Agenda gastronòmica
Consulta l'agenda gastronòmica de Receptes.cat
La Fira es porta a terme cada any amb motiu de la festivitat de Sant Josep, i entre els productes que es poden trobar en el marc de la fira hi ha embotits, formatges, vins i caves, pastisseria, llegums, pa, coca o llaminadures.
Programa
- Fira d'aliments artesanals: matí i tarda, a la plaça del Mirador
- Repartiment de coca: 10.30 h, a la plaça del Mercat
- Ball de Gitanes amb la Colla de Joves de Castellar a les 12 h a la plaça del Mercat
- Audició de sardanes, a càrrec de la Cobla Jovenívola de Sabadell: 17.30 h a la plaça Major
- L'espectacle Temps a l'Auditori Municipal a les 19 h
Segons els organitzadors el festival és un espai de trobada on els veïns i veïnes tenen la possibilitat de conèixer i de compartir els seus secrets culinaris És un espai que permet combatre la desinformació, les exageracions i mitges veritats El Festival és la cassola de la trobada en què es barregen el coneixement, la informació i la veracitat i on no hi ha una sopa més valuosa que una altra, totes participen en igualtat de condicions.
En el marc del projecte estratègic "Xarxa Productes de la Terra", una iniciativa del Consell Comarcal del Maresme i la Diputació de Barcelona que inclou una sèrie d'accions orientades a promocionar els productes alimentaris de qualitat que es fan al Maresme.
El Maresme és una comarca rica en productes de la terra, com ho demostren les més de 50 jornades gastronòmiques que hi ha programades al llarg de l'any Un dels conreus amb més tradició a la comarca és el pèsol, sobretot en les varietats garrofal i floreta, que ara podrem degustar en els restaurants que participen en les Jornades gastronòmiques del pèsol del Maresme.
Informació a l'enllaç "Jornades gastronòmiques del pèsol al Maresme 2015".
Activitat gratuïta
Per més informació contactar amb l'entitat organitzadora.
Activitat gratuïta
Per més informació contactar amb l'entitat organitzadora.
Activitat gratuïta
Per més informació contactar amb l'entitat organitzadora.
Consulteu el document "Plats detallats" o bé el web del restaurant
DVins, la Mostra de Vins i Caves de proximitat es celebrarà al passeig del Sió, prop del Pont Romànic, un espai emblemàtic de la vila d'Agramunt que ofereix un ambient únic, natural i de conversa ideal per assaborir un bon vi elaborat a casa nostra La Mostra inclou degustació de vins i caves de la DO Costers del Segre i altres productes gastronòmics, així com activitats infantils, tasts, maridatges, concurs de colles sardanistes, música tradicional i concert.
Programa
Matí
· Jornada de turisme cultural i patrimoni arquitectònic
Tarda
· 17 h: obertura al públic de la Mostra de Vins i Caves de proximitat
· 17.30 h: animació infantil
· 18.30 h: folk itinerant
· 20 h: 41è Campionat de colles sardanistes de la Terra Ferma Organitza: Grup Sardanista Estol
· 22 h: concert en directe
Seguiu l'enllaç "DVins" per consultar el programa detallat, així com qualsevol canvi o actualització de darrera hora.
En el marc del programa "Fem bullir l'olla 2015".
Aquestes jornades estan inspirades en la cuina romana antiga i hi participen nombrosos restaurants calderins Trobareu el contacte i les propostes gastronòmiques de cada restaurant consultant l'enllaç "Fem bullir l'olla 2015".
El mercat és l'acte central del programa "Fem bullir l'olla 2015", que també inclou les Jornades Gastronòmiques de l'olla i la caldera, que se celebren del 14 de març al 5 d'abril És una trobada d'artesans i de gastronomia dedicat a productes de proximitat i en la qual es fa bullir amb aigua termal i llenya, l'olla més gran de Catalunya.
Programa
Dissabte 14
- Demostració d'oficis antics i venda d'estris de cuina, artesania diversa i alimentació.
