Agenda gastronòmica
Consulta l'agenda gastronòmica de Receptes.cat
Les Regidories de Cultura i Esports i les entitats esportives del poble tornen a posar en marxa diversos campus i casals d’estiu i tot un seguit d’activitats infantils i juvenils Les inscripcions comencen per la majoria de cursos el dilluns 1 de juny i es poden fer a l’OAC, a l’edifici de l’Ajuntament, de dilluns a divendres de 9 a 14:00 hores i dimecres de 16 a 19 hores Consulteu en aquesta mateixa pàgina el banner amb tota la informació La Regidoria d’Esports oferirà un campus poliesportiu per a nens i nenes que hagin acabat 1r de Primària i fins a 2n d’ESO, i també un casal d’estiu per a nens i nenes que hagin acabat P3, P4 i P5 La Regidoria de Cultura, per altra banda, també organitzarà un casal d’estiu al Casal de Cultura, per a nois i noies de 1r de Primària i 2n d’ESO Tots començaran el 23 de juny i acabaran el 24 de juliol, en horari de 9 a 13h En horari de tarda, de 15 a 17h també s’organitzarà un casal de tarda I, a més, també es pot reservar el servei d’acollida i de menjador I un any més, hi ha la temporada de piscines, que s’inicia el 13 de juny i s’allarga fins al 13 de setembre D’altra banda, l’AMPA de l’Escola Ginesta també organitza el seu programa d’estiu, entre el 22 de juny i el 31 de juliol, amb un munt d’activitats culturals, esportives i de lleure.I el “Viu l’estiu” també és possible gràcies a les entitats esportives de Matadepera, com el Club Futbol , el Club Bàsquet, el Club Patí i el Club Cros Matadepera, que organitzen els seus campus en què es combina l’aprenentatge de l’esport amb el lleure.Una reunió informativa sobre tot plegat tindrà lloc el proper 27 de maig a les 6 de la tarda al Camp de Golf Municipal.
Descripció:
Astronomia infantil amb la projecció de l'audiovisual "Distàncies estel·lars" i observació del sol
Fira de vins empordanesos de gammes mitjana i alta Aquesta mostra s'adreça als professionals dels sectors vinícola i gastronòmic així com al consumidor final Hi haurà diferents activitats complementàries com tasts, visites guiades i altres
Entrades Preu del ticket: 20 €
La Fira Internacional de Pastisseria Creativa BCN&CAKE, és un punt de trobada de botigues, escoles, bakeries, fabricants, autors de blocs, majoristes de matèries primeres i packaging.
El programa de la Fira inclou, a més, diverses activitats gratuïtes, cursos, concursos i altres propostes.
Informació detallada al web de la Fira.
Podeu consultar més informació a l'enllaç anomenat "Programa d'actes" A l'enllaç "Història del Mercat", trobareu els inicis d'aquesta tradició. Festa del Mercat a la Plaça d'Ampostahttp://www.youtube.com/watch?v=
A càrrec de Josep Bullich, assessor gastronòmic psicoestètic.
Amb motiu de la Fira i Festa de l'Allioli de Creixell (Borrassà, 31 de maig)
Activitat destinada a nens i nenes de fins a 14 anys A càrrec de Dani Batlle, Rosa Camacho, Joan Llavaneras i Maria Viñas Cada alumne ha de dur un morter, una mà de morter i un setrill Els ingredients (alls, oli i sal) ja seran al Museu Cal inscriure-s'hi prèviament
Entrades Activitat gratuïta
L’Ajuntament de les Borges Blanques ha iniciat aquesta setmana a la Borrassa la 6a edició dels cursos d’iniciació i perfeccionament d’informàtica que, amb una durada de 30 hores, es duen a terme de les 9:30 a les 12 hores, des de l’11 fins al 26 de maig En aquesta ocasió, els 10 inscrits fan les classes pel matí, però per la tarda, entre les 16 i les 20 hores, poden accedir a l’aula de forma opcional per tal de consultar, practicar i resoldre dubtes.
TAST SOLIDARI VI PER VIDA
Dissabte, 23 de Maig
Hora: 18:00 Lloc: Pavelló firal
« Tornar
9 establiments participem en aquestes jornades Matheu's, La Font de Sant Pere, Hotel Nova Sénia Gourmania, Pizzeria-Pastisseria Xaloc, Moli l'Abad, Punt de Trobada, Casa Manolo, Pastisseria La Manjoia i Granja Pallerols.
Podeu consultar informació de les Jornades a l'enllaç anomenat "Jornades Gastronòmiques".
Es tracta d'un esdeveniment dedicat a la gastronomia popular A més de la participació d'expositors alimentaris, també es fan representacions d'oficis tradicionals i es realitzen espectacles diversos per tot el nucli antic de la vila (concursos, tallers gastronòmics, actuacions musicals...) amb l'objectiu d'atreure el major nombre possible de públic.
Podeu consultar informació de la Fira a l'enllaç anomenat "Fira gastònomica".
