Agenda gastronòmica
Consulta l'agenda gastronòmica de Receptes.cat
En el marc de la Fira del Vi de Falset
10a Edició del Tast amb Llops, Mostra i degustació de vins de Gratallops
Entrades Preu: 50 €
Ruta de tapes elaborades amb mel per vuit restaurants locals: Bar El Canyís, Bar Puntaire, Cal Xic, Can Subirats, C'Moi, Fleca Ferré, L'Ambigu Gastrobar i Mos de Tros. Entrades Preu tiquet: 6 €, inclou 3 tapes + 2 Heineken o aigua + 1 entrada gratuïta a Muria Centre d'Interpretació Apícola durant els dies de la ruta. http://www.youtube.com/watch?v=D5o3IM1h83Q
Les jornades inclouen, el 8 de maig, la XXVI Diada de l'ostra del Delta (12.30 h).
Al llarg de la Diada es reparteixen uns 2.500 kg d'ostres del Delta entre el públic assistent a la festa al port pesquer de l'Ampolla, les quals, si es vol, es poden acompanyar d'una copa de cava.
Els visitants també podran veure diferents maneres de cuinar l'ostra del Delta, de la mà de restauradors de L'Ampolla
Per amenitzar la jornada, també, hi haurà l'actuació d'un grup de música.
La primera edició de la Mostra Gastronòmica de la Canana de Torredembarra serà una jornada de tapes creades pels 13 restaurants participants on el denominador comú i l'ingredient principal sera la canana.
Pels més petits hi haurà un taller de cuina i activitats infantils.
La Mostra serà el tret de sortida de les Jormades Gastronòmiques de la Canana, que tindran lloc del 14 d'abril a 1 de maig de 2016. Entrades Venda de tiquets de la degustació: el mateix dia a l'envelat de Cal Bofill.
Preus: tapa + beguda 3 €, cervesa artesana local Estraperlo al preu d'1.5 €
Hi participaran 35 restaurants de Girona i comarques del voltant Vegeu els menús
Més informació al hahstag #setmanagastronomicagi16.
És un recorregut per 34 restaurants i 14 establiments de Barcelona, afiliats al Gremi de Bacallaners de Catalunya, que permet conèixer i degustar l'autèntic bacallà, el curat i remullat tradicional Per a més informació consulteu l'enllaç "La Ruta del bacallà".
És una de les més de 50 jornades gastronòmiques vinculades als productes de qualitat que es conreen al Maresme i una oportunitat excel·lent per tastar i gaudir d'aquest fruit exquisit.
Durant la primera quinzena d'abril els restaurants pinedencs oferiran plats amb el bacallà com a ingredient principal
Aquest any amb el vermut de l'escamarlà el dia 2 d'abril a la plaça del pavelló firal.
Podeu consultar informació de les Jornades a l'enllaç "Jornades". http://www.youtube.com/watch?v=SeaTs2cjw2Q
Inauguració a càrrec de Meritxell Serret (consellera d'Agricultura de la Generalitat), i de Josep Fèlix Ballesteros (alcalde de Tarragona) Tarragona serà la ciutat convidada de la Fira aquest any 2016.
Programació detalla de la Fira a l'enllaç "Activitats"
Els restaurants integrants del Club de Gastronomia elaboraran els menús de la Tonyina Roja del Mediterrani Amb aquestes jornades es pretén promocionar la gastronomia local i un dels seus productes per excel·lència com és la Tonyina Roja.
En aquesta edició participaran diferents restaurants que crearan menús que posen en valor aquest peix del mediterrani tant preuat pel seu sabor i pels seus valors gastronòmics Aquests menús es podran degustar des del 29 d'abril al 8 de maig. Entrades En aquesta ruta de la tapa roja participen els bars que es serviran tapa més beguda per un preu de 3.00 €.
Activitat complementària del Mercat Romà del Diumenge de Rams Vegeu l'explicació detallada
La mostra comptarà amb vuit artesans i més de 20 varietats de cervesa, tot i que la idea és que sigui principalment una mostra de cerveses artesanals catalanes, la representació dels cervesers tarragonins serà majoritària
La mostra també comptarà amb la dinamització musical de dj's, zona infantil i zona gastronòmica per tal de gaudir d'una experiència completa.
Entre les bruixes Altafullenques, potser la més famosa és La Xoixeta La Xoixeta amb aparença d'una dona normal per no ser reconeguda, anirà pels bars de la vila per barrejar-se amb nosaltres No és de parlar gaire, potser portarà mocador al cap o al coll, i de ben segur, no li veureu la seva ombra Estarà en boca de tots però… Si l'endevineu, no la descobriu doncs no dubtarà en malmirar-vos.
I com la Xoixeta vol que tothom pugui gaudir de les seves receptes, estableix un preu de 2.5 euros acompanyades d'una beguda
Restaurants d'Altafulla participants: Restaurant Voramar "Cal Vitali", El braser del mar, La mar de tapes, Restaurant Club Marítim Altafulla, Altaburg, La taberna del mar, Hotel Yola, Ca Carlets, Gelateria La perla, La Toque, El racó del pozo, Restaurant Les Bruixes, Bar La Plaça "Ca la Cori", Pizzeria Solocomo, Cal Cano, K la yaya, Restaurant Oreneta, Restaurant l'Ermita d'Altafulla.
