La inauguració de la fira anirà a càrrec dels Aldeans impulsors dels projectes Pla dels Catalans, Villa Retiro i Catedral del Vi al Pinell de Brai Francesc López Gilabert i Joaquim López Gilabert.
Podeu consultar informació de la Fira a l'enllaç "Fira de l'arròs".
Un esdeveniment dedicat a posar en valor la restauració de Salou i els productes DOP a més dels productes Gourmet provinents d'arreu del territori català
Hi ha programades una sèrie d'activitats i tallers complementaris durant els tres dies per a gaudir amb tota la família L'any passat en tres dies es van superar les 25.000 degustacions.
Divendres 17 a les 17.30 h es donarà el toc d'inici als tres dies plens de gastronomia L'acte inaugural serà a càrrec de l'alcalde, Pere Granados, acompanyat de tres xefs de la província de Tarragona que han estat guardonats amb estrelles Michelin: Joan Bosch de Can Bosch (Cambrils), Fran López Gilabert de El Torreó de l'Indià (Xerta) i Jeroni Castell del restaurant Les Moles (Ulldecona).
Amb la participació de 13 restaurants, El Pozo, Costa Dorada, Faristol, Yola, Bruixes de Burriac, La Bella Vita, Taberna del Mar, Les Bruixes, Pizzeria Solocomo, Tapacadabra, Cal Vitali, Club Marítim, i Park.
Més informació a l'enllaç "Jornades gastronòmiques".
Dijous, 30 d'abril de 2015 - 7 h tardaLa cuina dels vallesans: receptes i productes de la terra, de Pep SalsetesTast de llibresSETMANA LITERÀRIAPresentació del llibre La cuina dels vallesans: receptes i productes de la terra, de Pep Salsetes, a càrrec de l'autor.Per als qui diguin "un altre llibre de cuina", s'equivoquen, aquesta publicació vol ser diferent La majoria s'escriuen davant l'ordinador, però aquesta ha sorgit d'entrevistes fetes a persones generoses dels seus coneixements, de la majoria de poblacions vallesanes Els vallesans, formats amb aquesta barreja de tradicions, productes, paisatge i cuina, fan que la comarca, en temes d'alimentació, sigui una de les capdavanteres de Catalunya. Amb la col·laboració de la llibreria Alguer 7 Menús i restaurants dels Sabors Literaris 2015Programa Sabors Literaris 2015Lloc: Biblioteca l'EscorxadorAdreça: Pg de la Rectoria Vella, 10Tipus d'acte: Literatura
"Un tastet del delta" ens ofereix una visita gastronòmica on un plat molt conegut com és l'arròs caldós farà de fil conductor de l'activitat, que ens permetrà descobrir una gran diversitat de productes que existeixen en un espai relativament petit Veureu com els ingredients d'aquest plat tradicional han passat de ser uns aliments bàsics a esdevenir un producte gourmet.
Al final de la visita els participants gaudiran d'un petit tastet amb productes de la terra.
Aquesta activitat també es pot fer altres dies sota petició, grup mínim de 6 persones i reserva prèvia amb antelació.
Entrades Preu: 14 € (inclou la visita a tots els espais de MónNatura Delta) Imprescindible reserva prèvia.
Els nens i nenes que hi participin han d'anar acompanyats per persones adultes Cal inscriure-s'hi prèviament (al tel 972 250512)
Podeu seguir l\lquote actualitat de la Diada de Sant Jordi a Twitter amb l' etiqueta #SantJordi2015.
Amb visites guiades, enocaiac, enosenderisme, tast de vins, packs d'hotel i activitats enoturístiques, proposta Music & wine i formatges i altres activitats Vegeu-ne el programa detallat
Durant els mesos d'estiu la nostra pell esta més exposada a l'acció del sol, per protegir-la i no perdre elasticitat, ni hidratació, podem fer algunes coses a nivell d'alimentació, en aquest taller t'ho expliquem!
