Agenda gastronòmica
Consulta l'agenda gastronòmica de Receptes.cat
Descripció:
Creixem llegint en família, amb contes i cançons
Festa d'Inici de la Campanya de la Patata amb un esmorzar popular a la Plaça Major amb patates de Prades al forn, arengada amb raïm moscatell i vi de la cooperativa de Masroig Durant tot el matí es podrà visitar la catorzena edició de la Exposició de Productes amb Denominació d'Origen i mostra d'artesania i d'estris del camp.
Podeu consultar més informació a l'enllaç anomenat "Festa de la Patata".
Esmorzar, estris per collir raïms (tisores, cove, barret) i tast de vins i caves
Cal reserva prèvia a: +34 93 899 31 25 o visita@llopart.com
Poboleda celebra aquesta festa que solemnitza la collita tal com es feia antigament el segon dissabte de setembre Es participa en la verema anant a les vinyes i en retornar té lloc un esmorzar popular A continuació es pia el raïm, tenen lloc degustacions de vins de la població i altres activitats lúdiques i culturals.
· Dia 6 (10 h): jornada de portes obertes, als cellers, Burgos Porta, Mas d'en Just, Genium Celler, Hidalgo Albert, Terres de Vidalba, Mas Doix i Tane Vins.
· Dia 13: arribarà la setzena edició de la Festa del Vi i la Verema a l'Antiga, que reunirà dotze cellers de Poboleda i dotze cellers d'altres pobles de la Denominació d'Origen Qualificada Priorat.
Podeu consultar informació a l'enllaç anomenat "Festa del Vi".
Descripció:
d'11:30 a 13 h Acte d'inauguració del curs escolar 2014-2015 adreçat a tots els professionals de l'ensenyament a Parets.
Xerrada: Canvi i innovació en el sistema educatiu, a càrrec d'Enric Roca, coordinador d'Edu21 i professor del Departament de Pedagogia sistemàtica i Social de la UAB
de 13.30 a 16 h a la Sala Basart de la Cooprativa es servirà un lunch
L'Espai Ermengol-Museu de la ciutat de la Seu d'Urgell torna a organitzar un nou cicle de visites a formatgeries artesanes de l'Alt Urgell L'objectiu és donar valor a aquest producte agroalimentari del territori i als seus productors, difondre la cultura pirinenca, així com el coneixement de les característiques i producció del formatge com a part d'aquesta Cada mes es visitarà una de les sis formatgeries artesanes que formen part d'aquesta ruta.
Aquesta proposta engloba un seguit de tastos comentats de formatge que aniran a càrrec dels mateixos formatgers o d'altres professionals vinculats al món del formatge L'objectiu d'aquestes sessions és que els assistents, a part de degustar formatge, puguin ampliar els coneixements d'aquest producte agroalimentari per poder-li donar el valor afegit que es mereix.
La proposta consta de quatre sessions:
- Diumenge 25 de maig, visita a Mas d'Eroles d'Adrall.
- Diumenge 22 de juny, visita a la formatgeria Serrat Gros, d'Ossera.
- Diumenge 27 de juliol, visita a la formatgeria artesana Baridà, de Bar.
- Diumenge 24 d'agost, visita a la formatgeria artesana Castell-llebre, de Castell-llebre.
- Diumenge 21 de setembre visita a la formatgeria l'Oliva d'Oliana.
- Diumenge, 26 d'octubre visita a la formatgeria la Reula.
Objectiu: fer que els visitants descobreixin i gaudeixin dels vins de l'Empordà Amb tastets de vins, carns i altres activitats
Observacions Aquesta mostra sempre té lloc a principis de setembre; en tot cas, abans de la festa de l'11 de Setembre.
Entrades Entrada gratuïta.
Fira de degustació i venda de productes. Observacions Falta saber els preus de les entrades Jordi (5.5.2014)
Quan arriba la calor dels mesos de primavera i d'estiu els veritables protagonistes de les hortes del Maresme són els tomàquets A la comarca se'n conrea un gran nombre de varietats, com el tomàquet pometa i el de Montserrat, que alguns restaurants del Maresme ja incorporen a la seva oferta gastronòmica i també es poden trobar en fruiteries i altres establiments.
