Agenda gastronòmica
Consulta l'agenda gastronòmica de Receptes.cat
És una mostra de formatges catalans, que reuneix més de 40 formatgeries artesanes de Catalunya i un potent programa d'activitats per a tots els públics, entorn a la llet i el formatge artesà.
Més informació a l'enllaç "Fira Lactium". Entrades Entrada gratuïta.
Hi participen 17 restaurants de la població Activitat complementària: Mostra divulgativa de l'arròs de Pals (dies 8 i 9 d'abril; inclou degustacions, tallers de cuina, conferències i altres activitats) Vegeu el programa detallat de tot plegat
Benvinguts al poble de Pals Font: Ajuntamenthttp://www.youtube.com/watch?v=tPg4rp_wqls
Activitats complementàries: tallers, conferències, portes obertes al Museu d'Història i al Monestir, visites guiades teatralitzades i altres Se serviran brunyols de postres a diferents restaurants de Sant Feliu de Guíxols Vegeu-ne el programa detallat al Facebook de l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols.
Els diferents restaurants ganxons ofereixen menús grastronòmics basats en el bacallà i el peixopalo (bacallà sec) Vegeu l'explicació detallada amb els restaurants i els menús que s'hi ofereixen
Vegeu l'explicació detallada
Entrades Preu: 24,50 € (IVA inclòs)
En el marc del projecte estratègic "Xarxa Productes de la Terra", una iniciativa del Consell Comarcal del Maresme i la Diputació de Barcelona que inclou una sèrie d'accions orientades a promocionar els productes alimentaris de qualitat que es fan al Maresme.
El Maresme és una comarca rica en productes de la terra, com ho demostren les més de 50 jornades gastronòmiques que hi ha programades al llarg de l'any Un dels conreus amb més tradició a la comarca és el pèsol, sobretot en les varietats garrofal i floreta, que ara es podran degustar en els restaurants que participen en les Jornades gastronòmiques del pèsol del Maresme.
Informació a l'enllaç "Jornades gastronòmiques del pèsol al Maresme 2017".
Entre les bruixes Altafullenques, potser la més famosa és La Xoixeta La Xoixeta amb aparença d'una dona normal per no ser reconeguda, anirà pels bars de la vila per barrejar-se amb nosaltres No és de parlar gaire, potser portarà mocador al cap o al coll, i de ben segur, no li veureu la seva ombra Estarà en boca de tots però… Si l'endevineu, no la descobriu doncs no dubtarà en malmirar-vos.
I com la Xoixeta vol que tothom pugui gaudir de les seves receptes, estableix un preu de 2.5 euros acompanyades d'una beguda
Restaurants d'Altafulla participants: Restaurant Voramar "Cal Vitali", El braser del mar, La mar de tapes, Restaurant Club Marítim Altafulla, Altaburg, La taberna del mar, Hotel Yola, Ca Carlets, Gelateria La perla, La Toque, El racó del pozo, Restaurant Les Bruixes, Bar La Plaça "Ca la Cori", Pizzeria Solocomo, Cal Cano, K la yaya, Restaurant Oreneta, Restaurant l'Ermita d'Altafulla.
Més informació a l'enllaç "Tapes Bruixes".
Amb pregó a càrrec de Carles Playà i Maset, president-degà del Col·legi d'Enòlegs de Catalunya (el divendres 14 a les 20 h), taller infantil d'elaboració de brunyols, degustacions, mercat d'alimentació i artesania, tast guiat de vins i garnatxa, animació a càrrec dels Xanquers i Grallers de La Jonquera i altres activitats Vegeu el programa detallat
Amb diferents activitats tals com tallers d'artesania, mostra gastronòmica, inflables, concurs fotogràfic d'Instagram #firaconill2017, la trobada de col·leccionistes de plaques de cava, Show cooking, proposta "Conill in concert" i altres activitats Per a tenir-ne una informació més detallada, consulteu el Facebook de la Fira
Amb fira comercial i d'artesania, activitats infantils, tallers i parc d'inflables, passejada amb els Gegants d'El Port de la Selva i els Grallers d'Espolla, cantada d'havaneres amb el grup Ultramar, cremat del Cap de Creus i altres activitats Vegeu el programa detallat
Amb venda de tortells, talleret "Fes el teu tortell", exposició de pintures a l'oli d'Adriana Sánchez, sardanes a càrrec de la cobla Santa Maria de Blanes, conferència sobre reciclatge a càrrec de Pitu Tries i altres activitats Vegeu el programa detallat
Amb parades d'artesania, passejada infantil amb ponis, trobada d'intercanvi de plaques de cava, trobada de puntaires, trobada de motoristes i altres activitats Consulteu el web de la fira
La mostra "El geni culinari Innovacions que marquen la nostra cuina" té com a objectiu explicar les restes arqueològiques des de la perspectiva culinària i alhora posar en valor alguns materials poc coneguts i que aporten una informació complementària de la proporcionada per la cultura material, com són les restes bioarqueològiques D'aquesta manera es vol contribuir a la presa de consciència de la societat sobre l'interès i els beneficis de la recerca arqueològica, tant de les excavacions com de l' estudi dels materials Vegeu també el programa d'activitats complementàries (visites guiades, tallers, conferències i debat)
L'acte d'inauguració serà el divendres 31 de març a les 19 h i comptarà amb la presència de Joan Roca, cuiner del Celler de can Roca i d'Eudald Carbonell, catedràtic de Prehistòria de la Universitat Rovira i Virgili
El proper 1 d'abril, l'Espai Utopia, situat a l'antiga fàbrica modernista del Poble Nou, acollirà la segona edició del Tast Gastro-Solidari organitzat per la Fundació Jubert Figueras (FJF)
La FJF és una entitat assistencial sense ànim de lucre que treballa per millorar la qualitat de vida de les famílies de malalts amb pocs recursos econòmics, que es veuen obligades a desplaçar-se lluny del seu domicili habitual.
