Agenda gastronòmica
Consulta l'agenda gastronòmica de Receptes.cat
Els diferents restaurants ganxons ofereixen menús grastronòmics basats en el peix blau ganxó Vegeu el programa detallat
Els diferents restaurants de Begur ofereixen l'opció de degustar menús que tenen com com a base el peix de roca Vegeu l'explicació detallada.
La mostra "Els paisatges a taula" explica com la globalització ha transformat la nostra manera de produir i com ha afectat en la varietat de productes comestibles que hi ha a les taules Vegeu l'explicació detallada
Entrades Entrada lliure
És una de les més de 50 jornades gastronòmiques vinculades als productes de qualitat que es conreen al Maresme i una oportunitat excel·lent per tastar i gaudir d'aquest fruit exquisit.
Amb parades de cireres i altres productes tradicionals
Programa d'activitats:
- 9a Marxa Popular organitzada pels Xiquets de Llers (8.30 h, preu: 5 €, que inclou esmorzar i obsequi)
- Inauguració de la Fira (10 h) Es podrà visitar l'exposició de bruixeria de l'Avi Cirera
- 8a Trobada ornitològica amb exposició d'ocells
- 14a Trobada intercomarcal de col·leccionistes de plaques de cava
- 14a Trobada de puntaires
- 11a Trobada de cotxes d'època i concentració de Seat 600 (11 h)
- Demostració del joc de les bitlles catalanes (11 h)
- Sessió de partides simultànies d'escacs organitzada pel Club d'Escacs Dotze Castells de Llers (12 h)
- Trobada gegantera amb els Geganters i Grallers de Sant Climent de Llobregat, les colles geganteres de Castelló d'Empúries, L'Escala, Lladó, Roses, Albanyà, gegants particulars de Figueres, la Mulassa de Mollet de Peralada, els Grallers d'Espolla i el Grup d'Instruments Tradicionals Catalans Els GraLLERS.
- Dinar de germanor (14 h)
- Cantada d'havaneres amb el grup Garota de L'Empordà (18 h) Fira de la Cirera de Llers Font: Jaume Pahissahttp://www.youtube.com/watch?v=DOQkHYThtOc
Amb mostra i venda de cireres dels diferents productors i diferents activitats complementàries: VI Cursa Marxa de muntanya Cirera de Terrades, concurs infantil de pintura ràpida, actuació de la Xaranga Bufatramuntana, audició de sardanes amb la cobla Osona i altres activitats Per a tenir-ne una informació més detallada, vegeu el programa
Amb la fira-mercat, tallers, visita guiada a la mostra "Empordà industrial", espectacle infantil La memòria de l'aigua a càrrec d'AKWA Cia, xocolatada, sessió de contes i altres activitats Per a tenir-ne una informació més detallada, consulteu el programa
Fira de vins empordanesos de gammes mitjana i alta Aquesta mostra s'adreça als professionals dels sectors vinícola i gastronòmic així com al consumidor final Hi haurà diferents activitats complementàries com tasts, visites guiades i altres
Entrades Preu del ticket: 20 €
El principal objectiu de La Fira és apropar la cervesa de qualitat als consumidors, promovent el producte local i mostrant el millor del panorama nacional i internacional.
La Fira també acollirà xerrades i conferències adreçades a professionals del sector, presentacions a càrrec de mestres cervesers i experts, tastos de cerveses, gastronomia i actuacions musicals i dj's.
La Fira de Cerveses del Poblenou és un esdeveniment pioner de promoció de la cultura cervesera artesana a Barcelona Nascuda el 2012, i amb un creixement sostingut durant les seves 5 edicions, és el festival de cervesa artesanal a l'aire lliure amb major nombre d'expositors i assistents de la ciutat, havent rebut més de 25.000 assistents en la seva edició de 2016 Esedevé així la fira de cervesa artesana més gran de tot l'Estat, i és una de les cites obligades dins el calendari cerveser espanyol El prinicpal objectiu de la Fira és apropar la cervesa de qualitat als consumidors, promovent el producte local i mostrant el millor del panorama nacional i internacional, per demostrar la riquesa i complexitat de l'escena cervesera actual. Entrades Entrada lliure.
Actuacions, maridatges, xerrades, show cooking, nit de tapes, concursos i tallers.
#estimaelteumercat
Una trobada anual en què durant un cap de setmana es poden degustar productes gastronòmics artesanals, tapes creatives, coques, tasts de vins i caves, cerveses artesanals, pastisseria creativa, productes ibèrics, cuina d'autor i molt més.
En el marc de la 14a Festa de la Clotxa.
