Agenda gastronòmica
Consulta l'agenda gastronòmica de Receptes.cat
Detall de l'acte:CONFERÈNCIA: MIS DÍAS VIVIDOS Y MIS NOCHES SOÑADAS Descripció: Per Salvador Bellés Sabater Data inici: Divendres, 23 de Maig de 2014Data fi: Divendres, 23 de Maig de 2014Hora: 19:30 h.Lloc de l'event: Centre Municipal de Cultura Organitza: Ajuntament de Castelló i Ateneu de Castelló Cicle: Conferències del Ateneu de Castelló
Segueix-nos:
var addthis_config = {"data_track_addressbar":false, "data_track_clickback":false};
a càrrec de José Fuentes
Lloc: pl Major
Lloc: a la taverna dels Veterans
NOTA IMPORTANT: Treure els tiquets a la mateixa taverna durant la jornada del dissabte.
Preu: 5€ (1 plat de paella i 1 beguda)
Col•labora: Auto Escola Sénia
degustació gastronòmica de la cuina de la residència a l’estand de l’Onada
Lloc: Bar la Plaza
Lloc: Taverna dels Quintos
degustació gastronòmica de la cuina de la residència a l’estand de l’Onada
Lloc: Bar la Plaza
Fira d’exposició i venda de productes artesanals Un bon nombre d'estands oferiran gastronomia i promouran activitats diverses per a tota la família Amb la participació del teixit associatiu de la Llagosta Datadel 10 de maig a l' 11 de maig del 2014 de 10 a 21 h Lloc Passeig de l'av de l'Onze de setembre
Activitat complementària: 11è concurs de brunyols
L'Espai Ermengol-Museu de la ciutat de la Seu d'Urgell torna a organitzar un nou cicle de tastos de formatge comentats, que té com a objectiu realitzar un tast de formatge cada mes, per difondre la cultura pirinenca, així com el coneixement de les característiques i producció del formatge com a part d'aquesta.
Aquesta proposta engloba un seguit de tastos comentats de formatge que aniran a càrrec dels mateixos formatgers o d'altres professionals vinculats al món del formatge L'objectiu d'aquestes sessions és que els assistents, a part de degustar formatge, puguin ampliar els coneixements d'aquest producte agroalimentari per poder-li donar el valor afegit que es mereix.
La proposta consta de quatre sessions:
- Dijous 24 de d'abril, protagonitzada per Formatges l'Oliva d'Oliana.
- Dijous 15 de maig, amb els productes Cadí.
- Dijous 19 de juny, amb els formatges d'ovella i de vaca de Mas d'Eroles, d'Adrall.
- Dijous 24 de juliol, amb la formatgeria Serrat Gros d'Ossera.
Al llarg d'aquests 4 dies es celebraran activitats gastronòmiques i culinàries basades en la tonyina roja Balfegó, amb tallers i sessions tècniques protagonitzades per grans cuiners nacionals i japonesos.
Podeu consultar més informació a l'enllaç anomenat "Tonyina Roja".
Amb tastets de senglar, actuacions infantils, dinar popular dels caçadors i altres activitats Per a tenir-ne una informació més detallada, consulteu el web de l'Ajuntament d'Osor
Observacions Té lloc a principis de maig.
Per a tenir-ne una informació més detallada, consulteu el programa El dissabte 15 de març a les 11 h se'n fa la presentació a ca la Pruna S'hi oferiran tastets populars d'arròs i vi
Els restaurants participants introdueixen dins la seva carta diferents plats elaborats amb el producte estrella: el pop, protagonista d'aquestes jornades per ser un mol·lusc que habita en grans quantitats als fons rocosos de la costa de Mont-roig, i especialment a les cales de Miami Platja A més, les seves propietats nutritives i alimentàries fan que sigui un producte amb un gran ventall de possibilitats gastronòmiques dins de la cuina mediterrània A més, un dels principals actes de les Jornades és la Diada Popular del Pop, diumenge dia 28 d'abril, que es duu a terme en un marc incomparable com és la Platja Cristall de Miami Platja, on cada restaurant participant ofereix una petita degustació del seu plat amb el seu maridatge
Podeu consultar més informació a l'enllaç anomenat "Jornades del Pop". Vídeo de les Jornades Gastronòmiques del Pop de l'any 2012http://www.youtube.com/watch?v=Xka-2eKAKsI
El Maresme és una comarca rica en productes de la terra, com ho demostren les més de 50 jornades gastronòmiques que hi ha programades al llarg de l'any Un dels conreus amb més tradició a la comarca és el pèsol, sobretot en les varietats garrofal i floreta, que ara podrem degustar en els restaurants que participen en les Jornades gastronòmiques del pèsol del Maresme.
