Agenda gastronòmica
Consulta l'agenda gastronòmica de Receptes.cat
Fira dedicada a productes derivats de l'ou i artesanals de la comarca de la Segarra aquesta és la 19a edició.
Amb fira d'artesania i alimentació, tallers per a la mainada, exposició de cistells, mostra de diferents tipus d'oli, passejades amb poni, concert de combos, cantada d'havaneres amb el grup Els Pescadors de l'Escala (19 h) i altres activitats Vegeu-ne el programa detallat
Caldes de Montbui celebra les Jornades Gastronòmiques de les Cireres, amb concerts als restaurants i degustacions de plats, postres i licors inspirats en la fruita de temporada.
La cirera primerenca, producte típic de l'horta calderina, torna a ser l'eix de l'oferta gastronòmica i cultural de la vila termal durant els mesos de juny i juliol Restaurants, fleques, pastisseries, gelateries i vinoteques s'afegeixen a la celebració amb degustacions de plats, dolços i licors inspirats en la cirera També hi haurà sopars amenitzats amb concerts a càrrec de grups musicals.
Per a tenir-ne una informació més detallada, consulteu el programa de les jornades.
Aquest festival pretén divulgar i promoure les noves maneres i tendències de la gastronomia Hi haurà xerrades i actes festius per a tothom.
ACTIVITATS COMPLEMENTÀRIES
Actuació del trio Big Menú
Hip hop
Pati del Museu de la Pell, 13 h
Sessió de DJ's Albert Compte i Albert Cirera
Jazz Blues, Rithm...
Pati del Museu de la Pell, de 15 a 24 h
Actuació de Gabacho Maroconnection + DJ's The Rigodonians
Pati del Museu de la Pell, 24 h
Clourà també les activitats esportives escolars impulsades durant el curs pel Consell Esportiu Sabadell i l'Ajuntament.Altres organitzadors:
Ajuntament de Sabadell
Des del mes d'octubre, més de 10.000 nens, nenes i joves han practicat esport setmanalment a les diferents lligues, trobades i campionats programats des del Consell Esportiu.
L'activitat prevista a les Pistes Municipals Josep Molins començarà a les 9 del matí i s'allargarà fins a les 12 del migdia Hi haurà futbol 4x4, bàsquet 3x3 i voleibol 6x6.
Propostes a les quals s'hi han inscrit 147 equips i prop de 1.000 participants D'altra banda, a la Pista Coberta, a partir de les 11 del matí, hi haurà exhibicions de gimnàstica rítmica, gimnàstica artística, hip hop, funky, karate.. Un total de 27 exhibicions i uns 350 participants.
Coincidint amb aquesta diada, i com és habitual, es lliuraran els premis als primers classificats del Concurs Cultural Esportiu (11,30 h Sala de premsa de la Pista Coberta), que ha comptat amb 1.700 participants.
D'altra banda, es lliuraran els Premis dels Jocs Escolars, guardonant els tres primers classificats de cada esport i categoria Així mateix, i com a novetat aquest curs, es donaran els premis de Joc Net als equips que han pres part amb més esportivitat a cada esport i categoria Tant els premis als equips guanyadors dels Jocs Escolars com de Joc Net es donaran a partir de les 12.30 h a la zona de competició de la Pista Coberta als equips de bàsquet, handbol i voleibol i a les 13.20 h als equips de futbol sala.
La jornada compta amb la col·laboració de Mercavallès, que donarà fruita a tots els participants per a fomentar els hàbits saludables, i de Cobega, que donarà beguda a tots els esportistes D'altra banda, durant la Diada un dels patrocinadors, Agrupació Assegurances, sortejarà un cap de setmana amb hotel entre tots els assistents.
S'acosta Sant Joan i la revetlla..., us atreviu a preparar un dels postres mes tradicionals per aquesta nit? en Xavier Castillon ens ensenyarà a preparar les diferents Coques i us endureu un bon tall! Entrades Preu: 12 € + materials
Per segon any, La Rambla esdevé un autèntic passeig gastronòmic, vestit de diferents temàtiques culinàries Els 50 establiments participants es repartiran entre 5 zones amb propostes que defineixen la gastronomia barcelonina: Cuines d'Autor, Cuines Tradicionals, Tapes i Platillos, Dolç "on the go" i Cuines del Món Tast a la Rambla ofereix una ocasió única per degustar plats d'alta cuina -molts d'ells procedents d'establiments amb estrella Michelin, a un preu de 4,5 euros cada tapa Paral·lelament a la degustació, Tast a la Rambla proposa un programa d'activitats i tallers a l'Arts Santa Mònica (Rambla de Santa Mònica, 7).
