Agenda gastronòmica
Consulta l'agenda gastronòmica de Receptes.cat
Amb fira de l'artesania i de l'alimentació i venda de brunyols de l'Empordà i garnatxa
Activitat complementària de l'exposició "Art mochica de l'Antic Perú" i que forma part del cicle "Entre homes i déus: Descobrint la cultura mochica" A càrrec de Jesús Contreras, catedràtic d'Antropologia Social de la Universitat de Barcelona Hi haurà show-cooking i degustació de cebiche. Entrades Entrada lliure
Hi participen 15 restaurants
Se'n farà la presentació el dijous 31 de març (11.30 h) al Palau Robert de Barcelona amb l'assistència de l'alcaldessa de Pals, Sílvia Monar, la consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, Meritxell Serret, del cuiner Carles Gaig i del gastrònom Baltasar Parera, entre d'altres
Benvinguts al poble de Pals Font: Ajuntamenthttp://www.youtube.com/watch?v=tPg4rp_wqls
En el marc de la 13a Festa de la Clotxa.
La clotxa és el plat tradicional per excel·lència de la Ribera, que diu molt dels orígens de pagès de la comarca i alhora posa en relleu la senzillesa i riquesa de la gastronomia.
Els pagesos de la zona se'l preparaven el dia que tenien que realitzar les tasques pròpies del camp, i consisteix en un pa buidat que fa de carmanyola per portar diferents ingredients com poden ser arengades, cebes, tomàquets, cabeces d'all i oli de la Ribera d'Ebre.
Els darrers anys, la reivindicació de la clotxa ha propiciat la seva presència tant a les cases particulars com també a diferents manifestacions de la cultura popular i a molts dels restaurants de la Ribera d'Ebre, que, amb imaginació i professionalitat, han incorporat nous formats que enriqueixen encara més el plat tradicional.
RESTAURANTS ON CUINEN CLOTXA
· Restaurant Magda (Ascó)
· Restaurant el Casal (Benissanet)
· Restaurant Casa Castro (Flix)
· Restaurant Fornielles (Flix)
· Restaurant Pas de l'Ase (Garcia).
· Restaurant Molí de Xim (Miravet).
· Pizzeria Carusso's (Móra d' Ebre)
· Restaurant la Creu (Móra d' Ebre)
· Restaurant Piscolabis (Móra d' Ebre)
· Restaurant Turú (Móra d' Ebre).
· Restaurant Ferran (Móra la Nova)
· Heavens's Door (Móra la Nova)
· Restaurant Can Secundino (Móra la Nova)
· Restaurant Mas de Subirats (Móra la Nova)
· Restaurant lo Fornet de les Sorts (Rasquera)
La festa gira al voltant de la clotxa, un plat tradicional de la comarca de la Ribera d'Ebre que els seus orígens es perden en el temps.
Els pagesos de la zona se'l preparaven el dia que tenien que realitzar les tasques pròpies del camp, i consisteix en un pa buidat que fa de carmanyola per portar diferents ingredients com poden ser arengades, cebes, tomàquets, cabeces d'all i oli de la Ribera d'Ebre.
··· PROGRAMA D'ACTES ···
· 10 30 h: Cercavila amb la Banda de Benissanet
· 11 h: Pregó a càrrec de J Jardí Serres, director de l'Institut Escola d'Hoteleria i Turisme de Cambrils
· 1.30 h: Repartiment de clotxes
· 13 h: Concert fi de festa amb Marta & Gregori (13 h)
Per a poder degustar una clotxa, cal adquirit prèviament un tiquet a l'Ajuntament de la Palma d'Ebre. Entrades Preu del tiquet: 3 €
A les 10 h fem Lo Mandongo.
Amb un esmorzar popular a base de torrades amb botifarra, arengades i cansalada virada per degustar l'oli d'oliva de la cooperativa.