La clotxa és el plat tradicional per excel·lència de la Ribera, que diu molt dels orígens de pagès de la comarca i alhora posa en relleu la senzillesa i riquesa de la gastronomia.
Els pagesos de la zona se'l preparaven el dia que tenien que realitzar les tasques pròpies del camp, i consisteix en un pa buidat que fa de carmanyola per portar diferents ingredients com poden ser arengades, cebes, tomàquets, cabeces d'all i oli de la Ribera d'Ebre.
Els darrers anys, la reivindicació de la clotxa ha propiciat la seva presència tant a les cases particulars com també a diferents manifestacions de la cultura popular i a molts dels restaurants de la Ribera d'Ebre, que, amb imaginació i professionalitat, han incorporat nous formats que enriqueixen encara més el plat tradicional.
RESTAURANTS ON CUINEN CLOTXA
· Restaurant el Casal (Benissanet)
· Restaurant Casa Castro (Flix)
· Restaurant Fornielles (Flix)
· Restaurant Pas de l'Ase (Garcia)
· Restaurant Molí de Xim (Miravet)
· Pizzeria Carusso's (Móra d'Ebre)
· Restaurant Gastronòmic la Creu (Móra d'Ebre)
· Restaurant Turú (Móra d'Ebre)
· Restaurant Ferran (Móra la Nova)
· Heavens's Door (Móra la Nova)
· Restaurant Can Secundino (Móra la Nova)
· Restaurant Mas de Subirats (Móra la Nova)
· Restaurant lo Fornet de les Sorts (Rasquera)
· Restaurant Càmping Riba-roja (Riba-roja d'Ebre)
· Poliesportiu Bar Restaurant (Riba-roja d'Ebre)
DVins, la Mostra de Vins i Caves de proximitat es celebrarà al passeig del Sió, prop del Pont Romànic, un espai emblemàtic de la vila d'Agramunt que ofereix un ambient únic, natural i de conversa ideal per assaborir un bon vi elaborat a casa nostra La Mostra inclou degustació de vins i caves de la DO Costers del Segre i altres productes gastronòmics, així com activitats infantils, tasts, maridatges, concurs de colles sardanistes, música tradicional i concert.
Programa
Matí
· 11 h: jornada d'enoturisme i patrimoni arquitectònic
Tarda
· 17 h: obertura al públic de la Mostra de Vins i Caves de proximitat
· 17.30 h: animació infantil
· 18.30 h: folk itinerant
· 20 h: 43è Campionat de colles sardanistes de la Terra Ferma Organitza: Grup Sardanista Estol
· 22 h: concert en directe
Seguiu l'enllaç "DVins" per consultar el programa detallat, així com qualsevol canvi o actualització de darrera hora.
Brandada de bacallà, bunyols de bacallà, bacallà amb formatge Les mil i una maneres que hi ha de cuinar aquest peix tradicional del Baix Ebre les podeu degustar en els diferents bars i restaurants de Tortosa, ja sigui en plat o amb la combinació de plateret i copa de vi A més, demostracions de cuina al mercat municipal perquè els visitants puguin aprendre a treure el màxim partit a aquest peix.
Participants: Amaré (Roquetes), Amets, Bar Nou, Cristal, Forn de la Canonja, La Caldereta, La Plaça (Campredó), Lizarran, Llaüt, Los Banys, Manolitos, Paiolet, Parador, Pica Pica, Renaixement, Sport, Tanins, Xampú Xampany i Xapla. Entrades Plateret + Copa de vi: 5 €
Les activitats que es realitzaran durant la Fira són: exposició de pintures de l'Escola de Pintura de l'Aldea, tallers de cuina i dolços i X trobada de puntaires, entre d'altres activitats.
Per a més informació, vegeu l'enllaç "Fira de l'arròs".
l'Ametlla de Mar es convertirà en la capital gastronòmica de la tonyina roja del Mediterrani
Els restaurants integrants del Club de Gastronomia elaboraran els menús de la Tonyina Roja del Mediterrani Amb aquestes jornades es pretén promocionar la gastronomia local.
Participaran diferents restaurants que crearan menús que posen en valor aquest peix del mediterrani tant preuat pel seu sabor i pels seus valors gastronòmics
Entrades En aquesta ruta de la tapa roja participen els bars que serviran tapa més beguda per 3 €.
Amb fira i mostra artesana, tastets a la carpa a càrrec de Natàlia Nicolau (Blocdeformatges, 12 h) i espectacle infantil amb The Bòlid Band (18 h) Vegeu-ne l'explicació detallada
Aquesta exposició, produïda per la Xarxa de Museus d'Etnologia de Catalunya i amb la participació del Museu Etnogràfic de Ripoll, té com a objectiu mostrar l'evolució de la gastronomia catalana al llarg de la història
La Malvasia forma part de la història de Sitges i és una de les seves singularitats gastronòmiques i culturals més preuades.
