tàrraco a Taula"
Tres representants han preparat i rebuscat en el receptari romà per tal de poder representar fidelment la gastronomia de la Roma imperial a través d'una escrupolosa tria dels ingredients Els visitants podran gaudir també del pa fet a la manera romana a càrrec del Forn Andreu, d'una edició especial de la cervesa artesanal tarragonina Rosita i de nèctars romans que prepararà Raffa Gelati
Els sabors i les aromes de la cuina romana també ens informen de la cultura i la història de l'antiga Roma Es a través del paladar com descobrirem part del nostre passat, que encara avui és present en alguns dels nostres plats. Entrades Menús a 25 i 35 €.
Plats i racions de 4 a 5 € http://www.youtube.com/watch?v=KXqhH4qnWTM
Trenta restaurants de la vila de Lloret presenten diferents menús amb l'arròs com a ingredient principal Vegeu el programa detallat
Els diferents restaurants ganxons ofereixen menús grastronòmics basats en el peix blau ganxó.Vegeu el facebook de l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols
Amb mercat de productes del Pla de l'Estany i degustacions de tapes artístiques, taller d'elaboració de pa per a celíacs, taller "Pintem amb xocolata!" i altres activitats Vegeu el programa detallat
La mostra "Menús de guerra Cuina d'avantguarda i supervivència" posa el focus en un moment singular, brillant, de la història de casa nostra: la Segona República Com en tants d'altres ordres de la societat i la cultura, la primera meitat dels anys trenta a Catalunya va significar, també per a la cuina, un instant de gran creativitat i de gran empenta per oferir una mirada nova i modernitzadora
Coproduïda per la Fundació Antigues Caixes Catalanes, el Grup BBVA i el Museu d'Història de Catalunya amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Girona, la mostra forma part del programa d'exposicions itinerants que la Fundació Antigues Caixes Catalanes i el Grup BBVA porten a diferents poblacions d'arreu de Catalunya amb la col·laboració de centres culturals i expositius de les ciutats L'objectiu del programa és fer accessible el coneixement de temes d'interès general que fomenten els valors i inciten a la reflexió a través d'expressions artístiques properes a les vivències de les persones i el territori
Activitat complementària gratuïta: conferència "L'art de la cuina en temps difícils" el dissabte 4 de juny a les 17 h Hi haurà interpretació al llenguatge de signes (Sala Oberta 2 del Museu de la Garrotxa) Entrades Entrada gratuïta
Els diferents restaurants de Begur ofereixen l'opció de degustar un menú especial integrat per plats que tenen com com a base el peix de roca Vegeu l'explicació detallada.
3 de maig, de 18.30 a 21.30 h
Grècia clàssica
Taller a càrrec de Joan Carles Pastor
Preparació de plats i postres de cuina tradicional grega
Preu: 14,92 €, més 6 € de suplement per a ingredients
Des del 5 de maig fins al 9 de juny, de 19.45 a 21.15 h
Vins de guia
A càrrec de Cèsar Matas.
Preu: 44,76 €, més 15 € de suplement per a ingredients
5 de maig d'abril, de 18.30 a 21.30 h
Patés vegetals ecològics
Taller a càrrec de Maria Alcolado, de Mesquemenjar.
Preu: 14,92 €, més 6 € de suplement per a ingredients
6 de maig, de 18.30 a 21.30 h
Pasta fresca
Taller a càrrec de Cristina Vicentini.
Preu: 14,92 € més 6 € de suplement per a ingredients
7 de maig, de 10.15 a 13.45 h
Pa sense gluten
Taller a càrrec de Jordi Bosch, de Mamafermenta.
Preu: 16,41 €, més 6 € de suplement per a ingredients
10 de maig, de 18 a 21 h
Galetes saludables
Preu: 14,92 €, més 6 € de suplement per a ingredients.
Taller a càrrec de Jose M Pérez, de Forn Pastisseria Pedreres
11 de maig, de 19.30 a 21.30 h
Bolets de primavera
Xerrada-taller a càrrec de Carlos García, de Cultura Gastro
Activitat gratuïta
12 de maig, de 18.30 a 21.30 h
Pastisseria sense sucre
Taller a càrrec de Maria Alcolad
Preu: 14,92 €, més 6 € de suplement per a ingredients
Entrades Cal inscripció prèvia http://www.youtube.com/watch?v=
Amb diferents activitats tals com el Concurs Internacional de l'Allioli, degustació d'alliolis, dinar popular i altres
XXIV Fira i Festa de l'Allioli de Creixell (any 2015) Font: David Vegahttp://www.youtube.com/watch?v=OZFa8JpAgJw
Amb la fira-mercat; el taller infantil "Fes un drac de pa"; el taller familiar "Mola fer moldre el molí"; la visita guiada a la mostra "Rosada i blat Una altra perspectiva de creixement" amb l'artista Luis Camargo; la Gran Batalla de la Farina i la visita gourmet per Castelló d'Empúries, entre d'altres activitats Per a tenir-ne una informació més detallada, consulteu el programa
Durant 18 dies es podrà assaborir el bo i millor sorgit dels fogons dels restauradors de Tarragona, en format de tapa.
Enguany el Tarragona dTapes torna a ser solidari, seguirà col·laborant amb el Banc de Sang i Teixits de tal manera que tots aquells que durant els dies de la campanya donin sang a l'Hospital Joan XXIII rebran un val bescanviable per una tapa a qualsevol dels establiments participants al Tarragona dTapes.
