Agenda gastronòmica
Consulta l'agenda gastronòmica de Receptes.cat
Les Jornades Gastronòmiques del llagostí es realitzen a diferents restaurants de Sant Carles de la Ràpita, oferint una gran varietat de plats Aquestes Jornades començaran el dia 16 de novembre i finalitzaran el dia 8 de desembre.
El dia 16 de novembre, diada del llagostí, a les 12 h i al Pavelló Firal es podran degustar els plats fets amb llagostins, realitzats per diferents restauradors del municipi.
Podeu consultar més informació als enllaços anomenats "Jornades Gastronòmiques" i "Diada del llagostí".
Durant un mes i mig el Maresme promociona el tast de la mongeta del ganxet, també anomenada fesol del ganxet, a través dels plats especials que ofereixen molts restaurants de 19 municipis de la comarca.
El fesol del ganxet es conrea a nombroses comarques de Catalunya, però només el que es produeix al Maresme, el Vallès Oriental i Occidental i a una petita part de la Selva, té Denominació d'Origen Protegida (DOP) El seu gust és suau i la pell molt fina, peculiaritats que fan que sigui un dels llegums més apreciats de Catalunya.
Més informació i receptes de cuina a l'enllaç "Programa de les Jornades".
Amb la 24a exposició de bolets; tastet de bolets de temporada cuinats en directe a l'era del Museu Arxiu; la 14a Fira del Bolet; el lliurament del Bolet d'Or a un vilassarenc o vilassarenca que s'hagi distingit per la seva dedicació a Vilassar de Dalt, a les activitats culturals o a les associacions locals, i altres propostes.
Informació detallada a l'enllaç "Programa de la Fira del Bolet a Vilassar de Dalt".
Hi participen el Restaurant can Sureda, la Taverna de l'Empordà i el Restaurant les Panolles
Es Niu és un plat molt antic, d'origen palafrugellenc, en què en els seus inicis no s'hi posava carn ja que es tractava d'un plat de Quaresma Es feia amb tripa de bacallà, ou dur, peixopalo i patata Amb el temps es va anar enriquint perquè els pescadors van afegir-hi sèpia i els surers el van completar amb aviram de cacera i, fins i tot, salsitxes És un plat d'hivern que les colles de surers de Palafrugell solien anar a menjar els dilluns a les barraques La preparació d'aquest plat és molt llarga; dura unes cinc hores, una per al sofregit i quatre per guisar els altres ingredients Per aquesta raó, molt sovint no es troba a la majoria de cartes dels restaurants i en tot cas cal encarregar-lo
En aquesta campanya gastronòmica, hi participen 9 restaurants de Palafrugell Vegeu-ne l'explicació detallada
Descripció:
Les sessions que organitzem són bastant dinàmiques i demanem que els assistents portin les seves factures, d'aquesta manera, s'entenen molt millor les parts que integren la factura i es pot personalitzar l'assessorament.
Divendres, 25 d'octubre de 2013 - 9 h vespreSopar-maridatgeTardor gastronòmica 2013Sopar maridatge amb caves Parxet d’Alella.Reserves:Els AvetsTel 93 867 04 07 | 93 867 40 42estevetayeda4@gmail.com Programa d'activitatsMés informacióLloc: Restaurant Els AvetsPreu: 25 € per persona
Aquestes Jornades s'han organitzat amb la finalitat de donar a conèixer els productes de la Terra Alta, com és el corder, el vi, l'oli, les pastes, els embotits i promocionar els restaurants, els paisatges i els pobles de la comarca.
Dinou restaurants de la comarca oferiran menús especials a base de carn de corder.
Disset establiments d'allotjament oferiran un descompte en el preu de pernoctacions a les persones que acrediten haver consumit un menú en algun dels dinou restaurants que secunden aquesta iniciativa.
Podeu consultar més informació a l'enllaç anomenat "Jornades gastronòmiques"
Podeu consultar més informació a l'enllaç "Festa del Vi".
Amb la participació de 10 cellers i 14 restaurants.
Podeu consultar més informació a l'enllaç "Jornades gastronòmiques".
Podeu consultar informació a l'enllaç "Ametlla de Mar"
T'has preguntat mai el perquè de la teva signatura? La teva signatura pot descriure aspectes del teu caràcter i la naturalesa de les teves emocions, així com desvelar aptituds relacionades amb possibles potencialitats intel·lectuals.Data:
Dijous 3 d'octubre del 2013 de les 19 a les 21h Lloc:
Ateneu MunicipalC/ Xile, 108191 - RubíTelèfon: 93 588 74 73Correu electrònic: ateneu@ajrubi.catHorari: Dilluns, de 10 a 14 i de 16 a 21.30 h Dimarts, de 16 a 21.30 h Dimecres, de 10 a 14 i de 16 a 21.30 h Dijous, de 16 a 21.30 h Divendres, de 16 a 22 h Dissabte, de 16.30 a 21.30 hObservacions:
Els tastets de tardor de l'Ateneu Municipal són activitats gratuïtes.Cal inscripció prèvia a l'Ateneu Municipal Places limitades.Per a més informació www.ateneurubi.cat
Informació a http://www.cep.cat/activitats/51-infantil/730-sortida-infantil-camins-i-llegendes-serra-dordal.html
Descripció
A càrrec de Sergi Sancho i Torres, soci de l'IEP i agent rural
Dates i lloc
Proper acte: 03/10/2013 de 19:30h a 21:00h
Sala de Plens del Consell Comarcal Alt Penedès
C/ Hermenegild Clascar, d’, 003
Horari
A les 19:30 hores
Organització i contacte
IEP i el Cos d'Agents Rurals Alt Penedès
Fira de degustació i venda de productes. Entrades Preu: 5 € per persona (l'entrada inclou 3 tiquets).