Dilluns, 18 de maig - Divendres, 29 de maig
Espai Brotes. (c/ del Bruc, 46, L’Hospitalet de Llobregat ), L'Hospitalet de Llobregat
Jornada gastronòmica intercultural
Solidaritat
Data: dissabte 18/04/2015 de les 12:00 a les 14:00
Lloc: Plaça de les cultures
Organitza: Entitats i Ajuntament de Canovelles
Jornada amb activitats gastronòmiques de les entitats
Punkaire Brutal Show
Joventut
Data: dissabte 11/04/2015 a les 22:30
Lloc: El Campanar
Organitza: Col.lectiu Punkaires
Concert amb els grups
Himura de Saragossa - grindcore, death metal
El Kaso Urkijo de Viladecans - grindocre iberiko
A Tomba Oberta de Barcelona - metall mort
Assot del Montseny - death'n roll
Criba de Montornès del Vallès - metal hardcore crust massover
Preu d'entrada 5 euros
Agenda
»
XVIII Jornades Gastronòmiques del Plat de Mataró i les Jornades Gastronòmiques de la Cuina del Pèsol del Maresme 2015
XVIII Jornades Gastronòmiques del Plat de Mataró i les Jornades Gastronòmiques de la Cuina del Pèsol del Maresme 2015Fruit de l’elaboració dels productes autòctons mataronins neix el Plat de Mataró: Pèsols amb Sèpia i Patates, un plat guisat de cuina mediterrània que té les seves pròpies jornades El gust del pèsol de floreta i la seva qualitat fan que sigui conegut arreu com a "la perla verda del Maresme" Tema: JornadesDel 19/03/2015 al 30/04/2015Lloc: Diversos Restaurants participants de MataróA càrrec de: Gremi d’Hostaleria i Turisme de Mataró i el Maresme, i Consorci de Promoció Turística Costa del MaresmeDocuments:Programa XVIII Jornades Gastrònomiques El Plat de MataróOpuscle Jornades Gastronòmiques de la Cuina del Pèsol del Maresme 2015 Les Jornades del Plat de MataróEn les jornades del Plat de Mataró (pèsols amb sèpia i patates) hi participen els restaurants mataronins Alsus, Caminetto, Can Bruguera, Can Rosendo, Iluro, l'Harmonia, La Girella, La Nova Rosaleda, Mundial i Nuus (Hotel Atenea). El dijous 19 de març a les 12h tindrà lloc la presentació de les jornades a càrrec dels alumnes de l’Escola de Restauració i Cambreria del Gremi d’Hostaleria i Turisme de Mataró i el Maresme al carrer Germans Thos i Codina 43 de Mataró. Les Jornades de la Cuina del Pèsol del Maresme 2015En l’opuscle d’aquestes jornades, surten referenciats tant els productors de pèsol de la comarca com les activitats de caràcter popular que organitzen alguns dels municipis participants. El llibret conté també receptes realitzades amb aquest producte i una relació exhaustiva dels restaurants participants Enguany hi participen restaurants de 18 poblacions del Maresme, on a més dels participants específicament en el Plat de Mataró, s'hi afegeixen els següents restaurants: Bocca, Can Manolo, El Nou-Cents, Rústik, el Quiosc de Can Carreras, la Treva i Sangiovese.
