Des del 15 de febrer i fins al 16 de març hi haurà les Jornades gastronòmiques de la carxofa a Amposta, on el dia 15 de febrer se celebra la Festa de la Carxofa.
Amb parades d'artesania, actuacions musicals, missa a l'església de la Santíssima Trinitat, cercavila i ball d'en Batoies, concurs de dibuix infantil, demostració de l'art de batre, ventar i moldre el fajol a càrrec de la gent del poble i altres activitats La inauguració serà presentada per la periodista de TV3 Marta Masó El pregó de la fira anirà a càrrec de Carme Pigem i Barceló, veïna de Batet, arquitecta i membre del grup RCR Arquitectes L'actor musical Jordi Masegur anirà informant de tots els actes Vegeu-ne el programa detallat
Observacions Sempre té lloc el segon cap de setmana de febrer.
El calendari de les xatonades és el següent:
- 24 de novembre de 2013: Festival del Xató de Vilanova i la Geltrú
- de novembre de 2013 a abril de 2014: menú de xató a Sitges (entre setmana).
- 2 de febrer: Xatonada Popular del Vendrell
- 9 de febrer: Xatonada Popular de Calafell
- del 9 de febrer al 9 de març: Jornades Gastronòmiques del Xató a Calafell
- 16 de febrer: Festa del Xató a Vilafranca del Penedès
Trobareu més informació sobre la Ruta del Xató, els seus restaurants i cellers, suggeriments per fer escapades temàtiques, receptes del xató i altres dades d'interès al web de la Ruta
La garoina és un eriçó de mar de forma generalment globular i recobert de punxes mòbils més o menys gruixudes També se l'anomena garota o bogamarí És considerat un menjar exquisit Per a tenir-ne una informació més detallada de la campanya i de les activitats que s'hi duen a terme, consulteu el web pertinent
L'EcoFira neix amb l'objectiu de fomentar els productes ecològics i pretén ser un punt de trobada de persones i professionals que, des d'àmbits diversos, treballen per a la sostenibilitat ambiental, social i econòmica del planeta.
Hi participaran més de 50 expositors i 56 empreses de diferents sectors relacionats amb el medi ambient, com el de l'alimentació, l'arquitectònic, la jardineria o l'automoció, entre d'altres.
Hi haurà exposició de productes, venda i demostració.
Els visitants també podran assistir a ponències i tallers per formar-se i conversar al voltant de la sostenibilitat i l'ecologia.
L'EcoFira compta amb un extens programa d'activitats complementàries per a públic de totes les edats.
Trobareu informació detallada a l'enllaç "1a EcoFira d'Òdena".
L'Ajuntament d'Òdena és un dels que s'han adherit al pacte d'alcaldes i alcaldesses (PAES), una iniciativa que promou la participació dels municipis en la lluita contra el canvi climàtic.
Les Borges Blanques serà el punt de trobada d'expositors de productes agroalimentaris.
Aquesta es composa, a més de l'espai de l'expositor, de jornades tècniques i activitats que brindaran als assistents major coneixement del producte que es produeix en la comarca de les Garrigues.
S'ha organitzat un interessant programa en què també són protagonistes els fruits secs, que com sabem, representen un dels pilars de l'agricultura de la zona
Per consultar la informació detallada, podeu seguir l'enllaç anomenat "Programa Fira de l'Oli Qualitat Verge Extra".
A més, el diumenge 19, a partir de les 12 del matí, benedicció dels animals i desfilada de carrosses de la Festa dels Tres Tombs de Sant Antoni, al passeig del Terrall.
Al Passa’m la recepta seguim compartint receptes i secrets de cuina Enguany portem els colors a la cuina: cuinarem el taronja, el verd i el vermell Ens vols acompanyar?
Coneix noves receptes de cuina i aprèn a cuinar a partir dels colors del menjar.
Al Passa’m la recepta seguim compartint receptes i secrets de cuina Enguany portem els colors a la cuina: cuinarem el taronja, el verd i el vermell Ens vols acompanyar?
Coneix noves receptes de cuina i aprèn a cuinar a partir dels colors del menjar.
Des de l'any 2008, coincidint amb la temporada de la tòfona (novembre-març), té lloc la Fira de la Tòfona de Centelles, un mercat a l'aire lliure especialitzat en el que es considera el "diamant negre" de la cuina catalana.
24h d'Esport Escolar
Esports
Data: dijous 19/12/2013
Lloc: Pavelló Tagamanent
Organitza: SAE
Les escoles de Canovelles participaran en tres jornades multiesportives al pavelló Tagamanent.
Des de fa 37 anys, el poeta i pintor Narcís Comadira es reuneix amb un grup d'amics per fer un àpat de Nadal Ell és l'encarregat de dissenyar la carta amb el menú, de la qual en fa un original per a cadascun dels comensals A més de la llista amb els diferents plats sempre enriqueix la carta amb un dibuix o pintura Per aquest motiu, aquests menús són una mostra excel·lent de la seva vessant creativa com a grafista, dissenyador i il·lustrador
A l'acte d'inauguració (el dissabte 7 de desembre a les 12.30 h) hi participaran el filòleg Josep Maria Nadal, l'historiador de l'art Jordi Falgàs, que és també comissari de la mostra, Jaume Subirós, xef i propietari de l'Hotel Empordà i el mateix Narcís Comadira
A càrrec de Rosa Almuni, coordinadora de formació professional a les Terres de l'Ebre
Lloc: Casa de Cultura (sala rosa)
Organitza: Antena del Coneixement de la URV a la Sénia
Col·laboren: AMPA de l'Institut, Centre d'Estudis Seniencs, Diputació de Tarragona i Ajuntament de la Sénia
Fira de l'Oli i de Productes Artesans de Juncosa
Dia 1 de desembre de 2013
Festa de l'Oli dels Torms
Dia 8 de desembre de 2013
Festa de l'Oli i de les Orelletes de la Pobla de Cérvoles
Dia 15 de desembre de 2013
Fira de l'Oli Qualitat Verge Extra de les Borges Blanques
Dies 17, 18 i 19 de gener de 2014
Festa de l'Oli de l'Albi
Dia 2 de març de 2014
Fira de l'Oli i la Pedra de Vinaixa
Dia 30 de març de 2014
Té com a objectiu fomentar i donar a conèixer la cuina característica de les Garrigues, així com el sabor tan especial que l'oli d'oliva dóna als plats d'aquesta comarca.
Els caps de setmana i dies festius des de l'1 de novembre fins al 15 de desembre, els restaurants ofereixen els menús especials, durant els àpats de migdia i de la nit dels dissabtes, i els del migdia dels diumenges.