- XI Trobada d'Intercanvi de Plaques de Cava.
- Tallers i activitats infantils.
- Tastaolletes: plats gastronòmics de l'olla i la caldera (cuina romana)
Diumenge 15
- Demostració d'oficis antics i venda d'estris de cuina, artesania diversa i alimentació.
- Fira d'antiquaris i brocanters.
- Activitats i tallers infantils.
- Tastaolletes: degustació popular de tastets que evocaran la cuina de l'època romana.
- Espectacles infantils.
Un cop elaborats els plats, es degustaran i analitzaran psicoestèticament Places limitades (12 persones) Preu de la inscripció: 300 €
Receptari
· Dia 3: crema de foie caramel·litzada; vieires a la graella amb tàrtar i culis de mango
· Dia 10: soufflé amb salmó fumat; suquet de bacallà amb petites verduretes
· Dia 17: ous escaldats amb ketchup de tomàquet; tàperes i olives negres; llom de bou rostit amb oli d'oliva dotze sabors
Descripció:
Sessió d'astronomia infantil amb la projecció de l'audiovisual Eclipsis de lluna, de sol i d'altres més rars i, tot seguit, observació amb telescopi de Júpiter
Enguany, la Fira Guia’t arriba a la seva sisena edició, i en ella es mostrarà tot el ventall d’ ensenyaments postobligatoris professionalitzadors que s'ofereixen a la comarca del Vallès Oriental La Fira tindrà lloc els propers 4,5 i 6 de març a la nau Dents de Serra de Roca Umbert organitzada pel Consell Comarcal, la Xarxa de Transició Escola i Treball (XTET) i l’Ajuntament de Granollers amb el suport de la Diputació de Barcelona. http://www.granollers.cat/formacio-professional
Tradicional calçotada popular
8 de març de 2015
Menú: calçotada, mongetes amb botifarra i cansalada, postres, cafè i licors Tot acompanyat d’aigua, vi i cava Cal portar coberts, plats i gots.
Preu: 15€ socis i 20€ no socis Nens fins a 10 anys:8€ Places limitades.
Inscripcions: Julià 938646894/ Jesús 938645306/ Jordi 938646989
Horari14h
LlocMasia de Can Malla
OrganitzadorAssociació Pessebrista de Palau-solità i Plegamans
Descripció
Peter Loveday és un cantautor australià, amb un gust especial pel pop existencial i amb lletres que reflexen parts boniques i altres de més cruels de la vida El músic inicia la seva carrera amb The Supports a Brisbane (Australia) La banda es separa després d'una inoblidable gira pel Nord de Queensland en un autobús de dos pisos juntament amb els The Go-Betweens Aleshores, Peter decideix formar Birds of Tin fent de teloners de compatriotes seus com The Birthday Party (Nick Cave) i The Laughing Clowns (Ed Kuepper) Després, en Peter viatge fins a Londres on crea Tiny Town, grup amb el qual gravarà tres singles i un llarga durada El 2013 publica el seu 6è disc anomenat “Roadside Ballads” amb unes pesentacions executades de forma magistral Actualment a Catalunya compta amb la complicitat de Gerard Cadevall i, en col.laboració, estan aconseguint nombroses actuacions arreu del país Per altra banda tenim una altra actuació destacada amb l'home orquestra de Calafell, Pau Saura, bé, es fa dir "Homo-Orquéstriens" Ell és l'home que ho toca tot i ens presenta nou espectacle; Un músic que toca al voltant de 30 instruments i fins a 9 simultanis Un espectacle únic per la seva originalitat i també bonic de veure per tota la infraestructura que el rodeja I acabarem la nit amb doblet de djs: El vilafranquí Ray Molinari deixarà la càmera una estona per deleitar-nos amb una sessió PD Pubilla de "hits vuitanteros" i altres joies musicals, punxades sense retocs ni additius brave coast djs (Indie / Eectro / Pop) per Sant Joan presentaven el nou equip, sense prejudicis per posar-te alguns dels temes més mítics de la música alternativa i altres que tenen ben guardats en un calaix Loops infinits, equalitzacions impossibles i remescles sinistres caracteritzen el seu set que; desde el 2009 fins a l'actualitat l'han passejat a diferents sales, clubs i festivals underground de Catalunya.