Amb fira de productes del porc, fira de brocanters, tastets d'especialitats locals, dinar tradicional de matar porc, mostra de joguines, manualitats i fotografia (Joan Novich), presentació del llibre La cuina modernista de Jaume Fàbrega, sardanes amb la Principal de Banyoles, actuació dels Grallers i Geganters de La Cellera de Ter Per a tenir-ne una informació més detallada, consulteu el facebook de l'ajuntament
Entrades Preus del dinar: 13 € (menú) i 4 € (serveis: taula, cadira i coberts) El menú infantil val 9 €.
Amb venda de tortells, II Mercat del Pagès, I Fira d'Artesania Creativa, mercat setmanal, demostració d'agility a càrrec d'Els dimonis de Bàscara (de 12 a 13.30 h al Paller d'en Xirau) i actuació d'El Pot Petit (16.30 h a la Plaça de l'Església) Vegeu el programa detallat
Amb tast d'embotits, tallers, demostració de cuina volcànica, Ball del Porc i del Xai, balls de bastons, marxa popular i altres activitats Si en voleu tenir una informació més detallada, consulteu el programa
Amb parades d'artesania, passejada infantil amb ponis, trobada d'intercanvi de plaques de cava, trobada de puntaires, trobada de motoristes i altres activitats Consulteu el web de la fira
Es tracta d'una ruta-concurs de tapes d'autor per hotels urbans en la qual el producte local, la innovació gastronòmica i la sostenibilitat tenen un paper decisiu.
Durant l'edició, cada hotel oferirà 2 tapes diferents: una tapa a concurs, que serà valorada per un jurat professional, i una tapa solidària, fora de concurs, els beneficis de la qual estaran destinats a una causa social o ambiental.
El públic assistent també podrà votar les tapes a concurs i participar en el sorteig de suculents premis El preu de la tapa més beguda (cava, vi o còctel) estarà entre 4 i 8 euros.
Informació detallada a l'enllaç "Hotel Tapa Tour"
Segons els organitzadors el festival és un espai de trobada on els veïns i veïnes tenen la possibilitat de conèixer i de compartir els seus secrets culinaris És un espai que permet combatre la desinformació, les exageracions i mitges veritats El Festival és la cassola de la trobada en què es barregen el coneixement, la informació i la veracitat i on no hi ha una sopa més valuosa que una altra, totes participen en igualtat de condicions.
El festival vol ser un punt de trobada dels amants de la cervesa artesana El BBF té la voluntat de mostrar les bondats d'aquest gènere de cervesa al gran públic, així com les darreres novetats a la gent del sector.
L'eix principal del festival serà una gran barra de 50 tiradors on degustar una gran varietat de cerveses artesanes (300 diferents que aniran rodant), tant del país com convidades de fora, totes elles exclusivament de barril Hi haurà també una oferta de menjar per acompanyar la beguda.
Aquest esdeveniment vol posar de relleu la cervesa com un producte gastronòmic i ser-ne una plataforma on tastar novetats i conèixer varietats, però no és un lloc on beure en quantitats Es complementa amb un programa d'activitats on trobareu un munt de tastos, conferències i taules rodones on compartir i enriquir allò que anomenem cultura cervesera. Entrades El Festival funciona amb gots i monedes propis (en els punts de venda) El preu de la degustació varia en funció de la varietat de cervesa escollida.
Entrada: 7€ (got, guia i 2 monedes) http://www.youtube.com/watch?v=EDTPVHjD1NA
Alimentària 2016 manté i potencia els seus pilars bàsics de creixement: internacionalització, innovació, gastronomia i especialització sectorial, al costat d'una atractiva renovació d'alguns dels seus salons i continguts
Trenta-cinc restaurants de Cambrils ofereixen els seus menús amb la carxofa com a protagonista principal.
Amb la VII Trobada d'intercanvi de col·leccionistes de plaques de cava, parades d'artesania, degustació de mongetes, venda de carbó fet i de mongetes conreades al poble, actuació musical familiar El pot petit amb l'espectacle Riallades, concurs de ball de bastons, demostració de com fer una banasta i altres activitats Si en voleu tenir una informació més detallada, consulteu el programa.