Amb diferents activitats tals com el Concurs Internacional de l'Allioli, degustació d'alliolis, dinar popular i altres
XXI Fira i Festa de l'Allioli de Creixell (any 2012) S'hi va premiar Joan Roca, xef del Celler de can Roca.http://www.youtube.com/watch?v=sys9nDlG7YA
Amb tast de pa amb vi i sucre i pa amb oli, taller de manualitats, representacions de l'obra de teatre Podem a càrrec del grup Cistell'Act i altres activitats Vegeu-ne el programa
La Firacóc 2015, l'aparador gastronòmic de la Festa Major de maig de Tàrrega, aplegarà els forners i pastissers que posaran a l'abast del públic un ampli ventall de varietats de coca de recapte i d'altres productes de fleca.
Els visitants tindran l'oportunitat d'adquirir-hi els cócs més clàssics (escalivada, carabassó, samfaina, arengada.. ), així com receptes innovadores Com ja és costum, també s'hi podran trobar altres exponents de fleca com coca, panadons, orelletes, bunyols o rosquilles, conjugant el dolç i el salat, que compartiran espai amb altres atractius com formatges i embotits L'accés és gratuït i el visitant també té la possibilitat de fer tastets de tot allò exposat. Entrades Entrada gratuïta.
Agenda » Agenda » Teatre "La mujer que cocinó a su marido"Divendres 15, 22 i 29 de maig i dissabte 16, 23 i 30 de maig, a les 21.30 h | Sala petita Can Ventosa (Aula 3, entrada pel carrer de Pere Francès) Autor: Debbie Issit · Director: Antonio Cantos · Companyia: AMC Producciones · Intèrprets: Ariadna Leo, Àngels Martínez i Juanjo Torres · Teatre Petit format
Una comèdia negra, una dona indignada, un marit infidel, una amant, una separada, un exmarit, una esposa jove, un aniversari de noces, una invitació a sopar, un amant d’Elvis, una cuinera, un estómac insaciable, un accident, una dona nova.Sharehttp://www.eivissa.es/portal/index.php?option=com_content&view=article&id=6978%3Aqla-mujer-que-cocino-a-su-maridoq&catid=181%3Ateatre&lang=caTweetShare
Amb el Mercat del Pa i la Fira d'Artesania i del Producte Natural, recapte d'aliments solidaris, la Gran Batalla de la Farina i la visita gourmet per Castelló d'Empúries, entre d'altres activitats Per a tenir-ne una informació més detallada, consulteu el programa
Els diferents restaurants de Begur ofereixen l'opció de degustar un menú especial integrat per plats que tenen com com a base el peix de roca Vegeu l'explicació detallada.
Activitat gratuïta
Per més informació contactar amb l'entitat organitzadora.
En total 18 dies durant els quals es podrà assaborir el bo i millor sorgit dels fogons dels restauradors de Tarragona, en format de tapa.
Enguany el Tarragona dTapes torna a ser solidari, seguirà col·laborant amb el Banc de Sang i Teixits de tal manera que tots aquells que durant els dies de la campanya donin sang a Joan XXIII rebran un val bescanviable per una tapa a qualsevol dels establiments participants al Tarragona dTapes L'any passat es va encetar aquesta col·laboració i va ser molt reeixida.
Pel que fa als premis a més de la Forquilla d'Or al guanyador absolut i les tres Forquilles de Plata per cadascun dels guanyadors de les tres zones de tapes de la ciutat (Part Alta, Centre i Serrallo) en aquesta edició es lliurarà el Premi Moritz a la millor tapa maridada amb cervesa i el Premi a la millor Tapa Nuit.
Tota l'actualitat del VII Tarragona dTapes es pot seguir a través de l'APP específica i oficial (des de la que, també, es pot votar i localitzar els establiments), mitjançant Facebook o proveïts del Tapòdrom.
· Dia 10 de maig: XXV Diada de l'ostra del Delta
Amb concurs de Mestres Romescaires.
Podeu consultar informació de les Jornades a l'enllaç "Romesco a Cambrils". http://www.youtube.com/watch?v=
Els restaurants participants introdueixen dins la seva carta diferents plats elaborats amb el producte estrella: el pop, protagonista d'aquestes jornades per ser un mol·lusc que habita en grans quantitats als fons rocosos de la costa de Mont-roig, i especialment a les cales de Miami Platja A més, les seves propietats nutritives i alimentàries fan que sigui un producte amb un gran ventall de possibilitats gastronòmiques dins de la cuina mediterrània
Podeu consultar més informació a l'enllaç anomenat "Jornades del Pop". Vídeo de les Jornades Gastronòmiques del Pop de l'any 2012http://www.youtube.com/watch?v=Xka-2eKAKsI
Amb sessions de maridatge de vins dolços i aperitius amb la sommelier Laura Masramon, sessions de maridatge de vins dolços i postres amb el sommelier Joan Benejam, fira de degustació i venda, concert de Joan Dausà i altres activitats Vegeu el programa detallat
La Fira "Empordà, cuina i salut" té com a objectiu de posar en valor els beneficis per la salut d'una alimentació conscient i de qualitat Una proposta per tornar als orígens, on la dieta mediterrània, els productes de Km0 i slow food eren la pràctica diària.
La Fira es dinamitzarà amb diferents activitats com conferències, tallers, degustacions i espectacles infantils, entre d'altres Vegeu-ne el programa detallat
|