Dates i lloc
Proper acte: 28/02/2015 22:30h Fi: 01/03/2015 03:30h
La Moderna
C/ Dos de Maig, del
Horari
A les 22:30 hores
Organització i contacte
Brave Coast
Dissabte dia 28 de Febrer de 2015, durant la tercera sessió del curs d’elaboració de cervesa casolana i com a cloenda de l’activitat, farem un tast de diferents cerveses artesanes juntament amb l’elaborada pels alumnes durant les primeres sessions.
Best beer Gastournomic
El tast estarà guiat entre d’altres per en Jordi de Mier de cerveses JK, l’Àlex Lazarowicz de Barna-Brew, que ens explicaran tot allò que caracteritza el procés productiu de les seves cerveses.
L’activitat es portarà a terme en La Cervesera del Poblenou Cesc, un marc molt apropiat, on es respira una pròpia cultura cervesera.
LLOC:
La Cervesera de Poblenou – Cervesa CESC. Passatge de Ratés 13, 08018 Barcelona.
DIA i HORA:
Dissabte 28 de Febrer de 2015, de 11:00h a 13:00h.
PREU:
El preu és de 19€ per persona, i de 15€ per tots els seguidors de Gastournomic al Facebook. Així que ja sabeu com aconseguir el vostre descompte.
El preu inclou el tast de 6 cerveses artesanes, l’elaborada durant el curs i uns snaks.
RESERVES:
Per demanar més informació envieu un correu electrònic a info@gastournomic.com o amb el formulari a la web de Gastournomic.

Desde 28/02/2015 hasta 28/02/2015
PARA QUE TODOS LOS NIÑOS Y NIÑAS DE ENTRE 7 Y 12 AÑOS, PUEDAN CONOCER Y PRACTICAR ESTOS DEPORTES ACUÁTICOS: WATERPOLO, NATACIÓN SINCRONIZADA Y SALVAMENTO Y SOCORRISMO RECOGE LA HOJA DE INSCRIPCIÓN Y ENTREGALA EN LAS PISCINAS MUNICIPALES DEL MONTE TOSSAL O EN BABEL, O SI LO PREFIERES EN EL MAIL: CONCEJALIA.DEPORTES@ALICANTE-AYTO.ES
La primera meitat dels anys trenta, durant la Segona República, va representar una embranzida de creativitat i modernització de la societat i de la cultura catalanes La cuina també va participar d'aquests nous aires.
Avui, la cuina del nostre país és un referent arreu del món i això neix d'unes arrels, d'una tradició, d'una cultura i d'un passat L'exposició mostra com ha evolucionat el concepte de gastronomia des de la cuina casolana fins a la cuina dels grans restaurants: els menús en temps de guerra; els moviments naturistes i vegetarians; les lliçons de cuina de l'Institut de Cultura Popular per a la Dona del professor Josep Rondissoni, i la recuperació de noms de la història de la cuina catalana com el cuiner manresà Ignasi Domènech, autor del manual La Teca, publicat l'any 1924
Entrades Entrada lliure.
El dia 28 de febrer, Festa de la Carxofa al Palau Firal.