Coincidint amb el tradicional Mercat del Ram, tindrà lloc una nova edició de Lactium, la fira del formatge artesà, que es farà a la Plaça dels Màrtirs, on una cinquantena d'expositors mostren tot tipus de formatges i de derivats làctics Els amants d'aquests productes tenen al seu abast més de 500 formatges i diverses activitats relacionades amb la seva degustació La majoria dels expositors són de Catalunya, però també n'hi ha d'Andalusia, Aragó, Castella i Lleó, Galícia i el País Basc Acompanyant els làctics, hi haurà vins amb denominacions d'origen catalanes i cerveses artesanes
Al costat de les parades es delimita una zona on s'hi faran tallers, tastos guiats, presentacions i degustacions Els preus són populars i no cal inscripció prèvia
Com a novetat d'aquest any, hi haurà una zona de pastisseria, amb el làctic com a ingredient principal, on el visitant podrà veure el procés d'elaboració dels postres i també degustar-los.
Més informació a l'enllaç "Fira Lactium". Entrades Entrada gratuïta.
Més informació:
www.smartconsulting.es
Gran mostra gastronòmica a la comarca del Vallès Restaurants, food trucks, cellers, xarcuteries, forns de pa oferiran una excel·lent oferta dels seus plats, tapes, vins, caves, cerveses, productes ecològics, olis, productes gourmet i especialment el sector del pa A més en els tres dies de la fira tindrem activitats dirigides a la participació del públic infantil i adult entre, cursos de tall de pernil, tasts, cates de vi i olis, cursos de rebosteria creativa, masterclass de cuina, com elaborar sushi, ceviche, com fer pa a casa Els millors xefs i especialistes impartiran aquestes activitats.
El esmorzar populars amb la truita d'espàrrecs com a principal protagonista, un dels atractius de la fira, prèvia adquisició d'un tiquet per dos euros, els visitants poden degustar, entre altres producte locals, les típiques truites d'espàrrecs.
· Dissabte dia 13 també tindrà lloc una interessant xerrada sobre els 10 anys que compleix la Taula del Sènia i que pronunciaran la seua gerent, Tere Adell i l'impulsor i actualment assessor de l'entitat, Jaume Antich.
El concurs de recol·lecció d'espàrrecs o un espectacle col·loqui anomenat L'interior i protagonitzat per La Rabera eclèctica, són algunes de les moltes activitats paral·leles que presenta la 13éna edició de la fira godallenca que aquesta passada setmana ja va presentar el tríptic informatiu de la mateixa.
El dia 27 de febrer, Festa de la Carxofa al Pavelló Firal (11 h). Entrades Tiquets degustació dels diferents restaurants d'Amposta i Poblenou, 2 i 3 €.
Els diferents restaurants ganxons ofereixen menús grastronòmics basats en el bacallà i el peixopalo (bacallà assecat sense salar) Vegeu l'explicació detallada que inclou els menús que s'hi ofereixen
Restaurants, food trucks, cellers, xarcuteries i forns de pa oferiran una excel·lent mostra dels seus plats, tapes, vins, caves, cerveses, productes ecològics, olis, productes gourmet i, a més, hi haurà un espai dedicat als entusiastes del pa Durant els tres dies de la fira es faran activitats adreçades al públic infantil i adult, com són: cursos de tall de pernil, tasts, cates de vi i olis, cursos de rebosteria creativa, masterclass de cuina, com elaborar sushi, ceviche, com fer pa a casa, etc Xefs i especialistes de reconegut prestigi impartiran aquestes activitats.
La Diada de la Truita amb Suc d'Ulldemolins és un exemple de festa de nova creació, a partir d'un menjar tradicional, que és possible gràcies a la implicació de bona part de la població i que ha esdevingut un factor de promoció i dinamització econòmica de la població, alhora que un tret d'identitat de la comunitat
|