Per conèixer tots els establiments implicats i el programa complet, podeu consultar l'enllaç enomenat "Tast a la Rambla".
El Mercat del Préssec de Sant Pau d'Ordal permet, durant els caps de setmana d'estiu, l'intercanvi comercial directe entre els productors de préssec d'Ordal i els consumidors amants d'aquesta fruita tan apreciada.
L'objectiu de l'esdeveniment és convertir el centre de Tarragona en un gran aparador dels vins de la DO Tarragona a la ciutat que dóna el nom a la DO 20 cellers que donaran a provar més d'un centenar de vins
El tiquet de la Fira del Vi de la DO Tarragona donarà dret 6 degustacions de vi, una copa serigrafiada i un porta copes editat especialment per a l'ocasió A banda de les degustacions, la fira ofereix activitats paral·leles.
Podeu consultar informació de la Fira a l'enllaç anomenat "Fira del Vi". Entrades Degustació: 10 € Vídeo d'una de les Fires del Vi a Tarragonahttp://www.youtube.com/watch?v=s5GD92_OiNI
Tradicionalment, la ratafia s'elabora pels volts de Sant Joan, que és quan les herbes estan en el seu millor moment Durant l'itinerari es reconeixeran les plantes útils per a l'elaboració de la ratafia Amb el guiatge de Dani Tarrés Céspedes, enginyer de forests Durada: mig dia Vegeu-ne l'explicació detallada Cal inscriure-s'hi prèviament
Entrades Preu: 6 €
Amb parades de cireres del municipi i altres productes tradicionals
Programa d'activitats
- 7a Marxa Popular organitzada pels Xiquets de Llers (8.30 h, preu: 5 €, que inclou esmorzar i obsequi)
- Inauguració de la Fira (10 h) Es podran visitar l'exposició del casament de l'Avi Cirera.
- 6a Trobada ornitològica amb exposició d'ocells
- 12a Trobada intercomarcal de col·leccionistes de plaques de cava
- 12a Trobada de puntaires
- 9a Trobada de cotxes d'època i concentració de Seat 600 (11 h)
- Demostració del joc de les bitlles catalanes (11 h)
- Sessió de partides simultànies d'escacs organitzada pel Club d'Escacs Dotze Castells de Llers (12 h)
- Cercavila de caprgrossos amb l'acompanyament dels Gegants de Castelló d'Empúries, els Gegants de la colla l'Espàrrec de
Vilaür, els Gegants d'Albanyà, els Grallers d'Espolla i el Grup d'Instruments Tradicionals Catalans Els GraLlers.
- Dinar de germanor (14 h)
- Cantada d'havaneres amb la Garota de l'Empordà (18 h) Fira de la Cirera de Llers 2013 Font: Kanal 25http://www.youtube.com/watch?v=GY5Nt7Rg02c
La cuina de l'Ametlla de Mar ofereix una àmplia i rica carta de plats amb el peix blau com a principal protagonista, cuinat de mil maneres, seguint receptes tradicionals o apostant per noves creacions gastronòmiques.
· Dia 14 de juny: XXI Diada dels Fideus Rossejats a l'Ametlla de Mar.
Podeu consultar més informació a l'enllaç anomenat "Jornades". http://www.youtube.com/watch?v=
Sessions teòriques pràctiques a on per mitjà de coaching i exercici físic i entrenament funcional trauràs tot el teu potencial
L'Espai Ermengol-Museu de la ciutat de la Seu d'Urgell torna a organitzar un nou cicle de visites a formatgeries artesanes de l'Alt Urgell L'objectiu és donar valor a aquest producte agroalimentari del territori i als seus productors, difondre la cultura pirinenca, així com el coneixement de les característiques i producció del formatge com a part d'aquesta Cada mes es visitarà una de les sis formatgeries artesanes que formen part d'aquesta ruta.
Aquesta proposta engloba un seguit de tastos comentats de formatge que aniran a càrrec dels mateixos formatgers o d'altres professionals vinculats al món del formatge L'objectiu d'aquestes sessions és que els assistents, a part de degustar formatge, puguin ampliar els coneixements d'aquest producte agroalimentari per poder-li donar el valor afegit que es mereix.
La proposta consta de sis sessions:
- Diumenge 24 de maig, visita a Mas d'Eroles d'Adrall.
- Diumenge 26 de juny, visita a la formatgeria Serrat Gros, d'Ossera.
- Diumenge 26 de juliol, visita a la formatgeria artesana Baridà, de Bar.