Més informació a l'enllaç "Tapes Bruixes".
La Fundació SHE i l'AACIC CorAvant (associació i fundació de cardiopaties congènites), uneixen un cop més els seus esforços per treballar plegats amb un sol objectiu: lluitar pel cor dels infants i joves de Catalunya i recaptar fons per millorar la seva qualitat de vida
Entrades 20 €
La mostra "Els paisatges a la taula", que ha estat produïda per la Xarxa de Museus d'Etnologia i que lidera el Museu d'Història de Catalunya, té com a objectiu explicar l'evolució de la gastronomia catalana al llarg de la història i com la globalització ha transformat la nostra manera de produir i consumir i també com aquesta evolució afecta a la varietat de productes que actualment trobem a les nostres taules. Entrades Entrada gratuïta
Amb diferents activitats tals com tallers d'artesania, mostra gastronòmica, inflables, concurs fotogràfic d'Instagram #firaconill2016, la trobada de col·leccionistes de plaques de cava, Show cooking, proposta "Conill in concert" i altres activitats Per a tenir-ne una informació més detallada, consulteu el programa detallat
Amb fira comercial i d'artesania, ballada de sardanes amb la cobla Foment del Montgrí, parc d'inflables, passejada amb els Gegants d'El Port de la Selva i els Grallers d'Espolla, cantada d'havaneres amb el grup Mar d'Amunt d'El Port de la Selva, cremat del Cap de Creus i altres activitats Vegeu el programa detallat
En el marc del programa "Fem bullir l'olla 2016".
Trobareu el contacte i les propostes gastronòmiques de cada restaurant consultant l'enllaç "Se'ns en va l'olla!".
El mercat és l'acte central del programa "Fem bullir l'olla 2016", que també inclou el "Se'ns en va l'olla!", unes jornades gastronòmiques de l'olla i la caldera que se celebren del 15 al 27 de març És una trobada d'artesans i de gastronomia dedicada a productes de proximitat i en la qual es fa bullir amb aigua termal i llenya, l'olla més gran de Catalunya.
Programa
Dissabte 19
- Mostra de forja en viu.
- XIII Trobada d'Intercanvi de Plaques de Cava.
- Tallers i activitats infantils.
- Tastaolletes
Diumenge 20
- Fira d'antiquaris i brocanters.
- Activitats i tallers infantils.
- Tastaolletes.
- Atraccions infantils ecològiques.
DVins, la Mostra de Vins i Caves de proximitat es celebrarà al passeig del Sió, prop del Pont Romànic, un espai emblemàtic de la vila d'Agramunt que ofereix un ambient únic, natural i de conversa ideal per assaborir un bon vi elaborat a casa nostra La Mostra inclou degustació de vins i caves de la DO Costers del Segre i altres productes gastronòmics, així com activitats infantils, tasts, maridatges, concurs de colles sardanistes, música tradicional i concert.
Programa
Matí
· Jornada de turisme cultural i patrimoni arquitectònic
Tarda
· 17 h: obertura al públic de la Mostra de Vins i Caves de proximitat
· 17.30 h: animació infantil
· 18.30 h: folk itinerant
· 20 h: 42è Campionat de colles sardanistes de la Terra Ferma Organitza: Grup Sardanista Estol
· 22 h: concert en directe
Seguiu l'enllaç "DVins" per consultar el programa detallat, així com qualsevol canvi o actualització de darrera hora.
Les jornades gastronòmiques del Pota blava i la Carxofa Prat, donen l' oportunitat de degustar menús elaborats amb Pota blava i Carxofa Prat a vint restaurants del Prat, Molins de Rei, Gavà, Sant Joan Despí, Sant Boi de Llobregat, L' Hospitalet de Llobregat i Berlín
En el marc de l'exposició temporal "El geni culinari: innovacions que marquen la nostra cuina" que es pot visitar fins al 26 de juny.
Menú elaborat per la xef Ada Parellada del restaurant Semproniana de Barcelona que ha comptat amb el suport de la Fundació Alícia en aspectes d'adequació històrica dels plats així com de l'equip del museu i el comissariat de l'exposició.
Gràcies a aquesta col·laboració a tres bandes, el Museu d'Arqueologia de Catalunya presenta una experiència única que ens endinsarà en el món de la cuina prehistòrica Unint rigor científic i plaer gastronòmic, experimentareu en primera persona les innovacions culinàries que van marcar la evolució de la nostra espècie i que són el fonament de tot allò que avui mengem i gaudim.
Menú
· Brou de Benvinguda (brou lleuger amb herbes, bolets i moll de l'os)
· "Hot Pot" de corball amb dues salses (broquetes de corball cuites al moment amb salses d'herbes)
· Llaminera a la brasa (llaminera cuita a la taula amb castanyes i matxucat de fruits vermells)
· L'evolució del cereal (de l'espelta bullida a les escumes del Bulli) Entrades Preu: 60 € per persona Inscripcions a l'a/e: macvisites.acdpc@gencat.cat
Activitats complementàries: tallers, conferències, portes obertes al Museu d'Història i al Monestir, visites guiades teatralitzades i altres Se serviran brunyols de postres a diferents restaurants de Sant Feliu de Guíxols Vegeu-ne el programa detallat al facebook de l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols.
|