Entre d'altres activitats de les jornades, destaquen:
- Pesolada de Caldes d'Estrac Dissabte 12 d'abril
- Tast gastronòmic i Fira d'artesania i alimentació a Canet de Mar Diumenge 6 d'abril
- XVII Jornades gastronòmiques del Plat de Mataró (pèsols amb sèpia i patates) Del 13 de març al 30 d'abril.
- XV Mostra gastronòmica del pèsol i la coca de Llavaneres Del 28 de març al 27 d'abril
- XV Festa del pèsol de Llavaneres Del 28 de març al 27 d'abril
Informació detallada a l'enllaç "Programa de les Jornades", on també trobareu receptes per cuinar aquest producte.
Organitza: Institut d’Estudis Ilerdencs i Xarxa de Museus de les Terres de Lleida i Aran
Sopar comentat per l'enòleg Grimaldos i el somelier Albert Acosta Els poemes són de Jesica Ayala Miau Vegeu el menú a l'enllaç "Proposta detallada" Cal inscriure-s'hi prèviament
Entrades Preu: 22,75 € (IVA inclòs)
La mostra "Deltebre I La història d'un naufragi" ens explica la història de Deltebre I, un vaixell de transport militar de l'armada anglesa procedent d'Alacant i enfonsat a la desembocadura de l'Ebre l'any 1813 durant el conflicte bèl·lic de la Guerra del Francès El que fa excepcional aquest derelicte és que ens trobem davant d'un dels pocs vaixells arqueològics que no ha patit cap espoli i resta amb un bon estat de conservació i un alt valor científic S'ha conservat, fins i tot, una ampolla plena de vi de l'època
Activitat complementària: durant l'acte d'inauguració (el divendres 14 de març a les 19 h) hi haurà una degustació a càrrec de Vinos Alicante DOP, lloc del qual procedia el vi trobat en el vaixell S'organitzaran d'altres activitats relacionades amb la mostra fins al mes de juny.
Activitat adreçada a professionals del sector del comerç, el turisme i l'hostaleria Calendari: els dimarts 1 (taller de vins Empordà), 8 (taller de vins catalans) i 15 d'abril (taller de vins del món) Cal inscriure-s'hi prèviament (al tel 972 380855 o bé a les a/e: turisme@llanca.cat o enoturisme@lauramasramon.com). Entrades Preus: 15 € (socis de l'Associació de Comerciants de Llançà) i 20 € (no socis).
Sant Carles de la Ràpita juntament amb Alcanar, L'Ametlla de Mar i l'Ampolla, s'uneixen per oferir exquisits menús gastronòmics als seus restaurants, tenint com a protagonista la galera, producte local i de qualitat típic de la mar de l'Ebre.
Podeu consultar informació de les Jornades a l'enllaç "La Galera" i "Jornades facebook".
L'alimentació dels més desemparats fou la tasca habitual de la Pia Almoina lleidatana a l'època medieval Tots els dijous del mes de febrer, a l'edifici de la Canonja de la Seu Vella de Lleida, es faran els sopars en silenci, tal i com es feia habitualment a les Pies Almoines El silenci només serà trencat per una veu que explicarà la història de la Pia Almoina, el règim alimentari dels pobres, les pintures murals i altres curiositats Amb la intenció de recuperar l'antic menjador i la funció caritativa que en ell s'hi va portar a terme
Cal fer reserva prèvia al tel 973 230653. Entrades Preu del sopar: 25 €
Calafell ofereix un extens programa d'actes amb motiu de la Festa Major, on no hi falta la gastronomia: el 9 de febrer es celebra la Xatonada Popular de Calafell i del 9 de febrer al 9 de març ens convida a les Jornades Gastronòmiques del Xató.
Amb la participació de diferents establiments de restauració de la localitat Hi haurà un taller infantil de xató, la Fira d'aliments artesans, intercanvi de plaques de cava i moltes altres activitats.
Informació detallada al web municipal.
Inverteix els dijous a la tarda per recollir tota la formació possible sobre l’art culinari demostrant si tens habilitats i dots d’autèntic xef per sorprendre els més propers
Més informació i inscripcions: www.tarragonajove.org
|