- Diumenge 23 d'agost, visita a la formatgeria artesana Castell-llebre, de Castell-llebre.
- Diumenge 20 de setembre visita a la formatgeria l'Oliva d'Oliana.
- Diumenge 25 d'octubre visita a la formatgeria artesana la Reula.
Per poder participar en aquesta ruta cal fer una inscripció prèvia que es gratuïta.
Hi participen 12 restaurants tossencs, que formen part del col·lectiu que potencia la cuina tradicional tossenca Vegeu l'explicació detallada
Amb mostra i venda de cireres dels diferents productors i diferents activitats complementàries: 4t Terç de Marató de Muntanya Cirera de Terrades, inflables per a la mainada, concurs infantil de pintura ràpida, actuació de banda de percussió, xanquers i escupidors de foc dels Diables de l'Onyar i actuació de la colla castellera Vailets de l'Empordà Per a tenir-ne una informació més detallada, vegeu el programa
Taller de tast de vins i cerveses a Móra d'Ebre
L'Antena del Coneixement de la Universitat Rovira i Virgili i la Regidoria de Cultura, Festes i Joventut de l’Ajuntament de Móra d’Ebre organitzen un Taller de tast de vins i de cerveses artesanes els dies 2, 9 i 16 de juny, a les 19.30 h El dia 2 l'activitat tindrà lloc al Restaurant Turú; el dia 9, al Sota de Copes, i el dia 16, a l’Hostal La Creu Les sessions les dirigirà Sandra Rico, enòloga Es tastaran vins de la denominació d'origen Terra Alta i cerveses artesanes de la Ribera d'Ebre, tot acompanyat de les especialitats dels restaurants col·laboradors Inscripcions al Casal de Jubilats o bé a l’Ajuntament de Móra d’Ebre 977 400 012.
De nou els vins de la Denomació d'Origen Empordà es presenten a Girona S'hi podran degustar amb tranquil·litat i sense pressa els vins de 15 cellers representatius de l'Empordà
Entrades Preu de la degustació de vins: 5 € (inclou copa i 5 tiquets)
Preu de la degustació de tapes: 5 € (inclou 4 tiquets de tapes)
Durant aquests dies l'emblemàtica plaça Llibertat de la capital del Baix Camp serà l'escenari d'una nova edició de la fira que aplega a totes les Denominacions d'Origen del Territori: Catalunya, Conca de Barberà, Montsant, Tarragona, Terra Alta i la DOQ Priorat Un certamen que enguany arribarà a la setena edició amb el propòsit de mantenir-se com una de les fires de referència del sector a tot Catalunya.
És una de les més de 50 jornades gastronòmiques vinculades als productes de qualitat que es conreen al Maresme i una oportunitat excel·lent per tastar i gaudir d'aquest fruit exquisit.
Informació detallada a l'enllaç "Programa de les Jornades", on també trobareu receptes per cuinar aquest producte.
Les croquetes de l'àvia, l'olor del suquet de la mare, els sopars amb els amics… El 3r "Yo Pongo" Internacional de Tarragona vol ser un espai de trobada entre persones d'arreu que comparteixen un plat que els evoca records sobre els seus orígens, la seva terra.
Volem celebrar la diversitat de la nostra ciutat en un ambient festiu per trencar estereotips i fronteres Amb la gastronomia, superarem els murs entre cultures Per participar-hi només has de portar algun plat que et porti bons records i venir a compartir-lo.
En aquesta tercera edició, diferents actuacions també ompliran l'escenari. Entrades Entrada lliure
Aquestes jornades, tenen com a protagonista a la patata, producte de gran tradició culinària, i un dels eixos bàsics de la gastronomia, tant de la tradicional com de la més creativa i elaborada
Una cinquantena de cuiners i cuineres no professionals de Santa Cristina d'Aro i rodalies presentaran els resultats de les seves habilitats en els fogons Vegeu l'explicació detallada
Entrades Es vendran anticipadament els tiquets a la Boutique Romy, a la Carnisseria Deulofeu i al Forn de Pa M Pijoan Preu: 11 € (6 tastets) Per als menors de 10 anys el tiquet val 3 € (1 tastet i 1 postre).
Dins de la programació d'activitats de 2015 de la Casa Màgica
A càrrec de Domènec Argilès, enginyer industrial expert en processos de fabricació del cafè i Martí Badosa, enginyer tècnic industrial químic i expert en producció i qualitat del cafè Seguidament hi haurà una degustació de diferents varietats de cafè
Entrades Entrada lliure.
|