Els municipis que hi participen ofereixen també suggeriments sobre rutes, visites i activitats diverses.
Trobareu informació detallada dels restaurants, menús, receptes i activitats a l'enllaç "Jornades Gastronòmiques del Tomàquet del Maresme 2014".
La primera meitat dels anys trenta, durant la Segona República, va representar una embranzida de creativitat i modernització de la societat i de la cultura catalanes La cuina també va participar d'aquests nous aires.
Avui, la cuina del nostre país és un referent arreu del món i això neix d'unes arrels, d'una tradició, d'una cultura i d'un passat L'exposició mostra com ha evolucionat el concepte de gastronomia des de la cuina casolana fins a la cuina dels grans restaurants: els menús en temps de guerra; els moviments naturistes i vegetarians; les lliçons de cuina de l'Institut de Cultura Popular per a la Dona del professor Josep Rondissoni, i la recuperació de noms de la història de la cuina catalana com el cuiner manresà Ignasi Domènech, autor del manual La Teca, publicat l'any 1924
Agenda
»
Jornades Gastronòmiques del Tomàquet del Maresme 2014
Jornades Gastronòmiques del Tomàquet del Maresme 2014Dotze restaurants de Mataró oferiran plats i menús amb el tomàquet de la nostra terra com a protagonista. Tema: JornadesCicle: Jornades Gastronòmiques Del 17/07/2014 al 31/08/2014Lloc: Diversos restaurantsA càrrec de: Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme, amb el suport del Gremi d'Hostaleria i Turisme de Mataró i el Maresme i l'Ajuntament de Mataró Destinataris: Tots els PúblicsDocuments:Jornades Gastronòmiques del Tomàquet del Maresme 2014 Els restaurants participants son: Caminetto, Can Bruguera, Can Rosendo, Iluro, La Girella, La Nova Rosaleda, Nuus Restaurant - Hotel Atenea Port, Restaurant el Nou-Cents, Restaurant Can Manolo, Rústik, Bocca Restaurant i Sangiovese.
$(document).ready(function()
{
$("div#share").hide();
$("div#share_link a").click(function (){
$("div#share").slideToggle(500);
});
});
Compartir
href="http://digg.com/submit?url=https://serveisweb.mataro.cat/web/portal/contingut/activitat/2014/07/17_Jornades_Tomaquet"
title="Digg">Compartir a digg
href="http://del.icio.us/post?url=https://serveisweb.mataro.cat/web/portal/contingut/activitat/2014/07/17_Jornades_Tomaquet&title="
title="del.icio.us">Compartir a Delicious
href="http://meneame.net/submit.php?url=https://serveisweb.mataro.cat/web/portal/contingut/activitat/2014/07/17_Jornades_Tomaquet"
title="Meneame">Compartir a Meneame
href="http://tec.fresqui.com/post?url=https://serveisweb.mataro.cat/web/portal/contingut/activitat/2014/07/17_Jornades_Tomaquet&title="
title="fresqui">Compartir a Fresqui
href="http://www.technorati.com/search/https://serveisweb.mataro.cat/web/portal/contingut/activitat/2014/07/17_Jornades_Tomaquet"
title="technorati">Compartir a Technorati
href="http://myweb2.search.yahoo.com/myresults/bookmarklet?u=https://serveisweb.mataro.cat/web/portal/contingut/activitat/2014/07/17_Jornades_Tomaquet"
title="Yahoo!">Compartir a Yahoo
href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://serveisweb.mataro.cat/web/portal/contingut/activitat/2014/07/17_Jornades_Tomaquet"
title="facebook!">Compartir a Facebook
href="http://twitter.com/home?status=https://serveisweb.mataro.cat/web/portal/contingut/activitat/2014/07/17_Jornades_Tomaquet&title="
title="twitter!">Compartir a Twitter
href="whatsapp://send?text=https://serveisweb.mataro.cat/web/portal/contingut/activitat/2014/07/17_Jornades_Tomaquet"
title="Whatsapp!">Compartir en Whatsapp (només Iphone)
Descripció
Cantant , compositor i guitarrista, Raúl Midón s’ha guanyat fama com una de les veus més distintives de la música .Ell és ” una banda d’un sol home que es torna una guitarra, una orquestra i la seva veu, en un cor “, segons The New York Times, i ” un aventurer eclèctic”, en paraules de la revista People.Midón ha col·laborat amb grans músics com Herbie Hancock i Stevie Wonder, a més de contribuir a enregistraments de Queen Latifah i Snoop Dogg i la banda sonora a Spike Lee “She Hate Em” Nadiu de Nou Mèxic, cec des del seu naixement, ha publicat vuit àlbums des de 1999, on la seva darrera producció és “Invisible Chains – Live from NYC” (2012): un CD/DVD d’un concert íntim en el “Joe´s Pub” En ell es poden escoltar les inspiracions de Donny Hathaway i Richie Havens, així com Sting i Paul Simon.