Pel que fa als premis, a més de la Forquilla d'Or al guanyador absolut i les tres Forquilles de Plata per cadascun dels guanyadors de les tres zones de tapes de la ciutat (Part Alta, Centre i Serrallo), en aquesta edició es lliurarà el Premi Moritz a la millor tapa maridada amb cervesa i el Premi a la millor Tapa Nuit.
Tota l'actualitat del 8è Tarragona dTapes es pot seguir a través de l'APP específica i oficial (des de la que també es pot votar i localitzar els establiments), mitjançant Facebook o proveïts del Tapòdrom.
Els establiments participants són: Al Capone da Franco, Cal Coco, Can Gla, Clamar, Di Napoli, El Capitán, El Vaixell, Hostal Coca, L'Avi Vitali, La Cuina d'en Basili, La Serra, La Sirga, Pizpaz, Roda i Saona
Cadascun presenta diferents menús amb un element comú: la canana Entre els comensals, el 9 de maig es realitzarà un sorteig de 15 menús gastronòmics per a dues persones als restaurants participants. Entrades Menús entre 20 i 26 €
L'exposició temporal "El geni culinari: innovacions que marquen la nostra cuina" es pot visitar fins al 26 de juny Programa d'activitats paral·leles:
Visites guiades a l'exposició
Cada diumenge a les 12.30 h
Activitats especials de dissabte a les 12 h
Activitats didàctiques basades en una part demostrativa i una part participativa/taller:
· 16 d'abril: sopa feta amb còdols
· 30 d'abril: elaboració de galetes prehistòriques
· 21 de maig: escorxament animal amb ganivets de sílex
· 4 de juny: encendre foc
Cicle de conferències
Dos conferències de la mà d'especialistes amb l'objectiu d'aprofundir en diferents aspectes contemplats en l'exposició, 19.30 h:
· 14 d'abril: "El Geni Culinari: innovacions que marquen la nostra cuina" A càrrec de Lluis Garcia
· 12 de maig: "Si cuinar ens fa humans, deixarem de fer-ho?" A càrrec de Toni Massanès
Debats a tres
Debat entre especialistes, 18.30 h:
· 2 de maig: "Dieta paleolítica Realitat o invenció" Amb Jordi Estévez, Abel Mariné i Sergi de Meià; modera Josep Manuel Rueda
· 23 de maig: "Ètica culinària: del canibalisme al veganisme" Amb Carme Ruscalleda, Miquel Molist i Jesús Contreras; modera Màrius Rubiralta
Sopars amb Geni
Es realitzaran dos sopars, el 7 de maig i l'11 de juny, amb receptes dissenyades per la Fundació Alícia i la Xef Ada Parellada que descriurà cada plat
Conferència
5 de maig, 18.30 h: El laboratori de Conservació/restauració "Cuinant l'exposició: preparar els objectes exposats; per llepar-se els dits" A càrrec d'Isabel Moreno
Es recomana reserva prèvia a les activitats a través de l'a/e: macvisites.acdpc@gencat.cat o del tel 934232149.
És una iniciativa gastronòmica que pretén homenatjar el tradicional "anar de tapes".
Des del 15 d' abril, i de dilluns a dissabte, els visitants podran sol·licitar al Punt d'Atenció al Client el seu "tapaport", un llibret amb el qual podran seguir l'itinerari de la ruta i anar completant-lo amb els segells de cada local Cadascuna de les catorze propostes ha estat elaborada en exclusiva pels restaurants que participen a la ruta.
Una quarantena de restaurants de la ciutat oferiran una tapa i una cervesa per 2,50 € L'objectiu de la iniciativa és la d'animar la restauració local i que la gent no només conegui la seva oferta gastronòmica sinó també la ciutat.Altres organitzadors:
Estrella Damm
Hi col·labora:
Ajuntament de Sabadell
Gastronosfera
La Fira "Empordà, cuina i salut" té com a objectiu posar en valor els beneficis per a la salut d'una alimentació conscient i de qualitat Una proposta per tornar als orígens, on la dieta mediterrània, els productes de Km0 i l'slow food eren la pràctica diària.
La Fira es dinamitzarà amb diferents activitats com conferències, tallers, degustacions i espectacles infantils, entre d'altres
Els restaurants de Cambrils han preparat un menú especial on el principal protagonista són els fideus.
En aquesta quarta edició, 38 restaurants cambrilencs (8 establiments més que la darrera edició) oferiran les seves propostes gastronòmiques, que tindran un element en comú enguany: el maridatge amb els vins i caves de Cava Torelló com a patrocinador de les jornades.
Amb l'objectiu de servir més de 6.000 menús dels fideus rossos durant els dies de la promoció, els restaurants ultimen els darrers preparatius a les seves cuines per tal que les receptes siguin tot un èxit, podrem trobar des de plats de la cuina més tradicional cambrilenca, fins a l'espectacularitat cuina d'autor.
Per cloure les jornades, la Confraria de Pescadors de Cambrils, oferirà una fideuada popular el dia 8 de maig (d'11,30 i les 13,30 h) a la zona de l'aparcament de la Confraria, a un preu simbòlic de 4€/ració + beguda a tots els assistents.
Podeu consultar informació de les Jornades a l'enllaç "Fideus a Cambrils". Entrades Preus dels menús: entre 19 € i els 48 €
|