Aquesta fira està centrada en la gastronomia i l'artesania Gastroart té com a objectiu el fomentar els productes de qualitat que contribueixen a la identitat del territori i promocionar el municipi d'Hostalric Vegeu el programa detallat d'activitats
Observacions Sempre se celebra pels volts de Sant Miquel (29 de setembre).
El Somni és un projecte creat per Franc Aleu, destacat renovador de l'estètica de l'òpera contemporània i el Celler de can Roca, referent mundial de l'excel·lència gastronòmica que, amb aquest projecte, trenquen tots els límits de les disciplines artístiques, l'espai i els conceptes per deixar pas a unes noces entre l'òpera i la gastronomia i amb l'art i el pensament com a motors del projecte.
El projecte, presentat a l'Arts Santa Mònica el maig passat, es materialitza en una òpera-sopar gastronòmic dividit en 12 actes per a 12 comensals, un llargmetratge documental, les Cartes Barcelona, dues exposicions, una web del projecte i un llibre on han col·laborat un elenc d'artistes, músics, pensadors, dissenyadors, cineastes, escriptors, escenògrafs, científics i enginyers.
Verema a l'antiga
Vinimundus ofereix la possibilitat de gaudir de l'experiència de la verema tal i com es feia abans, en una jornada
plena de sorpreses, on no hi falten activitats originals entre vinyes, cançons i danses de verema i on tothom cull i trepitja el raïm per a fer-ne most Cada participant s'emporta una ampolla amb l'etiqueta que ell mateix ha dissenyat L'activitat finalitza amb una copa de cava.
Dates: caps de setmana de setembre i octubre
Durada: 4 hores (de 10 a 14 h)
Lloc de trobada: Aula de Natura de Subirats (Can Rossell)
Preu: 25 € per persona
Festa de la verema al Celler de la Riba
El proper 29 de setembre el Celler de la Riba, una senyorial masia penedesenca, obre les seves portes de la mà de Vinimundus amb la Festa de la Verema Una jornada on es colliran i es trepitjaran els raïms de la millor vinya de xarel·lo entre danses, cançons i jocs relacionats amb aquesta època tan especial Cada participant s'emportarà una ampolla de most amb l'etiqueta que ell mateix haurà dissenyat L'activitat acabarà amb una copa de cava A més, tots aquells que ho desitgin podran quedar-s'hi a dinar i gaudir de la jornada sencera.
Data: 29 de setembre
Durada: 4 hores (de 10 a 14 h) o dia sencer
Lloc de trobada: Celler de la Riba
Preu: 25 € per persona (jornada i degustació) i 35 € per persona (jornada i degustació + dinar)
Taller d'iniciació al tast: Vins negres de diferents Denominacions d'Origen
Es tracta d'una proposta ben completa amb una passejada comentada entre vinyes i la sessió pròpiament de tast S'expliquen quins paràmetres hem de tenir en compte al moment del tast, es posa a prova el sentit de l'olfacte amb un joc d'olors i es degusten 5 vins de característiques diferents.
Data: 22 de setembre
Temàtica: Vins negres de diferents Denominacions d'Origen
Durada: 4 hores (de 10 a 14 h)
Lloc de trobada: Aula de Natura de Subirats (Can Rossell)
Preu: 25 € per persona
Passejada per la terra del préssec
Caminada agradable i tranquil·la que transcorre entre presseguers, vinya i bosc Es parla del conreu del presseguer als costers d'Ordal i de les peculiaritats que fan d'aquesta una fruita tan especial El camí també transcorre entre marges i barraques de pedra seca, un molí d'oli iber i un antic hospital de l'Ordre dels Hospitalers.
Data: 1 de setembre
Durada: 2 hores (de 10 a 12 h)
Lloc de trobada: Plaça Subirats de Sant Pau d'Ordal (Subirats)
Preu: 4 € per persona Els infants menors de 12 anys no paguen.
Cal fer reserva prèvia a través de l'a/e: info@vinimundus.com o del tel 618 367259.
Una alimentació adequada durant l’embaràs és fonamental per a la salut de la mare i el nadó. És important seguir una bona alimentació i sobretot estar ben proveïda de certs nutrients al llarg de tot l’embaràs, com són l’àcid fòlic, el calci, el ferro i el iode, i també àcids grassos omega-3, especialment el DHA (docosahexaenoic).
A aquesta xerrada a càrrec de la nutricionista Alícia Costa, coneixerem més sobre aquests aspectes per a portar la dieta més adequada durant els mesos de l'embaràs.
CALENDARI: 27 de setembre de 10 a 11:30h, o 10 d'octubre de 18 a 19:30h.
PREU: 10€ per família
Informació a http://www.turismesubirats.cat/2013/08/23/viu-la-verema-a-subirats-capital-de-la-vinya-4
pels carrers per als més menuts Organitza: Ass Penya Taurina La Sénia.
Ruta paisatgística “Passejada per la Terra del Préssec d’Ordal”:
Durant la celebració del Mercat del Préssec d'Ordal es realitza tots els diumenges amb un mínim de 10 persones, per un preu de 4 Euros per persona, amb un 50% de descompte pels compradors del Mercat del Préssec d'Ordal i gratuïta per als menors de 12 anys.
La sortida serà a les 10 hores des del Punt d’Informació Turística de la Plaça Subirats de Sant Pau d’Ordal (Subirats) i tornada al mateix punt d’origen a les 12 hores.
Més informació a http://www.turismesubirats.cat/mercat-del-pressec-dordal
Informació a http://www.turismesubirats.cat/mercat-del-pressec-dordal
|