Diumenge, 22 de febrer de 2015 - 6 h matíMuntanyisme: Pic de la Carbassa (2738 m), amb raquetesActivitats del CESCDificultatNo té dificultat tècnica, però és llarga i amb força desnivellDurada08h aprox.Recorregut16km aprox.Desnivell+/- 1100mCal portarRaquetes, pals, grampons i piolet Equipament personal per un dia a la neu (roba d'abric, ulleres de sol, crema solar, guants, frontal) Beguda, esmorzar i dinarInscripcionsImprescindible confirmar l'assistència abans del dijous 19 de febrer FitxaLloc: Plaça Comte del MontsenyAdreça: Plaça Comte del MontsenyTipus d'acte: Esports
Descripció
Un thriller sobre el bé i el mal emocionant i còmicUn pinxo de baixa estofa, que acaba de sortir viu de miracle d’un tiroteig, cerca la seva particular redempció mentre s’obre pas repartint cops a tort i a dret en la seva fugida cap endavant Provarà d’escapar del seu destí, però fracassarà una vegada i una altra, enredat en la teranyina en què s’ha convertit la seva existència Finalment, no podrà eludir el pes d’un passat que l’avança constantment en la seva desesperada carrera, impedint-li trobar la pau i descansar a la riba del riu de la vida Irlanda, la veu pessimista i atàvica del país de James Joyce, és, juntament amb el nostre antiheroi, l’altre part important del relat És una història senzilla i planera, amb moments tràgics i còmics, on en protagonista suscita simpatia a l’espectador Per això, Conor McPherson qualifica el lladre de bo perquè, en el fons, és una bona persona i no algú malvat per naturalesa. Després de l’espectacle tertúlia amb Josep Julien Anirà acompanyada d’una copa de vi, gentilesa de La Taverna de Vinseum i Finca Viladellops.
Dates i lloc
Proper acte: 06/02/2015 de 21:00h a 22:15h
Teatre Municipal Cal Bolet
C/ Cal Bolet, de, 003
Horari
A les 21 hores
Organització i contacte
Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Vilafranca
L'alimentació dels més desemparats fou la tasca habitual de la Pia Almoina lleidatana a l'època medieval Tots els dijous del mes de febrer, a l'edifici de la Canonja de la Seu Vella de Lleida, es faran els sopars en silenci i amb un menú que repodrueix el que es menjava l'any 1338, tal i com es feia habitualment a les Pies Almoines El silenci només serà trencat per una veu que explicarà la història de la Pia Almoina, el règim alimentari dels pobres, les pintures murals i altres curiositats Amb la intenció de recuperar l'antic menjador i la funció caritativa que en ell s'hi va portar a terme
Cal fer reserva prèvia al tel 973 230653. Entrades Preu del sopar: 25 €
Chen Ying, el metge de la filla de l’emperador, ha de fer-se càrrec de l’educació de l’últim supervivent d’un clan, els Zhao, que han estat exterminats pel malvat Du’an Gu Ying sacrifica el seu propi fill per una nissaga que representa els valors més nobles i justos Sacrifici, drama, venjança i honor en una història èpica i llegendària, exemple de la literatura xinesa universal.Autor: Ji Junxiang (s XIII)Direcció: Oriol BroggiDramatúrgia: Marc Artigau i Oriol BroggiVersió: Joan Sellent, a partir de la traducció d'Alicia RelinqueIntèrprets: Pablo Derqui, Borja Espinosa, Lluís Marco, Marta Marco, Òscar Muñoz i Ernest VillegasMúsica en directe: Joan GarrigaDurada aproximada: 2 horesPREU ZONA A: 28€PREU ZONA B: 14€Comprar entrades:https://www.koobin.com/granollers/index.php?action=PU_evento&Ev_id=992* Espectacle 360º: Curs d'anàlisi teatral (4 i 11 de febrer, 4 de març i 29 d'abril).Més informació i inscripcions:http://www.teatreauditoridegranollers.cat/teatre-auditori-de-granollers/360
Els quatre municipis mariners inclosos a la Reserva de la Biosfera de les Terres de l'Ebre, Sant Carles de la Ràpita, Alcanar, L'Ametlla de Mar i l'Ampolla, s'uneixen per oferir exquisits menús gastronòmics als seus restaurants, tenint com a protagonista la galera, producte local i de qualitat típic de la mar de l'Ebre.
Podeu consultar informació de les Jornades a l'enllaç "La galera" i "Jornades facebook". http://www.youtube.com/watch?v=
|