A l'edició d'enguany hi participen una vintena de productors i els visitants podran tastar cerveses artesanals, olis, embotits, formatges, vins, galetes, ous, pastissos, xocolata, cafè i gelats artesans També s'hi programaran concerts, tallers i degustacions culinàries. Entrades 15 € (5 tasts amb opció d’adquirir tickets adicionals de 3 € cada tast)
Les Jornades gastronòmiques del Pota blava i la Carxofa Prat, donen l'oportunitat de degustar menús elaborats amb pollastre del Prat, altrament anomenat Pota blava, i Carxofa del Prat.
Els millors xefs del Baix Llobregat han dissenyat uns menús que ofereixen durant aquestes mes vint restaurants del Prat, Molins de Rei, Gavà, Sant Joan Despí, Sant Boi de Llobregat, l'Hospitalet de Llobregat, Sant Just Desvern, Sant Vicenç dels Horts i Barcelona
El primer cap de setmana de maig se celebra a Falset aquesta fira dedicada als vins de les dues denominacions d'origen de la comarca, la DOQ Priorat i la DO Montsant
Els cellers expositors donen a provar els seus vins a canvi d'uns tickets que es poden comprar a l'entrada de la fira Durant el cap de setmana tenen lloc nombrosos actes paral·lels: conferències, cursets d'iniciació al tast de vi, concurs de cuina del vi, jornades de portes obertes en diversos cellers, maridatges del vi, mostra d'olis…
Podeu consultar la programació detallada de la Fira a l'enllaç "Activitats"
Les Borges Blanques serà el punt de trobada d'expositors de productes agroalimentaris Aquesta es composa, a més de l'espai de l'expositor, de jornades tècniques i activitats que brindaran als assistents major coneixement del producte que es produeix en la comarca de les Garrigues S'ha organitzat un programa en què també són protagonistes els fruits secs, que representen un dels pilars de l'agricultura de la zona
Per consultar la informació detallada, podeu seguir l'enllaç anomenat "Programa Fira de l'Oli Qualitat Verge Extra"
Espot de la Firahttp://www.youtube.com/watch?v=
Amb concert, fira, cercavila, cantada dels Goigs de Sant Antoni a càrrec del Cor Parroquial de Santa Pau, fesolada, lliurament del Fesol d'Or 2017 i altres activitats Vegeu el programa
"TAPAS" presenta una selecció de dissenys espanyols destinats al món de ''alimentació Una breu introducció històrica relaciona la història del menjar amb el món de l'art, la fotografia i la cinematografia, i s'explica l'origen de la "tapa", aquesta singular manera de compartir el menjar a Espanya.
El contingut es divideix en tres apartats:
· La Cuina, on es presenten alguns instruments que ens ajuden a transformar els aliments en l'àmbit del cuiner.
· La Taula, amb els objectes domèstics per servir i degustar el menjar de manera formal i informal.
· El Menjar, el disseny en si dels propis aliments, des dels més tradicionals a les innovacions més avantguardistes.
I es finalitza amb dues intervencions fetes expressament de destacats creadors de food design, l'artista Antoni Miralda, i l'ex-designer Martí Guixé.
Mostra comissariada per Juli Capella. Entrades Exposició temporal: entrada general 4,40 € i entrada reduïda 3 €
Entrada combinada exposicions permanets i exposició temporal: general 8 € i reduïda: 5,50 €
Més informació sobre preus: http://bit.ly/2gIuIea
Exposició i venda de planter, productes, eines i maquinària referents a l'oli i l'olivera, fira d'artesans i elaboradors de productes de la zona de l'Albera i moltes altres activitats Vegeu-ne el programa detallat
Fira de l'Oli i de l'Olivera d'Espolla de l'any 2016 (vintena edició) Font: Tramuntana TVhttp://www.youtube.com/watch?v=RjRo-xwZ8S8
Una experiència que ha intentat reproduir la manera que els antics romans elaboraven el MULSUM, basant tot el procès d’elaboració en tractats d’agricultura de la época, i en el que hi han participat viticultors, un enòleg i un historiador, per a garantir-ne el rigor científic. El resultat que se n’ha obtingut ha estat per una banda un estudi històric sobre l’elaboració del Mulsum, i de l’altra banda, el vi de mel o mulsum.
Amb tast i venda d'oli nou i esmorzar popular A més, es farà una jornada de portes obertes a la Cooperativa Sant Fortunat i al Museu de l'Oli i del Món Rural, així com visites guiades al castell i l'església.
L'any 2009 es va celebrar el dos-cents aniversari del naixement de Charles Darwin i el cent cinquanta aniversari de la publicació de la seva obra universal L'origen de les espècies mitjançant la selecció natural
Amb la seva obra, aquest naturalista assentà la base científica a partir de la què s'han articulat els estudis sobre l'evolució arreu del món.
L'exposició pretén donar a conèixer la figura de Darwin i les seves descobertes sobre l'evolució així com les diferents teories que al llarg del temps s'han fet en matèria d'evolució de les espècies i en conseqüència, de l'ésser humà. Entrades Entrada lliure.
Amb mercat d'artesans i comerciants, el XXIV Concurs de ratafies casolanes de Besalú, espai musical amb la Jam Xefla Band i audició de sardanes amb la Cobla Principal d'Olot, entre d'altres activitats Vegeu el programa
|