Dates i lloc
Proper acte: 06/07/2014 de 00:30h a 02:00h
Escenari Rambla Sant Francesc
RB Sant Francesc, de, 002
Horari
A les 00:30 hores
Organització i contacte
Acadèmia Tastavins Penedès
Descripció
Gran maridatge dels vins i caves del Penedès amb la millor música jazz internacional És una fira de vins i un festival de jazz.Durant tres intensos dies del primer cap de setmana de juliol, Vilafranca del Penedès, capital del Penedès, la principal regió vitivinícola de Catalunya i una de les més antigues d’Espanya, es converteix en l’epicentre de la cultura del vi i de la música al nostre país Desenes de milers de visitants, vinguts d’arreu de Catalunya, d’Espanya i de l’estranger, gaudeixen dels millors vins del Penedès tot escoltant gratuïtament les principals figures del jazz internacional. Amb 7 edicions, ha aconseguit convertir-se en un referent dins del panorama espanyol de la promoció d’un territori, en aquest cas el Penedès i els seus productes: els excel•lents vins que s’hi produeixen.
Dates i lloc
Proper acte: 04/07/2014 18:00h Fi: 07/07/2014 23:00h
Diversos espais de Vilafranca
RB Nostra Senyora, de, 020
Horari
Divendres 4 i dissabte 5 de juliol, de 17.30 a 1.30h Diumenge 6 de juliol, de 17.30 a 00 hores.
Organització i contacte
Acadèmia Tastavins Sant HumbertWeb: www.vijazzpenedes.com
+ info https://www.facebook.com/pedaladanocturna.pamano
Agenda
»
Jornades Gastronòmiques del Peix i Marisc al Maresme 2014
Jornades Gastronòmiques del Peix i Marisc al Maresme 2014Nou restaurants de Mataró oferiran plats i menús amb el peix i marisc de la nostra costa com a protagonista. Tema: JornadesCicle: Jornades Gastronòmiques Del 12/06/2014 al 17/07/2014Lloc: Diversos restaurantsA càrrec de: Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme, amb el suport del Gremi d'Hostaleria i Turisme de Mataró i el Maresme i l'Ajuntament de Mataró Destinataris: Tots els PúblicsDocuments:Jornades Gastronòmiques del Peix i Marisc al Maresme 2014 Els restaurants participants son: Nuus Restaurant - Hotel Atenea Port, Restaurant Can Rosendo, Norai, Pintxao, Restaurant el Nou-Cents, Rústik, Can Manolo, Bocca Restaurant i Sangiovese.
Els deivendres d'estiu podràs guadir de música a la fresca i a diferents zones de la ciutat de Granollers Dj Lago ens presenta les seves versions de temporada Passda una bona estona gaudint del bon temps.Divendres 11 de juliol a la plaça de l'EsglésiaDivendres 18 de juliol als Jardins de Lluís CompanysTotes dos sessions a partir de les 19 h
Els deivendres d'estiu podràs guadir de música a la fresca i a diferents zones de la ciutat de Granollers Dj Lago ens presenta les seves versions de temporada Passda una bona estona gaudint del bon temps.Divendres 18 de juliol als Jardins de Lluís CompanysTotes dos sessions a partir de les 19 h
Més informació a:
http://terresdecruilla.wordpress.com/
Més informació a:
http://terresdecruilla.wordpress.com/
Podeu trobar els restaurants que hi participen, la seva ubicació, els menús que ofereixen i fins i tot els preus al següent enllaç:
http://www.alcanar.cat/bd/revista_llagostins_2014-2.pdf
Bon profit!
|