$(document).ready(function()
{
$("div#share").hide();
});
Compartir
href="http://digg.com/submit?url=http://www.mataro.cat/web/portal/contingut/activitat/2015/03/19_Plat_de_Mataro.html"
title="Digg">Compartir a digg
href="http://del.icio.us/post?url=http://www.mataro.cat/web/portal/contingut/activitat/2015/03/19_Plat_de_Mataro.html&title="
title="del.icio.us">Compartir a Delicious
href="http://meneame.net/submit.php?url=http://www.mataro.cat/web/portal/contingut/activitat/2015/03/19_Plat_de_Mataro.html"
title="Meneame">Compartir a Meneame
href="http://tec.fresqui.com/post?url=http://www.mataro.cat/web/portal/contingut/activitat/2015/03/19_Plat_de_Mataro.html&title="
title="fresqui">Compartir a Fresqui
href="http://www.technorati.com/search/http://www.mataro.cat/web/portal/contingut/activitat/2015/03/19_Plat_de_Mataro.html"
title="technorati">Compartir a Technorati
href="http://myweb2.search.yahoo.com/myresults/bookmarklet?u=http://www.mataro.cat/web/portal/contingut/activitat/2015/03/19_Plat_de_Mataro.html"
title="Yahoo!">Compartir a Yahoo
href="http://www.facebook.com/share.php?u=http://www.mataro.cat/web/portal/contingut/activitat/2015/03/19_Plat_de_Mataro.html"
title="facebook!">Compartir a Facebook
href="http://twitter.com/home?status=http://www.mataro.cat/web/portal/contingut/activitat/2015/03/19_Plat_de_Mataro.html&title="
title="twitter!">Compartir a Twitter
href="whatsapp://send?text=http://www.mataro.cat/web/portal/contingut/activitat/2015/03/19_Plat_de_Mataro.html"
title="Whatsapp!">Compartir en Whatsapp (només Iphone)
Dijous, 19 de març - Dijous, 30 d'abril
Diversos Restaurants participants de MataróA càrrec de: Gremi d’Hostaleria i Turisme de Mataró i el Maresme, i Consorci de Promo
Merche és sens dubte un dels majors talents i una de les veus femenines més poderoses que ha donat la música a Espanya Els seus discos d’or i platí i una nominació al Grammy Llatí acrediten el reconeixement públic a una d’aquestes figures que creixen disc a disc, cançó a cançó, per completar el retrat d’una artista plena de personalitat i de naturalitat desbordant.
Divendres, 29 de maig - Divendres, 29 de maig
Salamandra 1Avinguda del Carrilet, 235Merche és sens dubte un dels majors talents i una de les veus femenines més poderoses que
Amb mostra artesana, tast comentat de formatges, presentació de la cervesa minera i del formatge abadessa, concurs de munyir cabres, taller demostratiu de mató i menús temàtics i altres activitats
Activitats complementàries: tallers, conferències, portes obertes al Museu d'Història i al Monestir, visites guiades teatralitzades i altres Se serviran brunyols de postres a diferents restaurants de Sant Feliu de Guíxols Vegeu-ne el programa detallat
Hi participaran 49 restaurants de Girona i també de la resta de la comarca del Gironès i de les comarques veïnes del Pla de l'Estany i la Selva Per a tenir-ne una informació més detallada, consulteu el web de la Setmana Gastronòmica.
Nova edició del curs d'iniciació a l'elaboració de cervesa casolana amb tast inclòs de cerveses artesanes catalanes.
En aquest curs no només aprendràs com produir a casa la teva pròpia cervesa, sinó també a conèixer tots els ingredients que intervenen en l’elaboració, fases, temps, material necessari i consells, amb la finalitat que puguis introduir les variants que més t’agradin i per produir a casa una cervesa amb la teva pròpia personalitat.
Durant les tres sessions, Dissabte 24 d'Abril, Dissabte 9 de Maig i Divendres 5 de Juny, s’elaborarà una cervesa amb l’objectiu final de fer un tast amb altres cerveses artesanals.
Al tast de la tercera sessió (oberta a nous participants) vindran els elaboradors professionals de cada cervesa, i us podran explicar quines son les qualitats que volen transmetre en cada varietat, i potser algún secret d’elaboració.
Les places estan limitades a 15 persones, així que no deixis perdre aquesta magnífica oportunitat.
Per a més informació o reserves premeu l'enllaç o envieu correu electrònic a info@gastournomic.com
Diumenge, 29 de març de 2015 - 11 h matíTaller de CuinaBanc del Temps de Sant CeloniTaller de cuina i dinar posterior Sessions individuals.En aquesta sessio cuinarem Basteles o pastilles (plat típic de la cuina àrab) Hi ha opció vegetariana.Lloc: La ClauAdreça: c Alguersuari, 16Durada: Ultim diumenge de mes fins al junyHo organitza: Banc de Temps de Sant CeloniPreu: 5 € + 30 min usuaris bdtTipus d'acte: Cursos