Nou cicle de visites a formatgeries artesanes de l'Alt Urgell, Cerdanya, Solsonès i Berguedà
L'objectiu és donar valor a aquest producte agroalimentari del territori i als seus productors, difondre la cultura pirinenca, així com el coneixement de les característiques i producció del formatge com a part d'aquesta
La proposta consta de les següents sessions:
- Diumenge 12 de març
Visita a l'explotació ramadera Cal Perantoni, de Lles de Cerdanya
- Diumenge 9 d'abril
Visita a la formatgeria Formatges de l'Abadessa, de La Seu d'Urgell
- Diumenge 21 de maig
Visita a la formatgeria artesana Mas d'Eroles, d'Adrall
- Diumenge 25 de juny
Visita a la formatgeria artesana Serra Gros, de Josa
- Diumenge 23 de juliol
Visita a la formatgeria Baridà, de Bar
- Diumenge 6 d'agost
Visita a la formatgeria La Valene, de Sant Llorenç de Morunys
- Diumenge 20 d'agost
Visita a la formatgeria Castell-llebre, de Peramola
- Diumenge 24 de setembre
Visita a la formatgeria l'Oliva, d'Oliana
- Diumenge 22 d'octubre
Visita a la formatgeria La Reula, de la Reula de Figols
- Diumenge 12 de novembre
Visita a l'explotació ramadera Cal Rosill, de Peramola
- Dissabte 16 de desembre
Acte de Cloenda a càrrec de Carles Gascón, a l'espai Ermengol de la Seu d'Urgell.
Per poder participar en aquesta ruta cal fer una reserva prèvia al telèfon: 973 351511 o al correu electrònic reserves@turismeseu.com Entrades Inscripció: 2 €
El bacallà ha estat i continua essent un dels ingredients més tradicionals i més versàtils dels plats de Quaresma de la nostra cuina Després del Carnaval, començava una etapa de penitència i dejuni, que s'acostumava a representar a Catalunya a través de la Vella Quaresma, una dona vella amb set cames que portava un bacallà a la mà, mostra de la importància d'aquesta menja a casa nostra.
Els restaurants que participen a "La Cuina del Bacallà" de Tossa de Mar volen recuperar aquesta tradició culinària i presentar-la a les seves taules mitjançant un menú de tres plats, diferent a cada establiment i on es donarà especial rellevància a aquest ingredient Vegeu l'explicació detallada
Mostra de vins i caves de la Vall del Mediona Riudebitlles.
Una experiència que fusiona la música i la gastronomia
La història i la música de Pau Casals Una activitat que comença amb la visita a la seva casa d'estiueig a la platja de Sant Salvador i acaba al jardí del museu fent un tast de vins DO Penedès, maridats amb el so del violoncel, instrument icona del músic català Tot en un marc incomparable davant del Mar Mediterrani.
Cal fer reserva prèvia
Podeu consultar la programació a l'enllaç "Activitats". Entrades Preu: 20 €
Tarifa: 12 € (adults) 8€ (nens) tast de most
Inclou: Visita guiada al Museu Pau Casals + audició de violoncel als jardins + tast de vins de la
DO Penedès (Avgvstvs Fòrvm i Jané Ventura)
1a Diada de les Jornades gastronòmiques d'interior La Diada tindrà lloc a la Plaça Drs Gil-Vernet de Vandellòs, de les 11.30 a les 13.30 hores.
En aquest escenari, s' hi podran menjar miniclotxes, elaborades per la Cooperativa agrícola de Vandellòs, i els tastets cuinats per la desena de restaurants que participaran en les jornades.
També hi haurà actuacions en directe i els assistents podran prendre part en el sorteig de diversos productes.
Deu establiments de restauració participan en les Jornades gastronòmiques,
· 5 dels quals són de l'Hospitalet de l'Infant: Nàutic Restaurant, Deviteca, Restaurant de l'Hotel Sancho, LB21 Restaurant i Le P'tit normand.
· 2 de Vandellòs: Racó del Padrí i La Figuerola "Safareig"
· 2 de Masboquera: Casal de Masboquera i El Rebost de la Nuri
· i un de Pratdip: La Cuina d'en Carlos
Aquests menús tindran com a ingredients principals productes i plats de la terra, com ara porc senglar, arròs de tros, ceps, fruits secs, calçots, cargols, carxofes, peus i galtes de porc, etc.
Per conèixer els establiments i el menú que ofereixen vegeu l'enllaç "Programa Jornades". Entrades Preus:
Menús especials entre els 9 i 35 €
Tastets 2 €
|